Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
lukcheto

Регистриран на: 18 Сеп 2003 Мнения: 42 Местожителство: по света и у нас :)
|
Пуснато на: Сря Ное 01, 2006 3:56 am Заглавие: Две- три картинки с емулсия - cyanotype |
|
|
Има и още, но засега няма време, после...
Разликата в синьото е поради вида на светлината, двете по-тъмни са резултат от експонация на слънце, по-светлата след експонация около 20мин на лампа... Enjoy!
 _________________ *mY lIfeStyLe iS wiNdsUrfIng fReeRide* |
|
Върнете се в началото |
|
 |
M0
|
Пуснато на: Сря Ное 01, 2006 11:03 am Заглавие: |
|
|
интересно! сподели ни малко за техниката :) _________________ "...Най-добрата околна среда за човека е свободата. ..." - Вацлав Клаус |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Nyshtia

|
Пуснато на: Сря Ное 01, 2006 2:20 pm Заглавие: |
|
|
Това с очилата и вестника много ми харесва! Eх, цианотипията е супер, опита ли да тонираш с чай? :)) _________________ photo group naos |
|
Върнете се в началото |
|
 |
lukcheto

|
Пуснато на: Сря Ное 01, 2006 8:43 pm Заглавие: |
|
|
Nyshtia написа: | Това с очилата и вестника много ми харесва! Eх, цианотипията е супер, опита ли да тонираш с чай? :)) |
Лелей Нищя, толкова ли съм предсказуема хехеххехее :))))
Да, тонирах няколко картинки, но резултата беше прекалено очакван(и друг път съм тонирала с чай) и неинтересен за мен... Два три дена по-късно ми светна, че всъщност за по-интересен резултат би трябвало да не използвам черен чай (станал прекалено е популярен за тази цел), а хибискус :))
За мен по-интересното беше, че цвета варира според светлинния източник, факт който преди съм пренебрегвала сякаш, но сега особено много ме развълнува :) Мерси.
mo, цианотипната емулсия се нанася на хартия която има голямо съдържание на памук, оставя се да изсъхне (действието се извършва на приглушена светлина-сумрак, но аз за по-сигурно действам на тъмно). След това в прекрасен слънчев ден се експонира (в рамка за снимки подреждам една хартийка с емулсия и отгоре една плака 4х5 негатив или може да се направи негатив като се изпринти на прозрачно фолио, като отгоре се натискат със стъкло). При силно слънце експонацията беше 30сек, но когато експонирах на лампа беше 20минути. След това се мие обилно с вода хартията с емулсията, докато изчезне жълтеникавия оттенък и гамата е синьо-бяла. _________________ *mY lIfeStyLe iS wiNdsUrfIng fReeRide* |
|
Върнете се в началото |
|
 |
54ka

|
Пуснато на: Чет Ное 02, 2006 7:53 pm Заглавие: |
|
|
Втория кадър е страхотен :)))
Истинското въздействие на този тип работени неща се усеща най-добре, като ги видиш на живо... като ги гледам на монитора ми се губи част от удоволствието :/ _________________ :::::| 54ka PhotoBlog and Gallery |:::::| 54ka SketchBook |::::: |
|
Върнете се в началото |
|
 |
rotox

|
Пуснато на: Сря Ное 08, 2006 10:29 pm Заглавие: . |
|
|
sveji : ))))i 3te mi haresvat
mislq, che ima edin mini-zaqk na 1 kdr : ))) _________________
There is no dark side of the moon
really as a matter of fact It's all dark.
http://www.myspace.com/veronicapetrova |
|
Върнете се в началото |
|
 |
lukcheto

|
Пуснато на: Пет Ное 17, 2006 11:11 pm Заглавие: |
|
|
54ka написа: | Втория кадър е страхотен :)))
Истинското въздействие на този тип работени неща се усеща най-добре, като ги видиш на живо... като ги гледам на монитора ми се губи част от удоволствието :/ |
Ако всичко върви по план, началото на идната година, ще има събитие с ръчни неща и на живо... :) _________________ *mY lIfeStyLe iS wiNdsUrfIng fReeRide* |
|
Върнете се в началото |
|
 |
rotox

|
Пуснато на: Пон Ное 20, 2006 7:40 pm Заглавие: |
|
|
lukcheto написа: | 54ka написа: | Втория кадър е страхотен :)))
Истинското въздействие на този тип работени неща се усеща най-добре, като ги видиш на живо... като ги гледам на монитора ми се губи част от удоволствието :/ |
Ако всичко върви по план, началото на идната година, ще има събитие с ръчни неща и на живо... :) |
~bi bilo chudesno! : ) _________________
There is no dark side of the moon
really as a matter of fact It's all dark.
http://www.myspace.com/veronicapetrova |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|