Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
panagonov

|
Пуснато на: Вто Май 30, 2006 6:58 pm Заглавие: Малко простотии |
|
|
След като изчетох "Шифърът на Леонардо", разбрах че цялата книгна се базира на стари факти и теории. Нещата в книгата, като идеи, съм ги гледал преди година и повече по Discovery, но никой тогава не вдигна вяра.
Но наистина, може ли някой да ме светне чия е ръката, държаща нож, от "Тайната вечеря" на Леонардо?
Ето от ТУК може да дръпнете картината в добро качество. _________________ Много говориш бе, Панагонов! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Sami

|
Пуснато на: Вто Май 30, 2006 7:46 pm Заглавие: |
|
|
Ох, помислих, че са тетрадки... _________________ печат на книги |
|
Върнете се в началото |
|
 |
panagonov

|
Пуснато на: Вто Май 30, 2006 8:25 pm Заглавие: |
|
|
няма да се купуват подобни тетрадки, а и незнам дали някой има правата над тези картини.
Но тази ръка наистина е мистериозна... _________________ Много говориш бе, Панагонов! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
2S384U

|
Пуснато на: Вто Май 30, 2006 9:50 pm Заглавие: |
|
|
viarno e 4e i jesus prili4a na jena oba4e bradata go vrushta sred mujete. ostava varianta momuka do nego da e kiuse koeto ne e izklu4eno vsushtnost no jenskite 4erti na liceto sa dosta o4ebiini. s ogled na tova curkvata za kolko neshta izluga horata nishto 4udno tova da si e maria magdalena, oporo4ena totalno, za da polu4i patriarhata absolutnata "mujka" vlast nad horata vijdaiki besnia develop na hristianskata religia sred masite. i v tozi red na misli curkvata se okazva organ za kontrol nad obshtestvoto a ne tolkova za vruzka s visheto. moje i da e imalo dulbok smisul v ciala tazi konspiracia no dnes horata ve4e ne sa tolkova promiti i sliapi i sa sposobni na pove4e sobstveno mnenie po vuprosa. _________________ "Най-добрите дизайнерски решения са прости, защото не съдържат елементи, които не са необходими... и съдържат необходимите елементи по начин, който изглежда логичен."
¬ƒŒ |
|
Върнете се в началото |
|
 |
panagonov

|
Пуснато на: Вто Май 30, 2006 10:40 pm Заглавие: |
|
|
Не, чакай, въобще не съм тръгнал да разсъждавам дали църквата е права или не. Аз говоря само за тази ръка, която странно се появява в една от най-известните картини, а странно как досега никой не я е забелязвал. Може би има елементарно обяснение, а тук има достатъчно художници, които могат да покажат с един контур на кой според тях е ръката. _________________ Много говориш бе, Панагонов! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
morgoth Dark Lord
|
Пуснато на: Вто Май 30, 2006 10:50 pm Заглавие: |
|
|
Петър
Що не пита google, като толкова ти е интересно? :)
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
sebastianz55

Регистриран на: 17 Дек 2003 Мнения: 1447 Местожителство: yellow submarine a.k.a. office
|
Пуснато на: Вто Май 30, 2006 11:00 pm Заглавие: |
|
|
дясна ръка с нож |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ники михайлов

|
Пуснато на: Вто Май 30, 2006 11:09 pm Заглавие: |
|
|
morgoth написа: | Що не пита google, като толкова ти е интересно? :) |
OFFTOPIC - хаха това ми напомня днеска един познат получил оферта за грамофон да купува :)
Обаче в спецификациите пише тежина 25 lb и ме пита каква е таз мярка за тежина. И аз намирам че това е некъв вид паунд. След малко се обажда "12 килограма е " викам е как разбра?
"ми написах в гугъл how much is 25 lb weight " :)))) _________________ "You cannot cheat form. Form is not a vehicle for content. It is the content." PETER CHUNG |
|
Върнете се в началото |
|
 |
morgoth Dark Lord
|
Пуснато на: Вто Май 30, 2006 11:47 pm Заглавие: |
|
|
аха, google calculator :)
пишеш: 25lb = ?kg |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ники михайлов

|
Пуснато на: Вто Май 30, 2006 11:52 pm Заглавие: |
|
|
O_o !!!
0_o .....
o_O въй... (те тфа не го знаех) _________________ "You cannot cheat form. Form is not a vehicle for content. It is the content." PETER CHUNG |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bio
|
Пуснато на: Сря Май 31, 2006 12:46 am Заглавие: Re: Малко простотии |
|
|
panagonov написа: | ... стари факти и теории.
|
чак пък факти...полека
маестро Леонардо колкото и да е велик все пак е живял средно 1500 г. след Христос и може да си рисува каквото му е кеф. Друг е въпроса кой меркантилен тип ще се опита да изкара кинти от това и колко ще са баламите дето ще се бръкнат :)
що се отнася до ръката с ножа, според Дан Браун, това е ръката на едно от десетките гладни деца на Христос което се опитва да се докопа до нещо за ядене от масата. _________________ нямам кво да напиша тук. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
PERO!

|
Пуснато на: Сря Май 31, 2006 10:30 am Заглавие: |
|
|
По принцип в картините от това време винаги има нещо "неразгадано".
Примерно Мона Лиза! Има интерес към тази картина от 18 век насам и през две-три десетиления този интерес се насочва съзнателно към определен детайл. При Мона Лиза първо е било цалостното излъчване, после само фона зад фигурата, после погледа, после усмивката, после ръцете, после пропорциите на тялото, после тоналността и това все са неща които никой не е забелязал дотогава!
Същото е и с "Тайната вечеря" Имаше странности относно перспективата в картината, после пейзажа който се вижда през прозорците, после самите прозорци, после дрехите... погледите жестовете, прическите и всичко.
Така е с почти всички произведения на изкуството от онова време. Може да сте сигурни, че интересът към "новите" детайли се насочва съзнателно, защото единствено "откривателството" поддържа интересът към изкуството и историята му. Музеите на запад са частни институции и дават милиони всяка година за PR кампании. Действието в тоз "революционен" роман се развива в най-големият музей на света и около двата му най-известни експоната, които изведнъж се оказват с ново кълкуване!!! Представете си колко туристи са отили още веднъж до Лувъра.
Цялата лудница около Дан Браун... даже и процеса за авторски права е част от поредната гениална PR кампания.
Добре дошли в шоуруума на Културната индустрия |
|
Върнете се в началото |
|
 |
TIFF

|
Пуснато на: Сря Май 31, 2006 10:43 am Заглавие: |
|
|
мани, не е истина, къв шум...
а "шифърът..." вече бил втората най-продавана книга в историята, след "библията". тц-тц _________________ 100% biodegradable |
|
Върнете се в началото |
|
 |
PERO!

|
Пуснато на: Сря Май 31, 2006 10:44 am Заглавие: |
|
|
а това че библията се продава е втората най-голяма простотия след непорочното зачатие :)))) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ben

|
Пуснато на: Сря Май 31, 2006 11:00 am Заглавие: |
|
|
хм.. ръка с нож въобще не виждам, ама отзаде има радиоточка... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
PERO!

|
Пуснато на: Сря Май 31, 2006 11:36 am Заглавие: |
|
|
ако цяла година ти разправят по телевизията, че има... значи има! :))) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
exile

Регистриран на: 24 Юли 2005 Мнения: 860 Местожителство: Plovdiv, Sofia
|
Пуснато на: Сря Май 31, 2006 2:17 pm Заглавие: |
|
|
Не знам за картинаати ножа, но книгата е буламач.
Този медиен хайп около нея стана смешен вече. _________________ http://exlbrs.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
exile

Регистриран на: 24 Юли 2005 Мнения: 860 Местожителство: Plovdiv, Sofia
|
Пуснато на: Сря Май 31, 2006 2:18 pm Заглавие: |
|
|
*картината и _________________ http://exlbrs.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
wicky

|
Пуснато на: Сря Май 31, 2006 2:51 pm Заглавие: |
|
|
На мен ми стана само едно нещо интересно, като рисува тайната вечеря, защо го няма и светия граал все пак, като основен символ, защо наистина липсва ?! Иначе теории на конспирацията колкото искате има :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Zing
|
Пуснато на: Сря Май 31, 2006 3:17 pm Заглавие: |
|
|
питай Хари Потър :) |
|
Върнете се в началото |