Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
The_Cat

|
Пуснато на: Вто Фев 06, 2007 6:38 pm Заглавие: Едно въпросче |
|
|
Знае ли някой как може да се измери дължината на сложен контур в корел - някакъв плъгин или нещо такова има ли? И ако няма, как по друг начин може да се измери дължината на някаква крива?
ПС Добре е това, което мери, демек софтуера да е безплатен, или да е Корел /щото имам такъв купен Х3/. Зная че 3DMax мери такива работи, ама за едната дължина на контур цял макс да се купува...
Ще ви бъда супер благодарен, ако дадете идея или съвет. _________________ Design your mind |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ники михайлов

|
Пуснато на: Вто Фев 06, 2007 7:24 pm Заглавие: |
|
|
Има едно чудо, дето го ползват едни колеги като мерят дължина за неонови надписи.
EXE е и зарежда файлове с разширение PLT след което "реди" къси линийки по съответните криви и дава дължината им. Не знам дали е по вселенски точно, но досега оплаквания не съм чувал. (ЛС) _________________ "You cannot cheat form. Form is not a vehicle for content. It is the content." PETER CHUNG |
|
Върнете се в началото |
|
 |
R_E_X

|
Пуснато на: Вто Фев 06, 2007 7:50 pm Заглавие: |
|
|
Такава програма ми се намира в работата, колегите я ползват за изчисляване на линеен метър. Мога да я взема, ако искаш(четвъртък вечерта чак). Не мога да ти кажа как се казва, защото седи под името Vector.ехе :) досовска е. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
vALE
|
Пуснато на: Сря Фев 07, 2007 3:28 pm Заглавие: |
|
|
Има един баламски начин за измерване на дължина на крива в корела чрез блендинг. Правиш си бленд на обекти (обикновенни прави линийки) по крива като първоначалното ограничение е по "Number of steps" - например 9 (което е и най-удобно). След като се направи блендинга по кривата, се наместват двата крайни обекта дето се блендват (линийки) да са точно в края на замерваната линия (по която блендваме). После от Бленд докера се превключва от "Number of steps" на "Fixed steps" и програмата автоматично изчислява колко е разстоянието между всяка една стъпка, която стойност се показва в поленцето точно под радио бутона "Fixed steps". И накрая дължината на кривата се изчислява така:
("Number of steps" + 1 ) * "дължина на 1 стъпка"
В случая най-удобно е да се работи с 9 стъпки защото по тоз начин формулката придобива вида 10 * "дължина на 1 стъпка", т.е. само мръдваме десетичния знак с една позиция назад и сме готови. Тоз метод го тествах на Корел 12 и не претендира да е по-точен от два знака след десетичната запетая. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|