Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
25852

|
Пуснато на: Пон Сеп 11, 2006 5:42 pm Заглавие: ЛОГОТИП НА СПИСАНИЕ |
|
|
Пускам логотипа и кориците и ОЧАКВАМ ВАШИТЕ МНЕНИЯ!
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
TIFF

|
Пуснато на: Пон Сеп 11, 2006 5:46 pm Заглавие: |
|
|
o-то някакъв оптически тест ли е? _________________ 100% biodegradable |
|
Върнете се в началото |
|
 |
RiN

|
Пуснато на: Пон Сеп 11, 2006 6:06 pm Заглавие: |
|
|
сори ама е ужасно. _________________ >=<> |
|
Върнете се в началото |
|
 |
turnteibl

|
Пуснато на: Вто Сеп 12, 2006 9:25 am Заглавие: |
|
|
нечетимо и ретро ми е _________________ www.kpucu.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
25852

|
Пуснато на: Вто Сеп 12, 2006 11:22 am Заглавие: |
|
|
Обосновете своите изказвания с факти! Моля госпожица ПРОМОЦИЯ и останалите да имат милост, и да обяснят как да направя по-модерно списание за култура! Благодаря на всички за мненията оценявам ги много! Приемам позитивно всякакъв вид критика НАПРЕД КЪМ ПРОГРЕСА!!!
Между другото харесват ми нещата на turnteibl! УСПЕХ В НАЧИНАНИЯТА |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Дими

|
Пуснато на: Вто Сеп 12, 2006 11:44 am Заглавие: |
|
|
Защо не поговориш малко за аудотирята на списанието?
Хубаво каза че е за култура, но това е доста общо. Култура има в черената къща, но има и в театър на пенсионера. На едното място преобладават млади хора (най-общо казано). А на второто - малко повече реститутки/боржуа от каретата по оборище витошка и други гръмки адреси...
Разкажи малко за човека които ще си купува това списание.
Ако е музкант набор '43та може би ще хареса нещо различно от това което би грабнало някой акционер от Сони мюзик... _________________ Would you like fries with your template, sir? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
25852

|
Пуснато на: Вто Сеп 12, 2006 12:07 pm Заглавие: |
|
|
Става въпрос за списание на Европейската Академия за култура, за литература, изкуства и културен обмен на балканските страни. Аудиторията е различна, вижданетон за дизайн също, много са националностите, както и вероизповеданията. Трябва нещо общо и единно , Да модерно доколкото го позволява условието... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Дими

|
Пуснато на: Вто Сеп 12, 2006 12:27 pm Заглавие: |
|
|
Ок, обаче пак не разбрах нещо леко-важно.
Визията по скоро сериозна ли искаш да бъде? Бизнес ориентирана? Техничска? или предимно към артистите, музикантите? Или списанието е леко, не задълбава достатъчно в нито едно от двете и е за "фенове"? Опитвам се да ти кажа че има значение кой ще чете списанието.
Това като е ясно от там вече можем да си говорим за пространството между буквите в моемнта и за това че струните на лирата в О-то са много на брой/гъсти са. Такъв излишен детаил аз лично си чистя като смаля логото. Този ръкописен шрифт определно мисля че не е подходящ за целта ти. Ако толкова искаш ръкописен, потърси нещо максилано лесно четимо и финно*, да си личи калиграфията в него, обема... В момента това е малко 2ри-клас-на-чина шрифт...
* - Трябва да се чете мега лесно, защото знаеш че това списание ще е на сергия в комшиилък с още 70-80 списания... _________________ Would you like fries with your template, sir? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
RiN

|
Пуснато на: Вто Сеп 12, 2006 12:41 pm Заглавие: |
|
|
Много неподходящо съчетана типография. Заигравката с графичния елемент прилича повече на наредени клечки кибрит, от колкото на лира или каквото там си си представял че ще е. И като е за "култура" не значи че трябва да е задължително с остаряла естетика. _________________ >=<> |
|
Върнете се в началото |
|
 |
25852

|
Пуснато на: Вто Сеп 12, 2006 1:39 pm Заглавие: |
|
|
Дими написа: | Ок, обаче пак не разбрах нещо леко-важно.
Визията по скоро сериозна ли искаш да бъде? Бизнес ориентирана? Техничска? или предимно към артистите, музикантите? Или списанието е леко, не задълбава достатъчно в нито едно от двете и е за "фенове"? Опитвам се да ти кажа че има значение кой ще чете списанието.
Това като е ясно от там вече можем да си говорим за пространството между буквите в моемнта и за това че струните на лирата в О-то са много на брой/гъсти са. Такъв излишен детаил аз лично си чистя като смаля логото. Този ръкописен шрифт определно мисля че не е подходящ за целта ти. Ако толкова искаш ръкописен, потърси нещо максилано лесно четимо и финно*, да си личи калиграфията в него, обема... В момента това е малко 2ри-клас-на-чина шрифт...
* - Трябва да се чете мега лесно, защото знаеш че това списание ще е на сергия в комшиилък с още 70-80 списания... |
Може и да не с епродва на сергии но да не изключвам този вариант.
Определено Ръкописния шрифт е гаден обаче нямах по-хубав трябва да потърся.
Целта ми беше със съчетание на по-строг шрифт и ръкописен да разбия еднородната среда която прави единия вид шрифт. Ако е скован ще е много строго ако е само ръкописен се губи и става лековато. Не трябва да е техно, нито за биснес ! Не трябва да е много арт, но все пак да е ориентирано към културата, ще има и литературна критика.. така че пример за таков асписание е ЛИК н БТА. Но в него ще се пише на много езици така че Шрифта трябва да е четим на всички езици примерно на гръцки, албански и турски, или по-страшното с кирилски букви на сръбски, македонски и български...
ВЪВ ВСЕКИ СЛУЧАЙ НЕ Е За ФЕНОВЕ а за АРТИСТИ, МУЗИКАНТИ, ЛИТЕРТОРИ... страшно е да се съчетаят но все пак не е невъзможно, има доста работа, Литературните критици ще изискват по така СТРОГО да е , а пък художниците по- така АРТ, музикантите и те в зависимост от стила им на музика, а за фотографите да не говоря...
АРФАТА ЗАДУШАВА Ото
СТРУНИТЕ НЕ МОГАТ ДА СА НИТО ПО_МАЛКО НИТО ПОВЕЧЕ А ТОЧНО 7 АКО СА ПОМАЛКИ СТАВАТ ДРЕБНИ
ДИЛЕМАТА МИ Е ДАЛИ ДА СОЧАТ НАГОРЕ ИЛИ В СТРАНИ
ИЛИ ДА ИЗМИСЛЯ ЛОГО ОТДЕЛНО ОТ ШРИФТА СПОРЕД МЕН ОтО СЕ ЧЕТЕ ПРОСТО НЕЩО Е МИНАЛО ПРЕЗ НЕГО, ДАЖЕ като премижиш леко пак се чете.. само дето потъва за разлика от останалите букви...
ПРЕДЛОЖЕТЕ МИ НЯКОЙ ШРИФТ за да ззаместя ръкописния.. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Sami

|
Пуснато на: Вто Сеп 12, 2006 1:54 pm Заглавие: |
|
|
25852 написа: |
ПРЕДЛОЖЕТЕ МИ НЯКОЙ ШРИФТ за да ззаместя ръкописния.. |
КАСТЪМ! :) _________________ печат на книги |
|
Върнете се в началото |
|
 |
TIFF

|
Пуснато на: Вто Сеп 12, 2006 1:55 pm Заглавие: |
|
|
глей... орфеева лира? не, честно, кой ще си купи списание с това име... повтори няколко пъти орфиъсиз лайър на глас. и защо се превежда името? толкова за вербалната част
о-то е нечетимо заради забодения в него "баркод". ръкописния шрифт не става. пък и няма нужда от 2 шрифта, ама никаква. трябва ли да има лира, м? а на златния орфей за 3 струните :-)
направи си го сам, не използвай готови шрифтове. _________________ 100% biodegradable |
|
Върнете се в началото |
|
 |
25852

|
Пуснато на: Вто Сеп 12, 2006 2:27 pm Заглавие: |
|
|
TIFF написа: | глей... орфеева лира? не, честно, кой ще си купи списание с това име... повтори няколко пъти орфиъсиз лайър на глас. и защо се превежда името? толкова за вербалната част
о-то е нечетимо заради забодения в него "баркод". ръкописния шрифт не става. пък и няма нужда от 2 шрифта, ама никаква. трябва ли да има лира, м? а на златния орфей за 3 струните :-)
направи си го сам, не използвай готови шрифтове. |
Трябва да се превежда заглавието защото няма да се продва само тук, МНОГОЕЗИЧНО Е, предстви си го как ще изглежда на гръцки...
Златния орфей ?! а Аполония ?! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
DJ_CyberGod

|
Пуснато на: Вто Сеп 12, 2006 5:47 pm Заглавие: |
|
|
в техническата част няма да се меся, просто се сетих нещо за орфеевата лира. учих преди време за тази лира, която е с 3 струни наистина, като тази лира е толкова известна заради перфектността с която са подредени тези струни. те са с различна дължина и всяка от тях може да се изчисли с определена стойност като отношенията между трите струни бяха константи някакви. мисълта ми е че ако лирата трябва да е орфеевата точно, трябва да е с 3 струни.. _________________ so many pedestrians, so little time.. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Kliment
|
Пуснато на: Вто Сеп 12, 2006 6:14 pm Заглавие: |
|
|
RiN написа: | сори ама е ужасно. |
без сори съм аз |
|
Върнете се в началото |
|
 |
kingBMF

Регистриран на: 17 Апр 2006 Мнения: 294 Местожителство: Liege, Rue de Serbie 99
|
Пуснато на: Вто Сеп 12, 2006 6:59 pm Заглавие: |
|
|
25852 написа: | Трябва да се превежда заглавието защото няма да се продва само тук, МНОГОЕЗИЧНО Е, предстви си го как ще изглежда на гръцки...
Златния орфей ?! а Аполония ?! |
Krusti go "Valio Toploto" tva spisanie, hem i bez tva sega logoto ti e tochno kato radiator, hem puk i Valio e bil kulturtreger, pleskal manekenki lushtil shampansko i se platzikal v masajnata vana i na drugi mesta, se neshta jelani i blenuvani ot Kultur i Art sredite u nas :))) shtoto te po sveta mogat da si go pozvoliat. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
smarto
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
P E T R O V mnmlst

|
Пуснато на: Чет Сеп 14, 2006 2:22 pm Заглавие: |
|
|
малко да ти помогна! _________________ asenpetrov.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
P E T R O V mnmlst

|
Пуснато на: Чет Сеп 14, 2006 2:32 pm Заглавие: |
|
|
 _________________ asenpetrov.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
velinov

|
Пуснато на: Чет Сеп 14, 2006 3:05 pm Заглавие: |
|
|
Бат'и... на тоя ще му правят бод тру/опоска, май... хах...
Заглавието по този начин, определено не ми харесва. Мисля, че трябва да се почне наново.
... ама аз ко приказвам де... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|