Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
zhivko
|
Пуснато на: Чет Юни 29, 2006 12:14 pm Заглавие: интерфейс? |
|
|
има ли ентусиасти на интерфейс наоколо?
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
RiN

|
Пуснато на: Чет Юни 29, 2006 12:25 pm Заглавие: |
|
|
има.
няколко неща правят впечатление:
- аква ефекта на първия ми идва твърде много за сметка на четимостта. мисля че можеш леко да намалиш глоловете и преливките и да вкараш повече контраст
- "рендето" до адрес бука на втория е готино. защо не го повториш долу от ляво на телелинка - това ако порзорците са един и същ тип де.
- нарочно ли стиловете на бутоните на втория интерфейс са различни - за apply/save/cancel говоря? не мисля че това е добре.
- последния сплаш хич не ми харесва и по специално бекграунда. като гледам как финяшки можеш да пипаш, мисля че си го претупал там бая с тия линии. _________________ >=<> |
|
Върнете се в началото |
|
 |
RiN

|
Пуснато на: Чет Юни 29, 2006 12:29 pm Заглавие: |
|
|
бтв дай инфо дали тези неща са за един и същи интерфейс защото сега видях че на сплаша ти пише телерик и ако това значи че е сплаш за горните хави - то хич не е добре че в него не следваш принципа на аква преливките и той в момента носи усещане за част от съвсем друг интерфейс. _________________ >=<> |
|
Върнете се в началото |
|
 |
zhivko
|
Пуснато на: Чет Юни 29, 2006 12:54 pm Заглавие: |
|
|
RiN написа: |
- аква ефекта на първия ми идва твърде много за сметка на четимостта. мисля че можеш леко да намалиш глоловете и преливките и да вкараш повече контраст
|
поука взета :)
- "рендето" до адрес бука на втория е готино. защо не го повториш долу от ляво на телелинка - това ако порзорците са един и същ тип де.
|
долния прозорец е за десктоп апликация и има строги изисквания за размера - с ужасни мъки успяхме да подкараме заоблени ъгли, а формата на ренде е просто абсурдно трудна сигурно :(
- нарочно ли стиловете на бутоните на втория интерфейс са различни - за apply/save/cancel говоря? не мисля че това е добре.
|
ами да, нарочно - този интерфей е правен само за дизайна, т.е. не се използва за нищо в реалния живот... съгласен че ако правиш нещо за използване изискванията са други, ама като за showcase просто гледах да е по-цветно и грабващо...
- последния сплаш хич не ми харесва и по специално бекграунда. като гледам как финяшки можеш да пипаш, мисля че си го претупал там бая с тия линии.
|
аха, този е доста по-стар от останалите и явно съм си сменил малко стила с времето :)
всички дизайни са за съвсем различни неща, не са свързани помежду си.. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
denull

|
Пуснато на: Чет Юни 29, 2006 2:12 pm Заглавие: |
|
|
nqmam zabelejki poneje sym nov...iskam samo da kaja 4e mi haresvat :) _________________ nufabric.org |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Deskov
|
Пуснато на: Чет Юни 29, 2006 3:51 pm Заглавие: |
|
|
И аз като denull :) Приятно е за окото . Само малко ме дразни във 2то подчертаването на telerik - цвета. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
zhivko
|
Пуснато на: Чет Юни 29, 2006 4:03 pm Заглавие: |
|
|
thanx!
е нема как, подчертавката е част от логото... някой тук да се занимава с интерфейс по-сериозно? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
RiN

|
Пуснато на: Чет Юни 29, 2006 4:20 pm Заглавие: |
|
|
zhivko: ми аз се занимавам доста. несериозни ли ти се струват коментарите ми? ;) _________________ >=<> |
|
Върнете се в началото |
|
 |
zhivko
|
Пуснато на: Чет Юни 29, 2006 4:34 pm Заглавие: |
|
|
ами! чудесни са? просто се опитвам да сбера интерфейс къмюнитито, че май малко хора се занимават сериозно специално с това :) с какво се занимаваш - уеб/десктоп? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mucho

|
Пуснато на: Чет Юни 29, 2006 4:41 pm Заглавие: |
|
|
съвсем накратко казано - в търсене на естетичното си забравил за практичното, а при GUI-то трябва да е тъкмо обратното _________________ бяла роза ше закича
на капака на москвича
шоту съм ибахти пича |
|
Върнете се в началото |
|
 |
zhivko
|
Пуснато на: Чет Юни 29, 2006 4:57 pm Заглавие: |
|
|
хехе, тая врътка с визуалното преди практичното ми е любима явно :) конкретни забележки има ли?? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
RiN

|
Пуснато на: Чет Юни 29, 2006 5:02 pm Заглавие: |
|
|
ето още няколко по същество:
1:
- както казах прекалено силни глолове и преливки. ако юзера го гледа тва 10-20 пъти всеки ден ще излети - вместо спокойствие - носи внушение за напрежение
2:
тук на пръв поглед изглежа добре но проблемите са много
- зеленото е прекалено агресивно за интерфейс струва ми се
- бутона ремуув не ясно за какво се отнася
- разтоянието между лявата и дясната част е малко
- добе е заглавията в дясната част да са болд: имам предвид основното заглавие : TableVew Settings
- горната част на контура на дропдауните липсва
- иконката AZ не е обособена добре ако е иконка за кликане. вобще не ясно всъщност какво е
- не е показан вертикален скрол на грида при повече итеми
- Apply i Cancel бутоните да несъответващи като светлосила на зеления банд и се сливат с подложката
3: част от горните проблеми са и тук но има и други
- защо долните бутони са в ляво а не в дясно където биха стояли много по на място. самите бутони също не са достатачно четими
- пак липсва показване на скрол или страниране на грида
- select group не е подравнено по хоризонтала
- може да се помисли за една леееека рамчица на грида.
- ако това цялото е прозорец върху други части на интерфейса е добре рамката на цялото нещо да е плътна иначе ще се получи много неприятно сливане
4:
- фона както казах
- подравняването на двете колони по вертикала
- би било добре да има иконки и на десните итеми
- една лека рамка на цялата подложка би стояла добре
- оранжевото на important....
като цяло:
мисля си че можеш да работиш доста добре, но за интерфейси тези неща искат още. освен това за да се види един интерфейс е добре да се проследи цялата негова функционалност и да се види дали тя е графично и юзерфрендли логична. Ако се покажат само така по един прозорец не може да се каже много за интерфейса на цялото приложение. може да се гледат като картинки но не да се дискутират достатъчно като част от GUI. Възниква въпроса и за каво са въпросните интерфейси. Ако са за веб - добре, но ако са за офлайн приложение, то девелоперите ще видат бая зор защото няма да могат да се използват готови класове за някои от нещата, а това също е много важно особенно ако приложението е голямо. На да кажем в днешно време това не е чак толкова голям проблем и зависи от ресурса.
всъщност ми харесва как работиш и горните неща са отстраними :) _________________ >=<> |
|
Върнете се в началото |
|
 |
zhivko
|
Пуснато на: Чет Юни 29, 2006 6:17 pm Заглавие: |
|
|
thanx :)
Първото таргетира уеб навигация - т.е. примерно да си го сложиш на сайта, не става много за апликация - прекалено е натоварено графично и по-скоро отвлича внимание. В уеба можеш да искаш да блеснеш и с навигация, но за апликейшън наистина е важно да не вадиш очи..
2. зеленото трябваше да присъства точно в тази тоналност че е част от бранда на фирмата и трябваше да го сложим за разпознаваемост.. иначе съгласен че не е идеалния избор за интерфейс :) аз малко мързеливата съм сложил image директно от фотошопа - има малко бутони по средата на нищото, липсва подравняване и още сигурно сто неща... идеята беше да се вижда рамката :) Абсолютно съгласен за бутоните - и мен ме дразнят и ще взема да ги сменя.
3. бутоните се отнасят за полетата отляво - отдясно има грид и някак си не е логично да слагам бутона под него...
- този интерфейс наистина не се ползва за нищо друго освен за показване и... просто няма страниране на грида - новите редове се добавят отдолу и разпъват на височина - никой не добавя повече от 2-3...
- селекта и рамчицата - 10х, супер идея
- няма други части, това си е само :)
4.
- мен пък ми харесва фона :)
- в смисъл да са вертикално не отгоре а посредата подравнени? няма ли много да се начупи?
- мда, иконки ще дойдат добре, прав си
- всъщност фона запълва 100% от екрана, не е рамкирано..
- другата опция беше червено :( успях за оранжево да се преборя :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
zhivko
|
Пуснато на: Пон Юли 03, 2006 11:00 am Заглавие: |
|
|
ето и един интерфейс който правихме с MySpace, те се гласят да пускат десктоп IM, ако вече не са го и пуснали де...
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
chono

|
Пуснато на: Пон Юли 03, 2006 3:36 pm Заглавие: |
|
|
По моето скромно мнение последното не е много добре. Този градиент ми се струва много силен. На моменти се губи четивността, тъй като слагаш тъмен шрифт на тъмен фон. Като например там където пише Friends се е получило доста кофти. Като цяло ми се струва доста скучно и сиво.
Иначе предишните ти неща ми харесват, с леки забележки, ама ти ги казаха вече :)
Успех! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|