Graphilla.com :: Преглед на тема - Сайт за мнение. 10x

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Сайт за мнение. 10x

Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Уеб Дизайн
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Bio

МнениеПуснато на: Чет Фев 08, 2007 3:02 pm    Заглавие: Сайт за мнение. 10x Отговорете с цитат

Кажете какво мислите за http://www.simoworks.com
малко бележки:

за какво става въпрос : сайт който не продава нищо, предлага безплатен софтуер за аниматори

насочен: към изключително тясно специализирана и освободено от корпорейт визуални задръжки аудитория, предимно от 3д аниматори и related.

целта: да е симпатично,да е лесно за разбиране кое къде е, какво е , като в същото време да е приятен за гледане.

не съм про в сайтовете, но го пускам тук защото не ми се иска кой да е, да се изказва.
та ако може критиките да не са с най-засуканите термини :)10x
ico

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Чет Фев 08, 2007 3:22 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

мисля че си заслужава да пробваш да го направиш по-добре :)
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
spacer
bad ass panda

МнениеПуснато на: Чет Фев 08, 2007 4:05 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

ico написа:
мисля че си заслужава да пробваш да го направиш по-добре :)

Примерно без сплаш и с повече инфо още на хоумпейджа + директен даунлоуд?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
nub

МнениеПуснато на: Чет Фев 08, 2007 4:18 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Сплаша не ти трябва.
Вътре има некви надписи (Велкоме и другите сиви) които са с кофти фонтец и са сплескани. СЛожи некъв ЦСС на тез линкове, това дефолтно синьо направо ръмби.
Требе си и да се пипне да не е с кофти кодец (таблици). ИНаче тея рисуваните графични акценти са приятни.
Гамата също е хубава.
Чисто функционално сайта не ми говори за софтуер а ми седи повече като портфолио (квато май му е била целта).
А и за даунлоада просто тре да се набива на очи копче та да се дърпа лесно:))
Върнете се в началото
ico

МнениеПуснато на: Чет Фев 08, 2007 4:28 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

чак пък ... :)
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
nub

МнениеПуснато на: Чет Фев 08, 2007 4:32 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Те са видех чак копчето за давнлоада:)))))
Върнете се в началото
spacer
bad ass panda

МнениеПуснато на: Чет Фев 08, 2007 4:34 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

nub написа:
Те са видех чак копчето за давнлоада:)))))

Е и стрелка си има даже! Верно май те дезориентират тия неща :)
Върнете се в началото
Bio

МнениеПуснато на: Чет Фев 08, 2007 4:53 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

директен даунлоуд не може да има защото:
софтуера е безплатен и поради това трябва да има нещо като агриймънт че който го ползва се съгласява с това сам да носи отговорноста и чак след това да дърпа. ако го впрегне в продукция и впоследствие види че не му върши работа да няма претенции към мен за щети. :)

а за това че не прилича на софтуер. то не е точно самостоятелен софтуер. по-скоро плъгин.
chono

Местожителство: Wien, AT

МнениеПуснато на: Чет Фев 08, 2007 5:15 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Според мен най-малкото можеш да оправиш шрифтовете, стиловете на линковете и ей такива неща. И тоя сплаш скрийн наистина можеш да го махнеш. Тия дупки там отдолу поне аз не им схващам идеята. Това "Welcome to" не му е там мястото. Да не кажа, че аз изобщо не бих сложил такова нещо.

Успех
Върнете се в началото
spacer
bad ass panda

МнениеПуснато на: Чет Фев 08, 2007 5:19 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Дупките са си на място. Аниматорите си ги разбират тия неща. Welcome обаче наистна не е за там.
Върнете се в началото
maceman
nightWoWalker

Местожителство: Ironforge

МнениеПуснато на: Чет Фев 08, 2007 6:41 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

аз съм с мозила - виж как го виждам :

P E T R O V
mnmlst

Местожителство: Earth

МнениеПуснато на: Пет Фев 09, 2007 12:56 am    Заглавие: Отговорете с цитат

м, наистина може да изглежда доста приятно този сайт... иска работа.
Bio

МнениеПуснато на: Пет Фев 09, 2007 1:26 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Молба сега да го видите пак на Моцила, мисля че е ок. Има и някои промени, махнал съм графичния елемент на даунлоуда и има ролловер, който не знам по какви причини май не се вижда на Мозилата а на IE се вижда. Разкарал съм "Welcome"-to
kingBMF

Местожителство: Liege, Rue de Serbie 99

МнениеПуснато на: Пет Фев 09, 2007 2:30 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Bio написа:
Молба сега да го видите пак на Моцила, мисля че е ок. Има и някои промени, махнал съм графичния елемент на даунлоуда и има ролловер, който не знам по какви причини май не се вижда на Мозилата а на IE се вижда. Разкарал съм "Welcome"-to

Сега е по-добре от вчера да. Ама няма навигация в тоя сайт, като влезеш в някоя страница трябва да кликаш BACK бутона на браузера да се връщаш на страницата с иконките за навигация, не е гууд така. Изкарай основната навигация отгоре на страницата.

Защо е нужно тази разлика в цветовете на сайта от сплаш страницата от син към зелен във вътрешните страници?

Сайта ти е на 800рх широчина за да нямаш хоризонтален скрол на 800х600 резолюция трябва да е 780рх.

Текстовете в сайта трябва да ги пооправиш, например заглавията ги болдни да има някаква разлика от заглавие и текст че сега всичко се слива.

пример:

Q: What is Animator's PoseTool?
A: Animator's Posetool or PoseTool for short is a 3dsMax utility plugin inspired by Steve Johnson's script anipose. PoseTool's purpose is to improve the character animation in Max. It gives you a unique combination of features that helps you bring your characters to life. PoseTool is not a complicated character animation system like Ch.Studio or CAT. It works with your own objects. PoseTool is simple and offers you a creativity and big pleasure of animating.

Q: Is PoseTool designed for character animation only?
A: Certainly not, with it you can animate whatever objects you want.You can use PoseTool to animate even one single object.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Bio

МнениеПуснато на: Пет Фев 09, 2007 2:50 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Много благодаря. това със 780 те пиксела не го знаех. А и за навигацията трябва да се пообразовам. Това че има "Home" не ли достатъчно или имаш предвид че трябва да мога да ходя от всяка секция във всяка с един клик?

За сплаш-а
Преди също имаше сплаш (само дет не знаех че така се казва) и съм го направил коренно различен за да е ясно че има обновена версия на софта. В смисъл хората които редовно са проверявали за обновения и него го е нямало сега ясно да забележат че има промяна.
Мислите ли че ако го махна е по-добре или да оправя гамата?
10x пак
kingBMF

Местожителство: Liege, Rue de Serbie 99

МнениеПуснато на: Пет Фев 09, 2007 3:18 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Bio написа:
А и за навигацията трябва да се пообразовам. Това че има "Home" не ли достатъчно или имаш предвид че трябва да мога да ходя от всяка секция във всяка с един клик?

Ами сам си отговори колко кликове ще си спестиш ако имаш основната навигация във всяка страница. Плюс твоя НОМЕ линк е отдолу на страниците ти, би трябвало и логото ти също да има линк към НОМЕ.

Bio написа:
За сплаш-а
Преди също имаше сплаш (само дет не знаех че така се казва) и съм го направил коренно различен за да е ясно че има обновена версия на софта. В смисъл хората които редовно са проверявали за обновения и него го е нямало сега ясно да забележат че има промяна.

Това че си сменил цвета на сплаша с нищо не показва че имаш нова версия за сваляне, ами можи просто да си навлязъл в синия си период на творчество и да си решил да си смениш сплаша със син цват :)
По-просто от това да напишеш NEW VERSION AVAILABLE (например и дата кога е добавена новата версия) едва ли има и ще е доста по-разбираемо от сега, аз никога нямаше да се сетя че със синия цвят на сплаша показваш че има нова версия на плъгина.

Bio написа:
Мислите ли че ако го махна е по-добре или да оправя гамата?

Лично аз мисля че е много по-добре да ти е в 1 основна цветова гама сайта ти от първата до последната страница специално за твой случай.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Bio

МнениеПуснато на: Пет Фев 09, 2007 4:01 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

никак си не ми е трудно да се съглася :)
sebastianz55

Местожителство: yellow submarine a.k.a. office

МнениеПуснато на: Нед Фев 18, 2007 4:34 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Графиките са много приятни, има забележки, които лесно могат да се оправят в самата страница от гледна :
- Ще е добре при преминаване на над картинките да има някакъв маус овър ефект, за да може да се ориентира потребиталя, че това е линк, защото картинките в хедъра не са линк а стилът им е аналогичен
- Новата версия за даунлоад все пак е добре да направи поне надписа New да бъде с по-забележим цвят
- И малко несериозно ми стоят тези червени и сини очертавания на ръка

И шрифтовете оправи :)
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Уеб Дизайн Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети