Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
Bio
|
Пуснато на: Чет Фев 08, 2007 3:02 pm Заглавие: Сайт за мнение. 10x |
|
|
Кажете какво мислите за http://www.simoworks.com
малко бележки:
за какво става въпрос : сайт който не продава нищо, предлага безплатен софтуер за аниматори
насочен: към изключително тясно специализирана и освободено от корпорейт визуални задръжки аудитория, предимно от 3д аниматори и related.
целта: да е симпатично,да е лесно за разбиране кое къде е, какво е , като в същото време да е приятен за гледане.
не съм про в сайтовете, но го пускам тук защото не ми се иска кой да е, да се изказва.
та ако може критиките да не са с най-засуканите термини :)10x _________________ нямам кво да напиша тук. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ico
|
Пуснато на: Чет Фев 08, 2007 3:22 pm Заглавие: |
|
|
мисля че си заслужава да пробваш да го направиш по-добре :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
spacer bad ass panda

|
Пуснато на: Чет Фев 08, 2007 4:05 pm Заглавие: |
|
|
ico написа: | мисля че си заслужава да пробваш да го направиш по-добре :) |
Примерно без сплаш и с повече инфо още на хоумпейджа + директен даунлоуд? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
nub

|
Пуснато на: Чет Фев 08, 2007 4:18 pm Заглавие: |
|
|
Сплаша не ти трябва.
Вътре има некви надписи (Велкоме и другите сиви) които са с кофти фонтец и са сплескани. СЛожи некъв ЦСС на тез линкове, това дефолтно синьо направо ръмби.
Требе си и да се пипне да не е с кофти кодец (таблици). ИНаче тея рисуваните графични акценти са приятни.
Гамата също е хубава.
Чисто функционално сайта не ми говори за софтуер а ми седи повече като портфолио (квато май му е била целта).
А и за даунлоада просто тре да се набива на очи копче та да се дърпа лесно:)) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ico
|
Пуснато на: Чет Фев 08, 2007 4:28 pm Заглавие: |
|
|
чак пък ... :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
nub

|
Пуснато на: Чет Фев 08, 2007 4:32 pm Заглавие: |
|
|
Те са видех чак копчето за давнлоада:))))) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
spacer bad ass panda

|
Пуснато на: Чет Фев 08, 2007 4:34 pm Заглавие: |
|
|
nub написа: | Те са видех чак копчето за давнлоада:))))) |
Е и стрелка си има даже! Верно май те дезориентират тия неща :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bio
|
Пуснато на: Чет Фев 08, 2007 4:53 pm Заглавие: |
|
|
директен даунлоуд не може да има защото:
софтуера е безплатен и поради това трябва да има нещо като агриймънт че който го ползва се съгласява с това сам да носи отговорноста и чак след това да дърпа. ако го впрегне в продукция и впоследствие види че не му върши работа да няма претенции към мен за щети. :)
а за това че не прилича на софтуер. то не е точно самостоятелен софтуер. по-скоро плъгин. _________________ нямам кво да напиша тук. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
chono

|
Пуснато на: Чет Фев 08, 2007 5:15 pm Заглавие: |
|
|
Според мен най-малкото можеш да оправиш шрифтовете, стиловете на линковете и ей такива неща. И тоя сплаш скрийн наистина можеш да го махнеш. Тия дупки там отдолу поне аз не им схващам идеята. Това "Welcome to" не му е там мястото. Да не кажа, че аз изобщо не бих сложил такова нещо.
Успех |
|
Върнете се в началото |
|
 |
spacer bad ass panda

|
Пуснато на: Чет Фев 08, 2007 5:19 pm Заглавие: |
|
|
Дупките са си на място. Аниматорите си ги разбират тия неща. Welcome обаче наистна не е за там. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
maceman nightWoWalker

|
Пуснато на: Чет Фев 08, 2007 6:41 pm Заглавие: |
|
|
аз съм с мозила - виж как го виждам :
 _________________ ... gief more epix ... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
P E T R O V mnmlst

|
Пуснато на: Пет Фев 09, 2007 12:56 am Заглавие: |
|
|
м, наистина може да изглежда доста приятно този сайт... иска работа. _________________ asenpetrov.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bio
|
Пуснато на: Пет Фев 09, 2007 1:26 pm Заглавие: |
|
|
Молба сега да го видите пак на Моцила, мисля че е ок. Има и някои промени, махнал съм графичния елемент на даунлоуда и има ролловер, който не знам по какви причини май не се вижда на Мозилата а на IE се вижда. Разкарал съм "Welcome"-to _________________ нямам кво да напиша тук. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
kingBMF

Регистриран на: 17 Апр 2006 Мнения: 294 Местожителство: Liege, Rue de Serbie 99
|
Пуснато на: Пет Фев 09, 2007 2:30 pm Заглавие: |
|
|
Bio написа: | Молба сега да го видите пак на Моцила, мисля че е ок. Има и някои промени, махнал съм графичния елемент на даунлоуда и има ролловер, който не знам по какви причини май не се вижда на Мозилата а на IE се вижда. Разкарал съм "Welcome"-to |
Сега е по-добре от вчера да. Ама няма навигация в тоя сайт, като влезеш в някоя страница трябва да кликаш BACK бутона на браузера да се връщаш на страницата с иконките за навигация, не е гууд така. Изкарай основната навигация отгоре на страницата.
Защо е нужно тази разлика в цветовете на сайта от сплаш страницата от син към зелен във вътрешните страници?
Сайта ти е на 800рх широчина за да нямаш хоризонтален скрол на 800х600 резолюция трябва да е 780рх.
Текстовете в сайта трябва да ги пооправиш, например заглавията ги болдни да има някаква разлика от заглавие и текст че сега всичко се слива.
пример:
Q: What is Animator's PoseTool?
A: Animator's Posetool or PoseTool for short is a 3dsMax utility plugin inspired by Steve Johnson's script anipose. PoseTool's purpose is to improve the character animation in Max. It gives you a unique combination of features that helps you bring your characters to life. PoseTool is not a complicated character animation system like Ch.Studio or CAT. It works with your own objects. PoseTool is simple and offers you a creativity and big pleasure of animating.
Q: Is PoseTool designed for character animation only?
A: Certainly not, with it you can animate whatever objects you want.You can use PoseTool to animate even one single object. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bio
|
Пуснато на: Пет Фев 09, 2007 2:50 pm Заглавие: |
|
|
Много благодаря. това със 780 те пиксела не го знаех. А и за навигацията трябва да се пообразовам. Това че има "Home" не ли достатъчно или имаш предвид че трябва да мога да ходя от всяка секция във всяка с един клик?
За сплаш-а
Преди също имаше сплаш (само дет не знаех че така се казва) и съм го направил коренно различен за да е ясно че има обновена версия на софта. В смисъл хората които редовно са проверявали за обновения и него го е нямало сега ясно да забележат че има промяна.
Мислите ли че ако го махна е по-добре или да оправя гамата?
10x пак _________________ нямам кво да напиша тук. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
kingBMF

Регистриран на: 17 Апр 2006 Мнения: 294 Местожителство: Liege, Rue de Serbie 99
|
Пуснато на: Пет Фев 09, 2007 3:18 pm Заглавие: |
|
|
Bio написа: | А и за навигацията трябва да се пообразовам. Това че има "Home" не ли достатъчно или имаш предвид че трябва да мога да ходя от всяка секция във всяка с един клик? |
Ами сам си отговори колко кликове ще си спестиш ако имаш основната навигация във всяка страница. Плюс твоя НОМЕ линк е отдолу на страниците ти, би трябвало и логото ти също да има линк към НОМЕ.
Bio написа: | За сплаш-а
Преди също имаше сплаш (само дет не знаех че така се казва) и съм го направил коренно различен за да е ясно че има обновена версия на софта. В смисъл хората които редовно са проверявали за обновения и него го е нямало сега ясно да забележат че има промяна. |
Това че си сменил цвета на сплаша с нищо не показва че имаш нова версия за сваляне, ами можи просто да си навлязъл в синия си период на творчество и да си решил да си смениш сплаша със син цват :)
По-просто от това да напишеш NEW VERSION AVAILABLE (например и дата кога е добавена новата версия) едва ли има и ще е доста по-разбираемо от сега, аз никога нямаше да се сетя че със синия цвят на сплаша показваш че има нова версия на плъгина.
Bio написа: | Мислите ли че ако го махна е по-добре или да оправя гамата? |
Лично аз мисля че е много по-добре да ти е в 1 основна цветова гама сайта ти от първата до последната страница специално за твой случай. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bio
|
Пуснато на: Пет Фев 09, 2007 4:01 pm Заглавие: |
|
|
никак си не ми е трудно да се съглася :) _________________ нямам кво да напиша тук. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
sebastianz55

Регистриран на: 17 Дек 2003 Мнения: 1447 Местожителство: yellow submarine a.k.a. office
|
Пуснато на: Нед Фев 18, 2007 4:34 pm Заглавие: |
|
|
Графиките са много приятни, има забележки, които лесно могат да се оправят в самата страница от гледна :
- Ще е добре при преминаване на над картинките да има някакъв маус овър ефект, за да може да се ориентира потребиталя, че това е линк, защото картинките в хедъра не са линк а стилът им е аналогичен
- Новата версия за даунлоад все пак е добре да направи поне надписа New да бъде с по-забележим цвят
- И малко несериозно ми стоят тези червени и сини очертавания на ръка
И шрифтовете оправи :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|