Graphilla.com :: Преглед на тема - Help - tutirial-и за текстуриране

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Help - tutirial-и за текстуриране
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> 3D | Compositing
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
LunatiK

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пон Мар 31, 2003 12:37 pm    Заглавие: Help - tutirial-и за текстуриране Отговорете с цитат

Трябват ми tutirial-и за текстуриране - как се правят, как се текстурира и т.н. От това, което съм написал си личи, че хич не съм добър, така че, ще съм благодарен за всякаква помощ. В момента се мъча да текстурирам 1 цигара (нещо очевидно просто дори и според мен, затова ме е срам да питам, ама няма как) - правя цяла текстура и като я сложа става замазане на някои места, отделно не мога да и налучкам добре размерите и надписът който съм направил не се чете. Как да няправя текстурата, за да пасва? Скоро може да ги пусна нещата да ги видите, з-то сега съм в клуб, а вкъщи нямам нет.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Amateus

Местожителство: Ruse

МнениеПуснато на: Пон Мар 31, 2003 12:44 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Ako si s max

UV map

Mapping:
Cilindrical

Alignment:
Natiskash:
Fit i center, ili ako tribwa ia zawyrtas i....

Gotowo!!
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
LunatiK

МнениеПуснато на: Пон Мар 31, 2003 12:50 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

10x, а някоя идея защо текстурата ми става като блърната - обекта е цилиндър - 100, а тесктурата е 548 пиксела на не знам колко (ма*** му, защо нямам нет вкъщи да ги пусна да ги видите - ще се пробвам за днес следобяд от 1 приятел). Не знам как да я направя добр4е самата текстура.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Amateus

МнениеПуснато на: Пон Мар 31, 2003 12:55 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Opitai se da ia naprawis s rameri Diljina kym shirina = L na cilindyra kym perimetyra (ami taka se kazwashe :))) na cilindyra - abe sreji edna cigara i razgyrni da vidish proporciata!!!
LunatiK

МнениеПуснато на: Пон Мар 31, 2003 1:12 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Да де, ама аз си я правя в Photoshop и не знам как точно да ги направя пропорциите, та да паснат - в МАХ-а. В units пише, че 1=1 инч и т'ва малко ме обърква.
Върнете се в началото
Sithmaster

МнениеПуснато на: Пон Мар 31, 2003 1:22 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Както казват руснаците в подобни форуми, въпроса е малко да се помисли.
Хващаш една линиика, една цигара и почваш да мериш. Дължината на цигарата, а разгънатия вариант на широчината е = 2п*R където п=3.14.. а 2*R e диаметъра.
Върнете се в началото
Amateus

МнениеПуснато на: Пон Мар 31, 2003 1:25 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

????

Naprawi si razmera na map-a w Fotoshopa s proporciite na hariata na cigarata, rezoluciata niama nikakwo znachenie mapa moje da e 30/15 ili 3000/1500 niama znachenie (ne go prawi 3000/1500 de ;) ).
LunatiK

МнениеПуснато на: Пон Мар 31, 2003 1:29 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Ясно. 10х за помощта - ще се пробвам отново, дано стане.
Върнете се в началото
voltaja

МнениеПуснато на: Пон Мар 31, 2003 2:07 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Pi4 vij vav Help>Tutorials>SEARCH>UVW i tam shti pokaje serija ot tutoriali po temata
Drone

Местожителство: Gwon nee ju jee du shu!

МнениеПуснато на: Пон Мар 31, 2003 2:16 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Inache, eto ti oshte edin tip:

Downloadni si plugina Texporter -- ima go za wsichki wersii na 3DSM-a. Instalirai si go.

Sled towa, wzimash si obekta i mu prilagash UVW Map modifiera bez kakwato i da bilo textura/map, prosto mu zazdawash co-ordinati. Izbirash si prawilniya co-ordinate set (box/cylinder, etc.) w zawisimost ot formata na obekta. Naglasyawash si dobre gizmoto da pokriwa optimalno obekta.

Sled towa, otiwash na Texportera i si eksportwash razguwka na obekta. Sled towa si wzimash razguwkata wuw Photoshopa, risuwash si wurhu neya kakwoto si iskash.

Nakraya, wzimash rezultata ot rabotata ti wuw Photoshopa i si go slagash kato map (Diffuse, Bump, etc., w zawisomot ot towa kakwo si prawil).

Prilagash materiala kum obekta. Tui kato obektut weche si ima co-ordinati, naprawo mozhesh da renderirash -- texturata si e apply-nata :-)

Are, uspeh :-)
Drone
Върнете се в началото
LunatiK

МнениеПуснато на: Чет Апр 03, 2003 10:32 am    Заглавие: Отговорете с цитат

А как да сложа нещо отпред и отзад на цигарата - задната страна - филтъра и отпред, където е тютюна? Към текстурата ли трябва да е, или?
Върнете се в началото
voltaja

МнениеПуснато на: Чет Апр 03, 2003 11:06 am    Заглавие: Отговорете с цитат

imash predvid malkite tiutiunevi listenca deto se pokazvat sramejlivo otpred i palneja na filtara li ??
spacer
bad ass panda

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Чет Апр 03, 2003 12:08 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

naprawi tutuna s particle sistem.

inache na Cilinder UVW imash i opciq CAP, koqto po default nqma da ti swyrshi rabota de.... shtoto ti drugo tyrsish. Ewentualno shte ti e ot polza ako posle Unwrapnesh mappinga
Върнете се в началото
LunatiK

МнениеПуснато на: Чет Апр 03, 2003 12:57 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

За тях говоря, и за филтъра отзад. А с UVW Unwrap ще стане ли?
Върнете се в началото
voltaja

МнениеПуснато на: Чет Апр 03, 2003 7:32 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

da tova e variant UVW Unwarp shti e ot polza a i otpred na tutuna mojesh da mu pusnesh edin noise da se polu4i efekta na star4ashtite tutun4eta i si gotov
Uspeh
LunatiK

МнениеПуснато на: Пет Апр 04, 2003 10:38 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря за помощта. Цигарата е почти готова, само тютюна не съм и го направил. Noise, ама някой може ли да ми прати картинка с нещо, което да ми свърши работа за тютютн, че търсих ама нямам. Между другото, да знаете сайтове с туториали, че ще са ми от полза.
Върнете се в началото
spacer
bad ass panda

МнениеПуснато на: Пет Апр 04, 2003 11:05 am    Заглавие: Отговорете с цитат

kartinka za reference li ti trqbwa? Che wzemi edna cigara ot nqkoi (ako ne si puchasch) i q razgledai.

az wednyzh prawih cigara i tutuna sym go naprawil s particle system s rawnomeren tymno kafqw material.
Chastichkite sa kubcheta.

Върнете се в началото
LunatiK

МнениеПуснато на: Пет Апр 04, 2003 11:21 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Цигара съм гледал, иначе не пуша.

Как го правиш текста, че да се чете така добре? Аз моя го правя на PS7, обаче се не мога да го нагодя? От големината на текстурата ли зависи? А bump map-а?
Върнете се в началото
maceman
nightWoWalker

Местожителство: Ironforge

МнениеПуснато на: Пет Апр 04, 2003 11:59 am    Заглавие: Отговорете с цитат

....... абе spacer- на дървото кво отражение си напраил - не е истина:))) да не е мазано c PRONTO ????? ;)))))
spacer
bad ass panda

МнениеПуснато на: Пет Апр 04, 2003 12:30 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

maceman написа:
....... абе spacer- на дървото кво отражение си напраил - не е истина:))) да не е мазано c PRONTO ????? ;)))))

mi to az imam sklonnost da se uwlicham s tiq raboti. :)

Ma mani go sa dyrwoto. Tq taq kartina e na pone 2-3 godini :)

Za tutuna goworehme. .. :)
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> 3D | Compositing Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети