Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
ovendelon
|
Пуснато на: Вто Дек 05, 2006 12:36 am Заглавие: [link]Iraqi Kurdistan by Ed Kashi |
|
|
Май е фотограф на НГ, представянето снимките и музиката са страхотни. Задължително със звук.
Tук _________________ if triangles had a god, He would have three sides |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ovendelon
|
Пуснато на: Вто Дек 05, 2006 12:53 am Заглавие: |
|
|
докато още съм на темата с филми от снимки:
Between You and Me - an award-winning short shot entirely in stop-motion. Stunning.
Robot Chicken - as seen on Comedy Central. (Warning, may be offensive.)
Brickfilms.com - 100s of directors create stop-motion animations using LEGO bricks.
Stop-motion re-inactment of Space Invaders using people in a theater.
Art of Motion - A campy, fun stop-motion by Russell Wyner of the University of Rochester. _________________ if triangles had a god, He would have three sides |
|
Върнете се в началото |
|
 |
snooper Mountain Wolf

Регистриран на: 15 Фев 2004 Мнения: 3408 Местожителство: под небето
|
Пуснато на: Вто Дек 05, 2006 1:20 am Заглавие: |
|
|
Едно лично мнение,
като диапорама бива, но окото ми в продължение на 11 минути и половина, докато гледах търсеше поне няколко наистина силни самостоятелни кадъра, някак си го очаквах от фотограф като Kаshi. Да, допадна ми един дамски портрет и един кадър с хлапетата в багажника - останалото само ми показва за един стил на снимане, който много ме отблъсна от любими преди фотографи като James Nathway (така ли се пишеше?), откакто гледах War Photographer. Когато видиш как някой на погребение на ексхумиран човек от стар масов гроб се завира с широк обектив в лицето на ридаещата му Майка и в продължение на дълго среме снима с по 4-5 кадъра в секунда (както очевидно снима и Kashi) - тогава започваш да се чудиш струват ли два кадъра толкова много, че да стигнеш до подобна наглост. Отделно, че в диапорамата никъде не почувствах този човек да е станал част от средата, да е почувствал културата на Кюрдите и какво се случва в главите им - светогледа им... през цялото време снима като зрител и това личи. Вярно, че страницата е спонсорирана от WashingtonPost и те подържат подобен стил на снимане. Аз обаче не мога да продължа да се възхищавам на кадри, заснети по подобен начин. Повечето фотографи, които се държат на терен в тоя стил обичат да цитират Каппа: "Ако кадрите ти не са достатъчно добри - значи не си бил достатъчно близо" - той самият обаче е снимал далеч по-уважително и проницателно обектите си... а и, както се оказва след смъртта му е правил и постановки, както правят често в наши дни телевизии като CNN, BBC т.н.... а и фотографи.
Това е само мнение на зрител, не може да се приеме за критика, тъй като не съм от тяхната порода хора да ида на другия край на света и да снимам, само гледам и мисля (понякога). _________________ You're born, you live, and then you die. Unfortunately, too many people miss that middle part.
www.VerticalShot.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mira

|
Пуснато на: Вто Дек 05, 2006 3:25 am Заглавие: |
|
|
Не знам за тези, които си пуснал, но мен ей това ме трогна. _________________ Жить - хорошо!
А хорошо жить - еще лучше! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
snooper Mountain Wolf

Регистриран на: 15 Фев 2004 Мнения: 3408 Местожителство: под небето
|
Пуснато на: Вто Дек 05, 2006 3:31 am Заглавие: |
|
|
Мирче, това и на мен ми разказа играта, особено като го гледах веднага след това за Кюрдистан, мдааа - има си добри фотографи и други добри фотографи... _________________ You're born, you live, and then you die. Unfortunately, too many people miss that middle part.
www.VerticalShot.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|