Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
The_Cat

|
Пуснато на: Пон Юни 12, 2006 5:00 pm Заглавие: Vigo logo |
|
|
Много отдавна не съм поствал нищо и е срамота! Скоро ми възложиха да измисля лого и име на новата метан станция в Бургас. Името идва от VIGOUR /от англ. сила, мощ, мощност, енергия, енергичност, жизненост/. Реших обаче да се възползвам от глухото "R" и да го махна съвсем. Так асе получи VIGO - името на метановото човече, което има идея да е основен персонаж в комуникациите с клиентите.
Предполагам се сещате, че самата форма на метановото човече е CH4 /молекулата на метана/. Ще се радвам на мнения.
Ето го и самия Vigo в различни състояния като за проба
 _________________ Design your mind |
|
Върнете се в началото |
|
 |
BORSP
|
Пуснато на: Вто Юни 13, 2006 1:03 am Заглавие: |
|
|
"Изражението на лицето при човека идва 54% от устата" - това го бях чувал някъде много отдавна. Направи му уста - сега ми стои малко като онези каубои, дето обират влакове с кърпи на лицата.
Инак Виго му харесва :)
Най-много с кепето и дето се е разбързал като кола :)
Направи му и един "зъл" вариант. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
LoveHate ta tatau

|
Пуснато на: Вто Юни 13, 2006 1:08 am Заглавие: |
|
|
остави криловидниа елемент само на хед буквите /ако толкоз държиш на него де/... сега е прекалено... фонта е нарязан и това дразни доста.
друга груба грешка е излишното сбиване на редовете и самите букви... абе не е наред работата.
поработи по надписите... пък после мисли за маскота. _________________ V2&V8 forever |
|
Върнете се в началото |
|
 |
maceman nightWoWalker

|
Пуснато на: Вто Юни 13, 2006 10:53 am Заглавие: |
|
|
за логото : нечетливо, сбито, неподравнено... с 3 думи- липсва му изящност...
а за самото талисманче, в поста със състоянията не си направил абсолютно нищо освен да му въртиш главата, очите и да даваш различни позиции на тялото...
за мене това не са състояния....
гледай емотикони- те са супер изчистени като визия и основната им цел е да изразяват емоции и настроения ....
сянката при имитацията на 3D обект също не е добре.... само с трансформ таа работа няма да стане....
въобще за мен си в начална фаза, а си хвърлил и доста труд за няма нищо..... _________________ ... gief more epix ... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
TIFF

|
Пуснато на: Вто Юни 13, 2006 10:58 am Заглавие: |
|
|
поздравления за името, идеята за човечето е добра също.
но:
- много 'умрели' цветове
- виго меГан газ?
- верно е доста сбит текста _________________ 100% biodegradable |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mim

|
Пуснато на: Сря Юни 14, 2006 11:16 am Заглавие: |
|
|
мен това талисманче ми напомня за тежки въглеродни атоми
нещо не си навлязъл в темата май
мога и да услужа с малко инфо за характеристиката на метана, ако те вълнува _________________ и един шоколад увива мармота в станиол |
|
Върнете се в началото |
|
 |
de`Medici
|
Пуснато на: Сря Юни 21, 2006 5:21 pm Заглавие: |
|
|
ne e zle ima hliab! Men logo i shrift sa mi lubimite temi... _________________ And God said, Let there be light: and there was light. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Juice
|
Пуснато на: Сря Юни 21, 2006 5:49 pm Заглавие: |
|
|
Наистина като замисъл е добре, но като изпълнение куца - а и в сегашното типажче няма нищо " powerful or majestic " каквото всъщност казваш че искаш да внушиш - прекалено детско и наивно изглежда! а в 2D вариантите се губи - постилизирай малко. А за шрифта и цветовете другите са прави! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
hipukritus

|
Пуснато на: Сря Юни 21, 2006 8:43 pm Заглавие: |
|
|
Съветвам те да направиш варианти на героя ти с детайли и стилизиран. Но първо поработи още върху самата му форма.
Потърси уникалния образ с помощта на добрата концепция. _________________ Дерзай!
Иван Белчев |
|
Върнете се в началото |
|
 |
nub

|
Пуснато на: Чет Юни 22, 2006 12:07 am Заглавие: |
|
|
За мен проблема още в идеята за името ВИГО МЕТАН ГАЗ, тре да е ВИГО ГАЗ трета думичка идва в повече. Така си намаляш възможността за бързо запомняне на името.
Идейката за човече не е лоша, достъпност и близост, тва ок.
Но проблема е че това човече трябва да е уникално графично и лесно четивно за да се запомни. Триизмерния ефект в случая е абсолютно нежелателен, един път името ти е сложно а след това и някви обеми (които ми идват в повече), мейсмана те ориентира мно добре към идейка за емотикони ( те са по прости като форма и въздействат по-първично). То за това не всеки му се отдава да прави лога. Хич не е лесно а и повечето пъти докато излезе правилния вариант трябва доста различни неща да се опитат.
Може да опиташ да помислиш върху самата дума метан и нейната характеристика още:
http://en.wikipedia.org/wiki/Metan |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mim

|
Пуснато на: Чет Юни 22, 2006 10:24 am Заглавие: |
|
|
nubzi, не го карай да маха Метан-думичката
щото ако има нещо съществено то това е тя
в бг има все още само 10на станции такива
а къде ще е тази
бтв, харесва ми логото на тези в дружба зад паркинга на автобусите - едно простичко "m" в зелено и синьо _________________ и един шоколад увива мармота в станиол |
|
Върнете се в началото |
|
 |
nub

|
Пуснато на: Чет Юни 22, 2006 6:38 pm Заглавие: |
|
|
mim написа: | nubzi, не го карай да маха Метан-думичката
щото ако има нещо съществено то това е тя
в бг има все още само 10на станции такива
а къде ще е тази
бтв, харесва ми логото на тези в дружба зад паркинга на автобусите - едно простичко "m" в зелено и синьо |
Ок де тва верно е път към индетичност, ма мен ми седи сложно. Особено като визия. ( Все пак той си знае най добре, клиента също):)) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|