Graphilla.com :: Преглед на тема - Маркуч на прахосмукачка, проблем

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Маркуч на прахосмукачка, проблем

Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> 3D | Compositing
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Sasho90

Местожителство: Благоевград

МнениеПуснато на: Пон Сеп 11, 2006 9:09 pm    Заглавие: Маркуч на прахосмукачка, проблем Отговорете с цитат

Опитвам се да направя маркуч на прахосмукачка. Правя spline крива, като и задавам опция "renderable", настройвам да има много сегменти и интерполацията да е "adaptive", а не "optimised". Материала е Vray-ски, като в diffuse съм сложил бял цвят. В displacement съм сложил tiles, като съм направил да има само хоризонтални - 35 на брой. Обаче като изрендя маркуча, той изглежда някак си назъбен. Ето скрийн:

Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
spacer
bad ass panda

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Пон Сеп 11, 2006 11:34 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Само идея: Можеш да си измоделираш маркуча прав заедно с оребрението и после да ползваш сплайн като кост с която да деформираш маркуча в желаното положение.

... написано така звучи май звучи като врътня, но всъщност е доста ефикасно. Проблемът с този метод е, че се деформират и самите оребрения, което за маркуч на прахусмукачка май не е проблем. Примерно ако правиш шлаух за ръчен душ, където тия оребрения са метални и не се прегъват, няма да стане. Но с прахусмокачката няма да имаш проблем, а и със сигурност ще избегнеш ползването на дисплейсмент, което в случая на мен ми се струва излишно, а и най-вероятно ти качва рендер тайма.
Върнете се в началото
Sasho90

МнениеПуснато на: Пон Сеп 11, 2006 11:54 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Забравих да кажа, че може да ми трябва и за душ. За такива работи какво да използвам, защото казваш, че с измоделирването няма да стане? Наистина displacement-а доста вдига рендосването.
Върнете се в началото
Drone

Местожителство: Gwon nee ju jee du shu!

МнениеПуснато на: Вто Сеп 12, 2006 2:43 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Da, slushai Spacera, spomnyam si s nego prekarahme edin-dwa prekrasni chasa w obsuzhdane tochno na markuch za dush -- modelirane, i si go gunesh po spline.

Spacer, kakwo da go e SCHLAUH?

there ain't no way but the hard way
Върнете се в началото
spacer
bad ass panda

МнениеПуснато на: Вто Сеп 12, 2006 2:58 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Ми начини сигурни има много. Аз как бих го напарвил: Моделваш си едно ребро. Колко детайлно, ти си прецени. Най добре да махнеш вътрешните фейсове. Зависи от това каква тежест можеш да си позволиш в сцената и колко отблизо смяташ да се вижда (честно казано ако няма да е много близо не си струва врътнята. То за някой по-далечен шот и бъмп би свършил работа, но то тва е ясно дет се вика.). Правиш си значи един елемент от оребрението, правиш си сплайн и му казваш да е renderable с радиус малко по малък от този на реброто. Този сплайн си го позлваш за маркуча или частта която се огъва. Нагласяш си го в необходимото положение. След това със спейсинг тоол-а нареждаш копия от реброто по същия този сплайн. Спейсинг туула не деформира ребрата, а и има интерактивно превю с което лесно ще нагласиш необходимия ти брой ребра. Недостатъка е, че не се местят заедно със сплайна, ако го едитваш, което го прави леко неудобно за анимация.
Върнете се в началото
spacer
bad ass panda

МнениеПуснато на: Вто Сеп 12, 2006 3:03 am    Заглавие: Отговорете с цитат

:))

Шлаух, Дронка, тва ееее...... абе няма значение. :) възможно и да съм си я измислил тая дума, но ти се сещаш! :)
Върнете се в началото
Sasho90

МнениеПуснато на: Вто Сеп 12, 2006 10:12 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Сега видях, че става и със snapshot tool-а. Ще пробвам и по вашия начин.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> 3D | Compositing Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети