Graphilla.com :: Преглед на тема - Bio е арогантен!

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Bio е арогантен!
Иди на страница 1, 2, 3  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Книга за жалби и оплаквания
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
nub

МнениеПуснато на: Чет Сеп 21, 2006 4:04 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Невероятно, по правилно е да се каже на какво е способен човешкия дух.

??
Малко фотопик там за академията дето издрънка тази глупост
Цитат:

пак трогателни приказки за неуспяли, ущетени и романтичо страдащи невлезли. чак е тъжно. а като им видиш изпитните работи става смешно. толкова смешно че пак е тъжно.
Си арогантен и не си прав. Има много хора които не са влезли
даже след 5 ти опит и вярвай това няма нищо общо с техните качества.
Академията въобще не е мерило. Докато СБХ е свирела първа цигулка да. В момента които може го може. Които иска да прави изложби прави.
За пример моя професор (този които ми съдра 5 години от живота в подготовка) е влезъл след 8я опит.
Даскала ми в средното училище по живопис след 5тия.
По скулптура след 7ия.
Всичките тези пичове бяха на едно и също мнение относно изпитите и академията, както и че човек със солидна подготовка в средното даскало и желание за работа спокойно може да скипне академията.
Това не значи че в академията няма професионалисти или че от там не излизат такива.

А още по извън това: Баща ти счетоводител ли е?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
gb

Местожителство: asenovgrad

МнениеПуснато на: Чет Сеп 21, 2006 9:52 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Момчето спечели нали,цял филм си е това...

оф: nub това откаде че ми стана интересно :)
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
dreamer

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет Сеп 21, 2006 10:01 am    Заглавие: Re: невероятно... Отговорете с цитат

Bio написа:
http://www.metacafe.com/watch/1513/look_mom_no_hands/

Страницата е празна.....??

Dreamerworx.com
-------------------------------------
Steps Of Inspiration
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Bio

МнениеПуснато на: Чет Сеп 21, 2006 10:32 am    Заглавие: Отговорете с цитат

nub написа:

??
Цитат:

пак трогателни приказки за неуспяли, ущетени и романтичо страдащи невлезли. чак е тъжно. а като им видиш изпитните работи става смешно. толкова смешно че пак е тъжно.
Академията въобще не е мерило. Докато СБХ е свирела първа цигулка да. В момента които може го може. Които иска да прави изложби прави.
За пример моя професор (този които ми съдра 5 години от живота в подготовка) е влезъл след 8я опит.
По скулптура след 7ия.
Всичките тези пичове бяха на едно и също мнение относно изпитите и академията, както и че човек със солидна подготовка в средното даскало и желание за работа спокойно може да скипне академията.
Това не значи че в академията няма професионалисти или че от там не излизат такива.

откъде ти хрумна да ги говориш тия глупости точно тук, а?

пускам тази тема като нещо интересно, как хора които имат всичко постигат по-малко от тези които нямат. а ти пак с академията, аре стига стия комплекси вече, става ли? кой не влезал от 10ия път и кой влезал от 7ми. това е като всичко останало.
разликата между умния и глупака е в това кой къде търси вината.
и мен са ме късали но съм търсил вината в себе си, кво ше кажеш мъжки?

а това с баща ми счетоводител ... как ти го роди главата WTF ? гениално!
Върнете се в началото
Bio

МнениеПуснато на: Чет Сеп 21, 2006 10:34 am    Заглавие: Re: невероятно... Отговорете с цитат

dreamer написа:
Bio написа:
http://www.metacafe.com/watch/1513/look_mom_no_hands/

Страницата е празна.....??

отваря си се при мене.
Върнете се в началото
nub

МнениеПуснато на: Чет Сеп 21, 2006 11:24 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Bio написа:
nub написа:

??
Цитат:

По скулптура след 7ия.

откъде ти хрумна да ги говориш тия глупости точно тук, а?

пускам тази тема като нещо интересно, как хора които имат всичко постигат по-малко от тези които нямат. а ти пак с академията, аре стига стия комплекси вече, става ли? кой не влезал от 10ия път и кой влезал от 7ми. това е като всичко останало.
разликата между умния и глупака е в това кой къде търси вината.
и мен са ме късали но съм търсил вината в себе си, кво ше кажеш мъжки?

а това с баща ми счетоводител ... как ти го роди главата WTF ? гениално!

Пак ти казвам момче арогантен си. Не ме предизвиквай няма какво да деля с теб нито има какво да ти взема.
Аз комплекси нямам, ма имам лека неприазън към арогантни изказвания като твойто. Още повече че май си и талантлив.
С лека ръка захвърли усилията на много други талантливи хора които не са имали кои да им помага тук и там и са си съдирали последните стотинки за да влязат в тая задръстена академия. Категоризира ги и вместо да кажеш:Ок, бях груб и казах глупост.(а е абсолютна глупост защото не веднъж съм гледал изпитни работи на ниво "според изискванията" та и отгоре които са имали средни оценки,а да не говорим че и бебетата знаят за академията и влизането там)
Сега ми казаваш че съм комплексар шото ти права забележка и имам мнение.
Бравос.

А за баща ти Художник няма лошо той и Пикасо баща му бил художник и тва му е помогнало доста но ако не е имал таланта и не е бачкал немало е да стане раотата.
Върнете се в началото
P E T R O V
mnmlst

Местожителство: Earth

МнениеПуснато на: Чет Сеп 21, 2006 11:39 am    Заглавие: Отговорете с цитат

бе вий двамцата що не минете на п.м. ?
или айсикю, айерси, скайп, яхуу мсг, или там квот се сетите...

ех деа!
nub

МнениеПуснато на: Чет Сеп 21, 2006 11:56 am    Заглавие: Отговорете с цитат

implant написа:
бе вий двамцата що не минете на п.м. ?
или айсикю, айерси, скайп, яхуу мсг, или там квот се сетите...

ех деа!

Аз съм виновен бе Импланте. Мен ма псувай.:))
Върнете се в началото
P E T R O V
mnmlst

МнениеПуснато на: Чет Сеп 21, 2006 11:58 am    Заглавие: Отговорете с цитат

неам време за глупости, вземете са оправете персонално!
Bio

МнениеПуснато на: Чет Сеп 21, 2006 12:09 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Спри се навреме, ти и сума ти като теб насаждате глупости на младите хора които тепърва ще кандидатстват, ти съзнаваш ли какви негативни последствия има безхаберните приказки върху тези сега 16-17 годишни?
вместо да залягат да рисуват и да стават по-добри, ценностната им система се деформира в това колко кинти имат за да могат да влязат. ТЪПО. Да, има хора с връзки но тях не ги набутват за сметка на тези които могат.
Много е лесно да сложиш всичко под общ знаменател " ТЕ" това са тези "с връзките" и "добрите" дет още на изпита като ги видиш как започват и си казваш "да този е вътре, боря се за другите места"
Ама е кофти да знаеш че нито си добър нито си с връзки. И е по-лесно да кажеш не влязох щото всички са с връзки. Някак си забравяйки че пък не си бил и от най-добрите.
Тва е състезание.
Когато ходих на допълнителните подготвителни курсове в академията, там бяха и още 7-8 от по-късно влезлите и си личеше кои ще бъдат. Ма не по парите. Некви въпроси? Имам познат (сина на художник, демек с връзки) който на изпита си стоя 1 час без да рисува нищо само гледаше, после за 3 часа нарисува живописния си етюд, така както другите не можаха да го направят не до края, ами не могат да го направят въобще! Естествено като влезе всички крещяха че е с връзки, ако по време на изпита да бяха с паднали ченета. Сори.

Аре спрете с проститиите на тая тема, че пълните главите на подрастващите с бълвоч, става ли?
Тва че има хора които кандидатстват по 7 години, какво доказва? Че който е влязал по-рано е с връзки? Простотии отвсякъде. Що, да не би хората да са равни в уменията си? В комунизма ли живеем дет всички са еднакви?

Не мога да понасям когато някой ръси глупости в ефира и е естествено че реагирам, Грубо? на големите простотии реагирам грубо.
Върнете се в началото
Morty

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Чет Сеп 21, 2006 1:22 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

сега не знам как е, но преди 89 знам от човек влязъл в академията, можещ и талантлив, че му трябвали връзко дори само, за да обърнат внимание на изпитните му работи.
P E T R O V
mnmlst

МнениеПуснато на: Чет Сеп 21, 2006 1:24 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Морти, тфа си е преди 20 години има, няма... невярвам положението да е същото... няма логика!
Morty

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Чет Сеп 21, 2006 1:28 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

сега наистина нямам идея как е. каквото и да е, наистина да насърчаваме младежите, но и да ги държим здраво стъпили на земята, че в момента гледам неща на едно момче завършило Нов български - дизайн и не мога да разбера за какво си е дал парите ... ужас някакъв, а същия е с едно самочувствие ....
P E T R O V
mnmlst

МнениеПуснато на: Чет Сеп 21, 2006 1:39 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

с всяко поколение такива мутации се наблюдават от към самочуствие, манталитет... и тн.. но факторите за това са много...

требе некой да им реже връвчиците на хвърчилата от време на време, че ще изпаднат много бързо в безтегловност...
nub

МнениеПуснато на: Чет Сеп 21, 2006 1:54 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Био
Нямам нишо лично срещу теб.
Просто имам друга гледна точка която мисля че ще имат и други хора.
Не живеем в комунизма.А в посткомунистически неокапитализъм.
Тези които са били добре по комунизма едва ли са станали зле сега.
Напротив децата им имат рекламни агенции и въртят бизнес които човек ако ще да е магистър по икономика и мега талантлив сам не може да вдигне. И това е нормално.
Тези родители които са се погрижили за децата си едва ли са мислили за честната конкуренция. Такова животно няма.
Прав си за посланието. Трябва да има послание. И хубавото е че аз мога да дам моята гледна точка а ти твоята.
А да оставим които иска да си избира.
ЕТО МОЕТО ПОСЛАНИЕ.
Аз не съм учил в академията.
Никой не ми е бутнал аванта.
Това не мие попречило да си изкарвах хляба с рисуване (пък и да издържам още 3ма души).
Да уча занаят от хора които са професори в академията без да имам нужда да ходя в академията.
Които има желание намира начин.
Ако сте готови да дадете всичко ще получите. Това е факт.
Скъсвайте си гъза от бачкане и учене.
Рисувайте докато ръцете ви пуснат кръв.
Това е на живот и смърт.Или е просто забавление. (може и забавление на живот и смърт):)))
НО! Внимание !
Никога не разчитайте на факта че сте най-добри. (просто такъв статус няма).
Никога не вярвайте в честната конкуренция.
Тя не съществува.
Съществуват ситуации в които ако човек се е потрудил да си напише
"домашното" и има малко късмет нещата се получават. Или не се получават.
Ако искате да успеете:
Никога не играйте сами срещу система от хора.
Винаги се стремете да бъдете в някакво общество от специалисти.
Това ви дава силата да получавате информация преди да са се случили събитията.
Не изказвайте собствено мнение преди да сте достигнали ниво от което това мнение да има реална тежест.
Бъдете подготвени .Научете се да чакате.
Понякога за да се случат нещата трябва да узреят. А зреенето е времеемък процес.
Естествено можете да бъдете "Рендета" и да играете сами.
Но това води до усложняване на живота.

А поповод академията. Идете кандидатствайте. Ако усетите че има смисъл кандидатствайте пак. Ако пак не влезете кандидатствайте пак.
Ако имате доказателства за таланта си и след третия опит не влезете
ми явно е че сте се объркали, вие сте нещо като нищо. А в момента в който човек няма какво да губи може само да спечели.
Така че продължете да рисувате и теглете една майна на системата.

Много хора са го направили. И са успяли.
Върнете се в началото
velinov

Местожителство: Varna

МнениеПуснато на: Чет Сеп 21, 2006 2:11 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Винаги има недоволство и огурчение когато смяташ, че не са те оценили подобаващо. Може да се каже, че отчасти и аз съм претърпял подобно разочарование. На финалния тур на изпита по живопис - събеседването, след що годе сносни първи три тура, шефа на комисията гледайки свободните ми работи, успя само да ми зададе въпроса "Идвал ли си на консултации..." , на който аз отговори "не, не съм", а той ми отговори "... ако другата година кандидатстваш пак, ела на консултации". Почувствах се много зле като осъзнах след време, какво точно означаваха думите му. Бях много гневен, но с времето разбрах, че в думите му има резон. Всеки преподавател държи при него да учат талантливи и можещи хора, такива с потенциал и амбиция. Ако бях на мястото на такъв учител, аз нямаше да искам да си пилея времето с някой нехранимайко дето учи в академията само заради изпаренията от терпентин в ателието и купонджииския разюздан дух на сродните му по интереси колеги. Аз бих избрал своя клас. Затова се правят консултации. Да запознаеш бъдещия си учител със себе си. Да му дадеш възможност да те види, прецени и избере, стига да имаш необходимите качества, разбира се. Вероятността един такъв кандидат студент, който вече е познат ма преподавателя и има лобито в комисията да влезе в академията е много по-голям отколкото на някой парашутист.

Така, че аз съм за "връзките"!!! Все пак всичко става в 'връзки',... а да..., някои му викат контакти... ;)))

И спрете с директните напатки един към друг!
Върнете се в началото
Zing

МнениеПуснато на: Чет Сеп 21, 2006 2:32 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

айде пак проблеми :))))))
Върнете се в началото
maceman
nightWoWalker

Местожителство: Ironforge

МнениеПуснато на: Чет Сеп 21, 2006 2:38 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

по мое време за 4 места имаше 200 кандидати.....
aз не влезнах с връзки, ама ако можех да влезна, щях да го направя...
и то не за друго ами 3 години се занимавах с кви ли не простотии, като през това време рисувах от дъжд на вятър...
успях чак на 4тата година (без консултации) и като подготвеност въобще не бях на нивото на което бях когато кандидатствах за първи път...
да не кажа че си беше жива случайност, защото тогава за първи път въвеждаха системата да кандидатстваш едновременно за няколко специалности и аз се оказах равен по бал с 2 абсолютни връзкарки ....
така че кой как се е добарал до заветното място въобще не е важно - важното е как се е реализирал след това :)))
Bio

МнениеПуснато на: Чет Сеп 21, 2006 3:02 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

velinov написа:
Винаги има недоволство и огурчение когато смяташ, че не са те оценили подобаващо. Може да се каже, че отчасти и аз съм претърпял подобно разочарование. На финалния тур на изпита по живопис - събеседването, след що годе сносни първи три тура, шефа на комисията гледайки свободните ми работи, успя само да ми зададе въпроса "Идвал ли си на консултации..." , на който аз отговори "не, не съм", а той ми отговори "... ако другата година кандидатстваш пак, ела на консултации". Почувствах се много зле като осъзнах след време, какво точно означаваха думите му. Бях много гневен, но с времето разбрах, че в думите му има резон. Всеки преподавател държи при него да учат талантливи и можещи хора, такива с потенциал и амбиция. Ако бях на мястото на такъв учител, аз нямаше да искам да си пилея времето с някой нехранимайко дето учи в академията само заради изпаренията от терпентин в ателието и купонджииския разюздан дух на сродните му по интереси колеги. Аз бих избрал своя клас. Затова се правят консултации. Да запознаеш бъдещия си учител със себе си. Да му дадеш възможност да те види, прецени и избере, стига да имаш необходимите качества, разбира се. Вероятността един такъв кандидат студент, който вече е познат ма преподавателя и има лобито в комисията да влезе в академията е много по-голям отколкото на някой парашутист.

Така, че аз съм за "връзките"!!! Все пак всичко става в 'връзки',... а да..., някои му викат контакти... ;)))

.. True, True
много хора мислят че университета е училище. Не е така. Връзката м/у преподавател и студент е по-различна. всички смятат че видиш ли, това че преподавателя дава платени консултации е корупция.
примерна ситуация:
тази година курс взима Светлин Русев, ти отиваш велик, подготвен но черния ти етюд е супер но свободните ти работи са абстрактни с мазки от цялата палитра.
С. Русев няма да го спечелиш, както ще спечелиш Андрей Даниел не за друго, защото твоето виждане се различава прекалено много от неговото и той няма да може да установи контакт с теб, няма да направи нищо за теб в следващите години ако те приеме, губене на време нали? За това взима някой с "връзки :)" човек с който може да установи контакт, когото може да учи на своя си език. За това ако студент е влязъл примерно при Т.Варджиев после за него казват "завършил в курса на Варджиев" това означава нещо. означава че минал през системата... на обучение. да се бориш с това? че те хората затова влизат! Ако нямаше нужда от система нямаше да я има.
Пак казвам тва не е училище. И няма нужда от ученически размишления.
Върнете се в началото
mel

Местожителство: sofia

МнениеПуснато на: Чет Сеп 21, 2006 3:26 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

едно аматьорче наречено Брус Лий е казало: "Ако нямаш форма-можеш да заемаш всякаква форма, ако нямаш стил-можеш да противодействаш на всякакъв стил"
противодействие е думата, която те прави уникален, а не ШКОЛАТА НА... школата трябва да я потърсиш на по-късен етап според мен...когато можеш да извлечеш ценното от нея-тогава тя те намира...а не ти нея
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Книга за жалби и оплаквания Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница 1, 2, 3  Следваща
Страница 1 от 3

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети