Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
Sasho90
|
Пуснато на: Пон Сеп 11, 2006 9:09 pm Заглавие: Маркуч на прахосмукачка, проблем |
|
|
Опитвам се да направя маркуч на прахосмукачка. Правя spline крива, като и задавам опция "renderable", настройвам да има много сегменти и интерполацията да е "adaptive", а не "optimised". Материала е Vray-ски, като в diffuse съм сложил бял цвят. В displacement съм сложил tiles, като съм направил да има само хоризонтални - 35 на брой. Обаче като изрендя маркуча, той изглежда някак си назъбен. Ето скрийн:
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
spacer bad ass panda

|
Пуснато на: Пон Сеп 11, 2006 11:34 pm Заглавие: |
|
|
Само идея: Можеш да си измоделираш маркуча прав заедно с оребрението и после да ползваш сплайн като кост с която да деформираш маркуча в желаното положение.
... написано така звучи май звучи като врътня, но всъщност е доста ефикасно. Проблемът с този метод е, че се деформират и самите оребрения, което за маркуч на прахусмукачка май не е проблем. Примерно ако правиш шлаух за ръчен душ, където тия оребрения са метални и не се прегъват, няма да стане. Но с прахусмокачката няма да имаш проблем, а и със сигурност ще избегнеш ползването на дисплейсмент, което в случая на мен ми се струва излишно, а и най-вероятно ти качва рендер тайма. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Sasho90
|
Пуснато на: Пон Сеп 11, 2006 11:54 pm Заглавие: |
|
|
Забравих да кажа, че може да ми трябва и за душ. За такива работи какво да използвам, защото казваш, че с измоделирването няма да стане? Наистина displacement-а доста вдига рендосването. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Drone

Регистриран на: 30 Яну 2003 Мнения: 2190 Местожителство: Gwon nee ju jee du shu!
|
Пуснато на: Вто Сеп 12, 2006 2:43 am Заглавие: |
|
|
Da, slushai Spacera, spomnyam si s nego prekarahme edin-dwa prekrasni chasa w obsuzhdane tochno na markuch za dush -- modelirane, i si go gunesh po spline.
Spacer, kakwo da go e SCHLAUH? _________________
there ain't no way but the hard way
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
spacer bad ass panda

|
Пуснато на: Вто Сеп 12, 2006 2:58 am Заглавие: |
|
|
Ми начини сигурни има много. Аз как бих го напарвил: Моделваш си едно ребро. Колко детайлно, ти си прецени. Най добре да махнеш вътрешните фейсове. Зависи от това каква тежест можеш да си позволиш в сцената и колко отблизо смяташ да се вижда (честно казано ако няма да е много близо не си струва врътнята. То за някой по-далечен шот и бъмп би свършил работа, но то тва е ясно дет се вика.). Правиш си значи един елемент от оребрението, правиш си сплайн и му казваш да е renderable с радиус малко по малък от този на реброто. Този сплайн си го позлваш за маркуча или частта която се огъва. Нагласяш си го в необходимото положение. След това със спейсинг тоол-а нареждаш копия от реброто по същия този сплайн. Спейсинг туула не деформира ребрата, а и има интерактивно превю с което лесно ще нагласиш необходимия ти брой ребра. Недостатъка е, че не се местят заедно със сплайна, ако го едитваш, което го прави леко неудобно за анимация. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
spacer bad ass panda

|
Пуснато на: Вто Сеп 12, 2006 3:03 am Заглавие: |
|
|
:))
Шлаух, Дронка, тва ееее...... абе няма значение. :) възможно и да съм си я измислил тая дума, но ти се сещаш! :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Sasho90
|
Пуснато на: Вто Сеп 12, 2006 10:12 am Заглавие: |
|
|
Сега видях, че става и със snapshot tool-а. Ще пробвам и по вашия начин. |
|
Върнете се в началото |