Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
DJ_CyberGod

|
Пуснато на: Съб Май 20, 2006 10:10 pm Заглавие: Представяне - Фотография |
|
|
обичам да снимам по транс партита и обикновено се получават много итересни кадри от психологическа гледна точка, заради невероятната атмосфера на тези събирания.
тук слагам най-добрите си снимки от open air партита плюс няколко горски зловещи кадъра които снимах снощи в една гора над Бистрица.
ето ги и снимките:
Psychedelic Fire
Human emotions
и другата серия, кръстена "Natural Psychosis"
надявам се да ви харесат снимките _________________ so many pedestrians, so little time.. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
DJ_CyberGod

|
Пуснато на: Нед Май 21, 2006 10:35 pm Заглавие: |
|
|
a we kav e toq ignore we?! _________________ so many pedestrians, so little time.. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
sebastianz55

Регистриран на: 17 Дек 2003 Мнения: 1447 Местожителство: yellow submarine a.k.a. office
|
Пуснато на: Нед Май 21, 2006 11:57 pm Заглавие: |
|
|
ами каква им е хадужествената стойност.... на тъмно снимано нещо в някакви храстчета със светкавица и после bw.... :-/ |
|
Върнете се в началото |
|
 |
n1x0n

|
Пуснато на: Пон Май 22, 2006 12:27 am Заглавие: |
|
|
Твърде random ми идват тия кадрета... да не си си ритал Skina-та из парка? _________________ Veritas † Aequitas |
|
Върнете се в началото |
|
 |
DJ_CyberGod

|
Пуснато на: Пон Май 22, 2006 2:38 am Заглавие: |
|
|
хм.. доста враждебни отговори.. мерси де, все пак не съм професионалист, но всеки един от кадрите е правен с мисъл.. не са обезцветявани във фотошоп, снимани са си в Б&Ч, а светкавицата на тея кадри е използвана с цел да получа стъпаловидност на сивотата и черното.. както и да е, няма значение..
огнения кадър направих около 15 снимки докато го докарам до тоя му вид, така че няма нищо рандом в него.. а и в другите..
мерси за мненията все пак, а за апарата ми - определено не го ритам и не е скина...
може би просто гледам на фотографията по по-различен начин от фотографите(не като обида), търся нещо в нищото, но явно само аз го виждам, което обезмисля снимките.... _________________ so many pedestrians, so little time.. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
dadi
|
Пуснато на: Пон Май 22, 2006 8:31 am Заглавие: |
|
|
ne se sduhvaj, a ne spiraj da snimash:)
vsashnost 'zlovechtite kadri ot gorata nad Bistrica' mi napomniha za edin film, kojto taka i ne se seshtam kak se kazvashe - celta mu beshe da izglejda dokumentalen (a ne beshe): grupa studenti otivat da snimat po edna legenda za veshtica... sigurno niakoj shte mu pusne imeto sled moja post
spored men, problemat pri tvoite kadri v gorata e, che ot edna strana ne sa dostatachno zloveshti, za da vazdejstvat s tova, a ot druga: niamat nujnata 'hudojestvenost': slaba kompozicia, bez centar, prekaleno mnogo haotichni detajli i t.n... tova, koeto e 'vitaelo vav vazduha' kogato si pravil kadrite ne e 'registrirano' vav tiah. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mim

|
Пуснато на: Пон Май 22, 2006 9:43 am Заглавие: |
|
|
забрави че имаш вградена светкавица първите 2-3 години и нещата ще станат
парти-нещата са по-добре _________________ и един шоколад увива мармота в станиол |
|
Върнете се в началото |
|
 |
n1x0n

|
Пуснато на: Пон Май 22, 2006 10:16 am Заглавие: |
|
|
Ти пък "враждебни отговори", няма такова нещо, просто са откровени.
DJ_CyberGod написа: | търся нещо в нищото, но явно само аз го виждам, което обезмисля снимките.... |
не ги обезмисля, просто ги прави абсолютно непонятни за останалите... _________________ Veritas † Aequitas |
|
Върнете се в началото |
|
 |
DJ_CyberGod

|
Пуснато на: Пон Май 22, 2006 5:19 pm Заглавие: |
|
|
n1x0n написа: | Ти пък "враждебни отговори", няма такова нещо, просто са откровени.
DJ_CyberGod написа: | търся нещо в нищото, но явно само аз го виждам, което обезмисля снимките.... |
не ги обезмисля, просто ги прави абсолютно непонятни за останалите... |
за непонятното е ясно но се обезмислят според мен тъй като принципно изкуството се създава за да го оценят хората, а когато те не разбират, немогат да го оценят и така се губи смисъла му..
а за враждебните отговори просто силно ме подразни метафората със "ританата скина"
дади, филма е "блеър уич проджект"
иначе спокс ше продължа да снимам.. на 2-ри пак има парти..:)
а за светкавицата е трудно да забравя при повечето случаи тъй като снимам при пълен мрак.. избирах местата със запалка с фенерче и след като преценя ъгъла и положението на апарата, махам запалката и пердаша фотоса.. иначе снимките дето има източник на светлина са си без светкавица.. ако имате идеи как мога да постигна при пълен мрак по горите осветление казвайте ще помисля със сигурност..
ще приема и всякакви технически съвети за изпълнение на снимките(ползвам не лош но и не хубав апарат - няма ръчен фокус, малко кофти матрица, недобър но наличен контрол на експозиция и скорост на бледната, дигитален, RGB контрол). за момента не мога да си позволя повече но гледам да използвам максимума на това дето имам:)
пак мерси за коментарите _________________ so many pedestrians, so little time.. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mira

|
Пуснато на: Пон Май 22, 2006 9:14 pm Заглавие: |
|
|
Първото нещо, което научих за фотографията като "изкуство" (предполагам важи и за останалите със същата сила) е че една творба/снимка (която показваш) трябва да има някаква стойност освен за теб и за останалите.
Аз имам много любими снимки - на приятеля ми, от пикниците на плажа във Варна, от пътуванията до Рила и Родопи с приятели, на племенника ми...
Всички те са запечатали спомена от някаква приятна емоция, която аз оценявам високо, но мисля, че те биха били безинтересни и дори непонятни за останалите. Това обаче не ги обезсмисля.
А разни хора, разни идеали.
На мен лично тези снимки, които си показал не ми допадат - нямат елемента който да ме грабне (било композиция, цвят, историйка или друго). И технически не са изпълнени добре.
А хубаво е, че отделяш време за да обмислиш кадъра, който искаш да направиш. Просто помисли какво точно искаш да покажеш. _________________ Жить - хорошо!
А хорошо жить - еще лучше! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|