Graphilla.com :: Преглед на тема - сайт за лампи

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

сайт за лампи

Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Уеб Дизайн
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
apropo

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Чет Ное 02, 2006 3:51 pm    Заглавие: сайт за лампи Отговорете с цитат

Здравейте,

ето и нещо ново от мен

МОЛЯ НЕОБРЪЩАЙТЕ ВНИМАНИЕ НА ЛОГОТО НЕУСПЯХ ДА СЕ ПРЕБОРЯ С КЛИЕНТА :(

Благодаря за коментарите предварително

http://www.plamache.org/
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
nub

МнениеПуснато на: Чет Ное 02, 2006 4:47 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Мисли за приоритет.
В момента най-видимото нещо е логото а определено то трябва да е на последен план.
Ако не можеш да избягаш от зеления цвят го включи в лейаута.
Подравни си снимката и галерията по хоризонтала.
Проблем ти е и навигацията. Така както си я направил потребителя ще я търси а това не е добре.
Може да стане от това нещо но му трябва още работа и драстични промени.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
RiN

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет Ное 02, 2006 5:04 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

хех чак пък на последен план... :) в момента ти е зелено и затова много се къса. вкарай зелено в лейаута и ще стане. като големина не го пипай или го намали съвсем малко. помисли още за навигацията. добре е да е лека но така много се смесва с контента. онова жълтото, ако е маркер за избраното меню - хич не е добре. като цяло има развитие от предишните ти работи и това е добре. дерзай още тука и ша стане.
nub

МнениеПуснато на: Чет Ное 02, 2006 5:17 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

На последен план в логично подреждане. Не за друго. Сайта тре да информира и продава а продажбата стаа кат се види продукта и характеристиката (цена), идентичноста е следствие, тоест ако ма задържиш на сайта и продукта си струва ше се загледам кой си.:)))
Върнете се в началото
apropo

МнениеПуснато на: Чет Ное 02, 2006 5:30 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

според мен логото играе доста голяма роля особенно при големи вносители като тази фирма, тай че в този случаи RiN е абсолютно прав. Имайки и предвид, че търговската марка е един от основните критерии за потребителска активност пак стигаме до същия извод.

Днес мися че ще успея да нанеса корекциите които ме посаветвахте да направя и утре ще пусна да видим ко се е получило ;)

Благодаря за коментара

Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
sebastianz55

Местожителство: yellow submarine a.k.a. office

МнениеПуснато на: Чет Ное 02, 2006 9:56 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

При такъв тип сайт можеш да използваш много въображение, малко но запомнящи се елементи, които са създадат пръятно усещане у почти всеки и да го накарат да запъмния сайта. Вэбражение трябва и игра с посетителя... все пак има толкова много лампи, като всяка една е уникална...

Ето защо изказвам мнението си, че този сайт е шаблонен и незапознащ се; и дори постен.

Пробвай да раздвижиш атмосферата...и не се сбивай толкова във вътрешната, докато на индекс има огромно бяла петно под текста.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
BSC System

МнениеПуснато на: Пет Ное 03, 2006 11:08 am    Заглавие: Отговорете с цитат

sebastianz55 е прав, а и пробвал ли си тъмен вариант на сайта (топли цветове) 1000% ще има друго усещане.
Върнете се в началото
RiN

МнениеПуснато на: Пет Ное 03, 2006 11:21 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз пък мисля, че докато се стигне да се правят по "запомнящите" се хави, човек първо трябва да се научи да прави добри стандарт ойл, работещи неща. Именно заради това ми се струва, че е по-добре да пипнеш и донаправиш този вариант, а не да тръгваш на коренно друг. Рано ти е още някакви веб иновации.
apropo

МнениеПуснато на: Пет Ное 03, 2006 1:36 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Здравейте отново от мен. Ето какво се получи след корекцийте които нанесох. Не са кой знае какви, смо лека козметика.

Благодария още веднъж за всичко казано и изкоментирано. :)

Върнете се в началото
BSC System

МнениеПуснато на: Пет Ное 03, 2006 1:38 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Е ти смени цвета на титлето само, но това не оправя положението..
Върнете се в началото
Kliment

Местожителство: Новогорци

МнениеПуснато на: Пет Ное 03, 2006 2:17 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

ахах :)
давай още ;)
Върнете се в началото
RiN

МнениеПуснато на: Пет Ное 03, 2006 2:23 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Kliment написа:
ахах :)
давай още ;)

chono

Местожителство: Wien, AT

МнениеПуснато на: Пет Ное 03, 2006 6:43 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Навигацията пак не е добре. За другите неща съм ти казал :)
Върнете се в началото
_sasho

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Съб Ное 04, 2006 11:12 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Да, навигацията не е добра. За това, че зеленото лого не трябва да се набива на очи, не съм съгласен пък и какво значи израза едно лого много да се набива на очи и да трябва да е на последно място?????? Просто май жълтото идва в повече.
Аз всъщност бих пробвал тъмен (черен ?) фон като логото ще го оставя бяло.
Върнете се в началото
DR2
Paladin's Death

МнениеПуснато на: Съб Ное 04, 2006 1:39 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

сега е момента да почнеше наново... когато много задълбаеш в някой дизайн и не се получава добре това е начина... времето за което ще понаправиш нещо различно със сигурност ще е по-малко от това което ще загубиш да оправяш този дизайн.
nub

МнениеПуснато на: Съб Ное 04, 2006 4:52 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

_sasho написа:
Да, навигацията не е добра. За това, че зеленото лого не трябва да се набива на очи, не съм съгласен пък и какво значи израза едно лого много да се набива на очи и да трябва да е на последно място?????? Просто май жълтото идва в повече.
Аз всъщност бих пробвал тъмен (черен ?) фон като логото ще го оставя бяло.

Въпрос на подход е, ако акцента пада на корпоративна идентичност логото е на преден план, ако акцента пада на продукта логото не е толкова активно.
Всеки случай има конкретни рамки вкоито дизайна се вписва, тоест универсално решение няма, дизайна трябва да информира но и да продава.
Ще дам банален пример със сайта на Ейпъл там логото е на заден план а на предн план са продуктите.
Върнете се в началото
_sasho

МнениеПуснато на: Съб Ное 04, 2006 9:19 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Добре де, може да понамали малко логото. Ама не знам пък, защо даваш пример със сайта на Ейпъл. Това, че са опитали да представят логото си в квадрат с размери 1Х1 см в сив цвят не може да е някакво мерило, че всички вече така трябва да правят. Ей тия тука долу също се опитват да продадат едно-друго ама не са изпаднали в крайности:
www.coca-cola.com
www.mcdonalds.com
www.adobe.com
*на Adobe логото въпреки, че е малко по размер е всъщност достатъчно контрастно и активно.

Между другото Apple са си намалили толкова логото, защото са достатъчно известни. Това също има значение за зависимост между активността на логото и представяните продукти смятам.
Върнете се в началото
nub

МнениеПуснато на: Съб Ное 04, 2006 11:33 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

_sasho написа:
Добре де, може да понамали малко логото. Ама не знам пък, защо даваш пример със сайта на Ейпъл. Това, че са опитали да представят логото си в квадрат с размери 1Х1 см в сив цвят не може да е някакво мерило, че всички вече така трябва да правят. Ей тия тука долу също се опитват да продадат едно-друго ама не са изпаднали в крайности:
www.coca-cola.com
www.mcdonalds.com
www.adobe.com
*на Adobe логото въпреки, че е малко по размер е всъщност достатъчно контрастно и активно.

Между другото Apple са си намалили толкова логото, защото са достатъчно известни. Това също има значение за зависимост между активността на логото и представяните продукти смятам.

Мда потвърди логиката която исках да покажа.
Тоест разлката в подхода на визуализация се определя от типа на продукта и начина на продажба.
Конкретно не съм говорил за размера, размера може да си се запази, просто ако се следва логиката е нужно по силно вкарване на зеленото от логото в дизайна по тоя начин ше им равновесие. В момента тва жълто седи без логика и помага на ненужния контраст между лого и кънтент (даже кънтента отива на маината си щото тъва зелено поне на мен ми бърка в очите и ми пречи да разгледам картинките.)
Та най добре ше е наново да го почне дизайна следвайки логиката на вписване на цвета на логото и баланс.
Върнете се в началото
_sasho

МнениеПуснато на: Нед Ное 05, 2006 12:36 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами да де. И аз казах по-нагоре същото - жълтото идва в повече. И навигацията може да се барне както каза chono - тия двете са най-проблемните.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Уеб Дизайн Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети