Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
ronige

|
Пуснато на: Нед Авг 20, 2006 1:32 pm Заглавие: Програмка или плъгин за панорами ? |
|
|
Може ли някой да ми препоръча плъгин или някоя по-проста програмка за сглобяване на панорами от няколко снимки. Плъгина да е за Photo ShopCS. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
oho

|
Пуснато на: Нед Авг 20, 2006 7:12 pm Заглавие: |
|
|
Програма - Realviz Stitcher. _________________ The only rules that matter are these:
What a man can do
and what a man can't do. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
oho

|
Пуснато на: Нед Авг 20, 2006 7:13 pm Заглавие: |
|
|
Да добавя само - тя е за 360 градусови виртуални разходки... ако ти трябва просто да сглобиш една статична панорамна снимка най-добре на ръка във Photoshop. _________________ The only rules that matter are these:
What a man can do
and what a man can't do. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ronige

|
Пуснато на: Нед Авг 20, 2006 7:58 pm Заглавие: |
|
|
oho написа: | ... ако ти трябва просто да сглобиш една статична панорамна снимка най-добре на ръка във Photoshop. |
Там няма автоматизирана корекция на перспективните изкривявания на обектива и се получават мазаници при зглобките. Аз намерих една фрииуер програмка, която прави корекции на перспективата ама пак има малки мазаници.
Ето който иска да я пробва:
http://www.foto-freeware.de/panoramafactory.php
Има и по-нова версия ама вече не е фрии.
Мерсаж за Realviz Stitcher ... гледам че е про. Ще я пробвам. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Icicle
|
Пуснато на: Нед Авг 20, 2006 9:03 pm Заглавие: |
|
|
ronige написа: | oho написа: | ... ако ти трябва просто да сглобиш една статична панорамна снимка най-добре на ръка във Photoshop. |
Там няма автоматизирана корекция на перспективните изкривявания на обектива и се получават мазаници при зглобките. Аз намерих една фрииуер програмка, която прави корекции на перспективата ама пак има малки мазаници.
Ето който иска да я пробва:
http://www.foto-freeware.de/panoramafactory.php
Има и по-нова версия ама вече не е фрии.
Мерсаж за Realviz Stitcher ... гледам че е про. Ще я пробвам. |
Panorama Factory е наистина добра програмка, пък е и фрийуър.Имах допир с нея по един проект и ми свърши прекрасна работа. :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
outfaced
|
Пуснато на: Пон Авг 21, 2006 8:29 pm Заглавие: |
|
|
аз залагам на Panorama Maker 3.0
основни предимства
- оправя ти разликите в експонирането, когат си забравил да си заключиш бленда/скорост
- когато стичва изображенията, можеш сам да коригираш по кои 3 точки точно да се ориентира програмата за да направи връзката
- и зправя накой изкривявания от оптиката (донякъде)
- може да генерира различни по големина панорами ( в сличай че искате да си направите само привю, го прави доста по бързо, ако смята в реален размер)
тази програмка за сега винаги е успявала да даде чудесен резултат, поне при мен |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|