Graphilla.com :: Преглед на тема - Southern girl...

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Southern girl...

Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Графики и илюстрации
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
vnnikolov

Местожителство: Sofiа

МнениеПуснато на: Нед Окт 08, 2006 10:17 am    Заглавие: Southern girl... Отговорете с цитат

Title: Southern girl
Time: ~ 7-8 hours
Tool: Photoshop
Music: Amos Lee

Почнах я за спийд темата, ма се улях..
Инспирирано от едноименната песен от новия албум на Amos Lee ..
Размер - 1024 х 1176 px
Критики и коментари са добре дошли..

Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
EmPATHy_hr

Местожителство: Tangent Universe

МнениеПуснато на: Нед Окт 08, 2006 11:05 am    Заглавие: Отговорете с цитат

наи ме притеснява носа много е мек дори плосък смачкал си го покраи лявата наздра или самата ноздра не е наред маи и двете.но мисля че проблема удва от тъмната страна там нищо не е ясно.отдели носа с един лек рефлекс или да светне покраи него(което си харесаш)брадичката си я направил кръгла и ако съдя по осветеноста и е крива...долната челюст също не е наред много си е изоблил и нея (за по надолу няма да говоря там си личи че не си бутал много а пък ми се струва че не е толкова важно в момента)охото е малко иначе яко си го направил но от лицето то е наи на зад а първо погледа ми се забива в него(говоря замо за лицето без коса и кърпичката за което ще стане дума по нататък)ако питаш мен наи деталния и наи ясния момент в цялата работа трябва да ти е покраи лявото око включително и него и носа естествено защото е наи близко до нас...а сега се е получило обратното охото излиза по напред от цялото лице.а като цяло погледа ти се забива първо в кърпата на главата а не върху самата глава... а трябва да е обратното.много яко си напраил кърпата но тя просто ти убива всичко останало(надявам си ме разбрал правилно :)тя трябва да потъне за сметка на лицето ....такааа косата е много яка но от светлата страна няма да е лошо да светне малко така ще се получи много готино степенуване...светло лице(спрямо косата)тъмна коса и светлината в косата(но по тънма от самото лице)

дано не съм те вбесил с тоя коментар но мисля че ще ти е полезен

а и извади по един блясък на очите особено в лявато да живне малко...и подчертаи скулата че сега не е ясна :))))))))
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
maceman
nightWoWalker

Местожителство: Ironforge

МнениеПуснато на: Нед Окт 08, 2006 11:11 am    Заглавие: Отговорете с цитат

все едно я е правил някой от "художниците" дето заработват на морето (в интерес на истината има и няколко добри между тях)....
като цяло- недобро владеене на анатомия :
ухото- не си уцелил нито мястото, нито големината... всяка от ноздрите на носа е на различно място, проблем с ключиците, шията- въобще цялата ти конструкция не е в ред....
недобро изваждане на детайл- когато рисуваш портрет най много се набляга на очите, носа и устата (а не на кърпата примерно),
плоски, равни цветове - опитай да вкараш студено в сянката , разнообрази палитрата...
vnnikolov

МнениеПуснато на: Нед Окт 08, 2006 11:36 am    Заглавие: Отговорете с цитат

@EmPATHy_hr - Напротив, много се радвам даже, че получавам някакъв фийдбек за работата си. Благодаря и на двамата за коментарите, много са ми полезни и ще ги имам предвид занапред..

@maceman - опитвам се - трудно ми е, но се опитвам...
Анатомията знам, че ми куца много.. Просто ми се прииска да направя един опит за портрет без да ползвам реферънси - явно не е било добра идея (по-скоро не добре реализирана)..
Мерси за конструктивната критика, точно заради такива постове посещавам форума..
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
EmPATHy_hr

МнениеПуснато на: Нед Окт 08, 2006 11:42 am    Заглавие: Отговорете с цитат

не е по темета но да питам какво е реферънси???
Върнете се в началото
maceman
nightWoWalker

Местожителство: Ironforge

МнениеПуснато на: Нед Окт 08, 2006 9:52 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

EmPATHy_hr написа:
не е по темета но да питам какво е реферънси???

взимаш снимка- гледаш и рисуваш :)
vnnikolov

МнениеПуснато на: Нед Окт 08, 2006 10:20 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

и стига толкова..
Върнете се в началото
EmPATHy_hr

МнениеПуснато на: Нед Окт 08, 2006 11:30 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

еи тая кърпа...махнете я по добре че и в случая пак я кофти(или да стане по неутрална).лицето е по добре но трябва още...да зема и аз да я бутна малко естествено автора ако позволи :)
Върнете се в началото
vnnikolov

МнениеПуснато на: Нед Окт 08, 2006 11:46 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Не ми се играеше, че преди "кавъра" бях мърджнал всички слоеве и падна голямо мазане.. та докато стигна до кърпата ми се отщя..
Целта ми беше да пооправя чертите на лицето като анатомия.. Разбира се, че може още, но за мен резултата си е задоволителен.. Занапред трябва да оставям картинките да отлежат по ден-два преди да поствам - така грешките по-бият на очи..
"Бутай" щом имаш мерак - ама лекичко с мацката - не бъди груб :-)))
Върнете се в началото
EmPATHy_hr

МнениеПуснато на: Нед Окт 08, 2006 11:55 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

хехехе...човече за отлежаването си прав..аз винаги поствам след няколко дена(но чудно защо нищо не бутам по работата а само гледам)

а за мацката сега е много по добре..браво :)))
а ако искаш да видиш моята версия нямам нищо против да я бутна
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Графики и илюстрации Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети