Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
Greenhorn

|
Пуснато на: Пон Ное 06, 2006 5:59 pm Заглавие: АСИКО |
|
|
Това е проекта:
www.assiko.com
Всички коментари, критики, бъгове... са more than welcome! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
RiN

|
Пуснато на: Пон Ное 06, 2006 6:29 pm Заглавие: |
|
|
eeee браво! много добра работа! _________________ >=<> |
|
Върнете се в началото |
|
 |
nub

|
Пуснато на: Пон Ное 06, 2006 7:51 pm Заглавие: |
|
|
Има хубави неща в лейаута чисто графично.
Рамките на навигационните елементи нещо не ме кефат ( може би по балонести тре да са или по прозрачни.
На мен ми е твърде дарк за тема Празненство.
Менюто (долното) ми простее, в смисъл можеше нещо да се случва на он моусе овер.
Галериите с тоя хоризонтален скрол не са решение, все пак тва е флаш моеже по интерактивно да се подходи. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Greenhorn

|
Пуснато на: Пон Ное 06, 2006 8:10 pm Заглавие: |
|
|
nub, темата не е точно празненство, то е по-скоро част от темата, а е "дарк" защото:
1. ти е много голяма резолюцията ;)
2. Фоейрверките на светъл фон не вървят.
За другите неща... радвам се, че си намерил хубави неща в лейаута... чисто графично. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
nub

|
Пуснато на: Вто Ное 07, 2006 1:28 am Заглавие: |
|
|
Greenhorn написа: | nub, темата не е точно празненство, то е по-скоро част от темата, а е "дарк" защото:
1. ти е много голяма резолюцията ;)
2. Фоейрверките на светъл фон не вървят.
За другите неща... радвам се, че си намерил хубави неща в лейаута... чисто графично. |
:)))1.
Ок съгласих са:))
Ма скрола си остава:)) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
tn1
|
Пуснато на: Вто Ное 07, 2006 10:37 am Заглавие: |
|
|
Браво :) на мен много ми харесва какво се е получило. много _________________ tuka vsichki pishat neshto... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ico
|
Пуснато на: Вто Ное 07, 2006 10:57 am Заглавие: |
|
|
stranno ?! ... che vi haresva
Fonovete mi haresvat, no content boxovete i navigaciata spored men sa ujasni :) a celia sait az ne moga da go vurja s temata parti. Na men tozi site mi kloni kum mnogo zle ... :( |
|
Върнете се в началото |
|
 |
apropo

|
Пуснато на: Вто Ное 07, 2006 11:04 am Заглавие: |
|
|
БРАВОС и от мен, но с малка забележка. (малко ми бъркат в очите преливките на червното при contenta и кутийте ми изглеждат грубовати ) :*) _________________ Ivko Tzvetanov
Трябва пот, за да свършиш работата, но за да я критикуваш е нужна само малко слюнка.
http://www.plamache.org/ |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Greenhorn

|
Пуснато на: Вто Ное 07, 2006 11:52 am Заглавие: |
|
|
ico написа: | stranno ?! ... che vi haresva
Fonovete mi haresvat, no content boxovete i navigaciata spored men sa ujasni :) a celia sait az ne moga da go vurja s temata parti. Na men tozi site mi kloni kum mnogo zle ... :( |
Чак пък "много зле" :)))
Тhanks за коментара, обикновено си по-консруктивен. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
_sasho

|
Пуснато на: Вто Ное 07, 2006 12:20 pm Заглавие: |
|
|
Харесват ми много фоновете. И аз не съм убеден, че думата, с която асоциирам веднага като видя сайта е "ПАРТИ". Визуално и на мен не ми харесват тия панелчета с инфото. От чисто техническа гледна точка:
1. Фонтовете са омазани - що не използваш Antialias for readibility ако държиш да са антиалиаснати.
2. Stroke на заоблените краища на панелите гадно изтънява.
3. Гадни озъбвания има по бевълизираните бутони. Що не сложиш .jpg с маска или .png ? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ico
|
Пуснато на: Вто Ное 07, 2006 12:20 pm Заглавие: |
|
|
Greenhorn написа: | Чак пък "много зле" :)))
Аko mojeh da izmislia nachin koito (spored men) da opravi polojenieto (bez "наново") shtiah da ti kaja :) Neznam kakvo vi e bilo zadanieto i predpolagam si imate kup prichini saita da izglejda po tozi nachin, no krainia rezultat na men ne mi haresva hich.
Moe i da ne sum prav de :) se pak RiN i tn1 go haresvat mnogo puk tiahnoto mnenie ne e za prenebregvane. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Greenhorn

|
Пуснато на: Вто Ное 07, 2006 12:29 pm Заглавие: |
|
|
_sasho написа: | Харесват ми много фоновете. И аз не съм убеден, че думата, с която асоциирам веднага като видя сайта е "ПАРТИ". Визуално и на мен не ми харесват тия панелчета с инфото. От чисто техническа гледна точка:
1. Фонтовете са омазани - що не използваш Antialias for readibility ако държиш да са антиалиаснати.
2. Stroke на заоблените краища на панелите гадно изтънява.
3. Гадни озъбвания има по бевълизираните бутони. Що не сложиш .jpg с маска или .png ? |
1. Фонтовете са С Antialias for readibility
2. Stroke-a си е стандартен flash stroke
3. Бутоните са вектор :)
С какъв flash player го гледаш? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Greenhorn

|
Пуснато на: Вто Ное 07, 2006 12:33 pm Заглавие: |
|
|
ico написа: | Greenhorn написа: | Чак пък "много зле" :)))
Аko mojeh da izmislia nachin koito (spored men) da opravi polojenieto (bez "наново") shtiah da ti kaja :) Neznam kakvo vi e bilo zadanieto i predpolagam si imate kup prichini saita da izglejda po tozi nachin, no krainia rezultat na men ne mi haresva hich.
Moe i da ne sum prav de :) se pak RiN i tn1 go haresvat mnogo puk tiahnoto mnenie ne e za prenebregvane. |
Ами мисля, че всеки си има право на вкус, лошо няма, твоето мнение не бих го пренебрегвал също, просто в случая според мен не си прав.
Има неща които биха могли да са по-завършени и по-пипнати, но времето за разработка свърши, това е положението :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
_sasho

|
Пуснато на: Вто Ное 07, 2006 2:15 pm Заглавие: |
|
|
[quote="Greenhorn]
1. Фонтовете са С Antialias for readibility
2. Stroke-a си е стандартен flash stroke
3. Бутоните са вектор :)
С какъв flash player го гледаш?[/quote]
С 9.
За 2 и 3 знам, че Flasha ги прави тия номера, зотова ти предложих .jpg и .png. И за шрифтовете можеш да намериш разрешение. Просто си прецакваш добрата работа с недоизпипване. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
DR2 Paladin's Death

|
Пуснато на: Вто Ное 07, 2006 3:09 pm Заглавие: |
|
|
аутлайнът -> конвърт към обект:)
само някои картинки/обекти не ми допадат иначе си е ок уеба:)
може още малко да се оптимизира за по-слаби машини да работи без да насича. _________________ Life's no ordeal if you come to terms,
Reject the system dictating the norms |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Kliment
|
Пуснато на: Вто Ное 07, 2006 6:29 pm Заглавие: |
|
|
Добра работа ;) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
chono

|
Пуснато на: Пет Ное 10, 2006 7:36 pm Заглавие: |
|
|
На пръв поглед изглежда добре. Фоновете и мен ми харесват много. Обаче има доста кусури(основно по реализацията):
1. Много е тежък флашът, въври ужасно и то на приличен компютър.
2. Основната навигация изобщо не ми допада. Тези изкачащи панелчета могат да са доста по-пипнати. Да не говорим, че като цяло идеята за тях не ми харесва.
3. Същото важи и за блокчетата с основната информация - може нещо доста по-прилично да се измисли.
4. Като се връщаш към заглавната страница няма нужда всеки път да чакаша да се извърти анимацията отново... и без туй е доста тежка.
5. Като цяло малко тъмен ми идва, както и някой колеги споменаха - не носи 'парти' атмосфера.
Има и още дребни неща, ама няма да се впускам в подробности. Успех |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Greenhorn

|
Пуснато на: Съб Ное 11, 2006 4:28 pm Заглавие: |
|
|
Благодаря на всички за коментарите, бяха от голяма полза.
Към колегите на които сайта не им носи "парти" атмосфера бих искал да отправя въпроса: Каква атмосфера ви носи? И какво би ви носило "парти" атмосфера? Тук съм длъжен да уточня, че макар и таг лайна да е "Всичко за вашето парти", основния акцент са фойерверките, като идеята е сайта да е индиректна препратка към темата, с интересни и провокиращи въображението визуални мотиви. В тази връзка преди да започне работата беше направено доста сериозно проучване на темата (или по-скоро темите) и избрания фон, както и тъмната стилистика се оказаха най-логичните.
Честно казано не очаквах точно тук да срещна забележки от този тип ... нещо май интерфейсните дизайни са ви дошли в повечко :(
DR2:
Конвъртнах ги, на отделен лейър ги сложих, ама пак има назъбване по закръгленията :( Дай малко повече инфо, да не би аз да не правя нещо като хората. 10х.
chono:
1. Сайта е тестван на най-стария компютър до който успях да се добера: K62 500MHz. Мога да кажа, че страницата се държи чудесно на по-слаби процесори. Ако на теб ти върви "ужасно" бих те посъветвал да предприемеш разни мерки за прочистване на ОС-а или поне да не го разглеждаш докато рендираш 3D модели например ;) Най-голямо натоварване дава началната страница, заради alpha-та в лъча, но повярвай ми оптимизирахме колкото можахме. Ако имаш някакви идеи давай, ще съм благодарен.
2. Какво не ти харесва в панелчетата и блокчетата? Имаш ли някаква конкретна идея? Ще се радвам да чуя.
4. На заглавната страница, няма никаква важна за съдържанието на сайта информация или функционалност. Ако за някой тя представлява интерес, то това би било заради анимациите и интерактивноститие. Входящата анимация е дълга 3сек. какво точно чакаш не мога да разбера? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|