Graphilla.com :: Преглед на тема - За цените за изработка на уеб сайтове

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

За цените за изработка на уеб сайтове

Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Общи приказки
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
vALE

Местожителство: USA

МнениеПуснато на: Пон Окт 23, 2006 10:58 pm    Заглавие: За цените за изработка на уеб сайтове Отговорете с цитат

Здравейте,

Понеже мнозина питаха за ценообразуването при изработкана на уеб сайтове и понеже попаднах на тази интересна статия, реших да пусна тема за интересуващите се. Статията дава поне минимална идея за ценообразуването при изработката на уеб сайтове - и то дори в случая повече става дума за блогове. Цените, които се коментират в тази статия не са базирани на българските стандарти, но ако примерно някой иска да се изявява на междуанродния пазар - долу горе може да се придобие идея за какво става дума. И понеже мнозина плачат, че в БГ хората не искали да дават пари за уеб сайтове, базирано на моя скромен личен опит на американския пазар, мога да кажа, че не само в България хората не искат да дават пари за правенето на дизайн / уеб сайт. :)
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение MSN Messenger
nub

МнениеПуснато на: Вто Окт 24, 2006 8:16 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Това е една изключително изтъркана и неефективна тема.
Колко струва дизайна, колко струва програмирането.
Какъв е пазара?
Каква е фирмата който иска сайт?
От какво имат нужда (Реално).
Какъв е типа на проекта?
Колко човекочаса са необходими за изработването?
.......
На пазар като нашия всичко е хазарт.
Последно имах случай с финансова къща която преди лятото ме извика за да си поръча уникален продукт като заяви че има заделен бюджет, по време на лятото шевовете бяха на почивка, след лятотото получих мейл че са избрали пет пъти по ниската оферта.
Странното е че аз не бях дал оферта.
Цената зависи от конкретната ситуация има случай в които за работа със средно качество може да се вземат много пари и случай в които за жълти стотинки те сцепват от работа.
Относно желанието на хората да е по евтино, то е естествено.
Проблема е че клиента никога не знае какво иска и дори ти да му помогнеш да си изясни той не иска да чуе.
Мисля че след едно десет години нещата ше са понаместат.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Общи приказки Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети