Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
RG®
|
Пуснато на: Чет Фев 08, 2007 8:16 pm Заглавие: 24 май става национален празник в Македония |
|
|
Цитат: | А1: С решение на парламента на Македония 24 май - Денят на Светите братя Кирил и Методий, става държавен празник
08 февруари 2007 | 19:08 | Агенция "Фокус"
Скопие. Парламентът на Македония прие днес промените в закона за празниците, съобщи македонската телевизия А1. Нови държавни празници са 24 май - Денят на Светите братя Кирил и Методий, 23 октомври - Денят на Македонската революционна борба, и 8 декември - Денят на Св. Климент Охридски, уточнява телевизията. Ще се празнуват и пет празника на православните християни - Бъдни вечер, Велики /Разпети/ петък, Задушница, Богоявление, Голяма Богородица, както и мюсюлманският Рамазан байрам. На Нова година и 1 май гражданите на Македония ще празнуват по един ден /досега празнуваха по два дни - бел. “Фокус”/. Неработни дни са и 22 ноември - Денят на албанската азбука за албанците, и Денят на мъртвите за католиците. Свои празници получиха и представителите на ромската, сръбската, бошняшката и влашката общност.
Със 17 неработни дни в годината Македония се приближава към Швеция, която е рекордьор в Европа, коментира А1. |
Тъй, тъй...
Добре сте се завърнали! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Аватарче
|
Пуснато на: Чет Фев 08, 2007 9:04 pm Заглавие: |
|
|
Само трети март им остава и са готови да ги присъединим :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
snooper Mountain Wolf

Регистриран на: 15 Фев 2004 Мнения: 3408 Местожителство: под небето
|
Пуснато на: Чет Фев 08, 2007 9:10 pm Заглавие: |
|
|
На мен не ми трябват вече, само територията :) Ама това за 3-ти март е така... ;) _________________ You're born, you live, and then you die. Unfortunately, too many people miss that middle part.
www.VerticalShot.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Аватарче
|
Пуснато на: Чет Фев 08, 2007 9:14 pm Заглавие: |
|
|
snooper написа: | На мен не ми трябват вече, само територията :) Ама това за 3-ти март е така... ;) |
е само територията де, в нея шси останат се пак 90% от хората, щото те така или инак са пишат "българи" по преброяванията... останалите да си одат по албанско :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
RG®
|
Пуснато на: Чет Фев 08, 2007 10:15 pm Заглавие: :-) |
|
|
Айде, още едни...
Цитат: | Бизнесът във Франция протестира срещу масовото използване на английски език
08 февруари 2007 | 20:47 | Агенция "Фокус"
Париж. Френски организации настояват да се прекрати масовото използване на английски език в бизнеса във Франция, съобщи Би Би Си. Според търговски сдружения и езикови лобисти френският език се е превърнал в местен диалект и е необходима борба срещу “езиковата хегемония” на английския. |
А преди 50 години напираха да станат част от Британската империя.
Тва са, съседите са французите на Балканите или онез са тез?!
:-) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Аватарче
|
Пуснато на: Пет Фев 09, 2007 12:21 pm Заглавие: Re: :-) |
|
|
RG® написа: | Айде, още едни...
Цитат: | Бизнесът във Франция протестира срещу масовото използване на английски език
08 февруари 2007 | 20:47 | Агенция "Фокус"
Париж. Френски организации настояват да се прекрати масовото използване на английски език в бизнеса във Франция, съобщи Би Би Си. Според търговски сдружения и езикови лобисти френският език се е превърнал в местен диалект и е необходима борба срещу “езиковата хегемония” на английския. |
А преди 50 години напираха да станат част от Британската империя.
Тва са, съседите са французите на Балканите или онез са тез?!
е те тез винаги са били извратени и много велики, нека си ползват "ординатьоор" или "традюиир"... деа .. :)
само за песни им стаа езика ... и за любофф... :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
M0
|
Пуснато на: Пет Фев 09, 2007 12:28 pm Заглавие: Re: :-) |
|
|
Аватарче написа: |
:)))) винаги съм го мислил _________________ "...Най-добрата околна среда за човека е свободата. ..." - Вацлав Клаус |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Дими

|
Пуснато на: Пет Фев 09, 2007 1:34 pm Заглавие: |
|
|
Скъпи Всемогъщи, единствени и уникални свръх-хора, а.к.а Българчета :)
Пука ли ви наистина за тия неща?
Територии, българи, албанци, албиноси...
Мен никой не ме е спрял да ходя до Скопие когато и колкото си искам.
И когато третирам хората там като хора, те също седържат с мен като с свои.
Свобода да има. _________________ Would you like fries with your template, sir? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
vrabchev

|
Пуснато на: Пет Фев 09, 2007 1:49 pm Заглавие: |
|
|
И аз мисля, че се прекалява с този проблем между Българи и Македонци и ако не се подклажда толкова много, можем да живеем добросъседски. От друга страна обаче, не ми се иска да съм на мястото на тези, които са пострадали затова, че са се самоопределили като Българи в Македония. Това като какъв се смоопределяш, не бива да застрашава свободата ти, а какво оставало за жиовота... _________________ www.vrabchev.com
www.slideman.net |
|
Върнете се в началото |
|
 |
RG®
|
Пуснато на: Пет Фев 09, 2007 4:07 pm Заглавие: Re: :-) |
|
|
mo• написа: | Аватарче написа: |
:)))) винаги съм го мислил |
Ква любоф, бе, кви 5 еВро?!
И то от хора, де то имат приказката Шерше ла фам.
Ми те една хубава имат... и се я търсят!
:-)
П. П.
Момчета, кой ви говори за територии и разни други работи?
|
Върнете се в началото |
|
 |
Boteff

|
Пуснато на: Пет Фев 09, 2007 4:15 pm Заглавие: |
|
|
vuobshte kvo vi dreme .. ? _________________ .. so far .. so good .. so what ? .. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Аватарче
|
Пуснато на: Пет Фев 09, 2007 4:56 pm Заглавие: |
|
|
Дими написа: | Скъпи Всемогъщи, единствени и уникални свръх-хора, а.к.а Българчета :)
Пука ли ви наистина за тия неща?
Територии, българи, албанци, албиноси...
Мен никой не ме е спрял да ходя до Скопие когато и колкото си искам.
И когато третирам хората там като хора, те също седържат с мен като с свои.
Свобода да има. |
всъщност... в България няма македонски проблем... в Македония има български такъв :) Еле па в тая тема - тука си се подбъзикваме леко - ако не го разбра - жалко :(
между друуто беше ли в Скопие, когат ги биха на паметника на Мара Бунева? е сиа - преди 2 седмици? те сигур са се държали като чужди обаче :(
ам то не е показателно де - лумпени има насякъде, вжното е празници да има :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Дими

|
Пуснато на: Пет Фев 09, 2007 5:37 pm Заглавие: |
|
|
Няма смисъл от повече чоплене по темата.
Съжелявам че не съм разбрал шегата, сигурно е била забавна :)
Малоумни насякъде.
Дали убиват в София негърчета или българчета в Скопие - няма разлика.
Over and out. _________________ Would you like fries with your template, sir? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
RG®
|
Пуснато на: Пет Фев 09, 2007 9:02 pm Заглавие: :-) |
|
|
Мух-мали-муууууууууууууууууу*
Цитат: | Би Би Си: Французите отново протестират срещу английския език
09 февруари 2007 | 19:36 | Агенция "Фокус"
Париж. Група френски синдикални лидери и лобистки групи се присъединиха към френски депутати с призиви към френските предприятия да спрат да използват английския език на работното място- в електронните писма, по телефона или просто като прибягват до английски думи, предаде Би Би Си. Начело на новата офанзива на френската съпротива е депутатът Жак Мияр, а врагът е английският език. Той колонизира френските екрани, нахлул е във френската музика и сега завладява френското работно място с думи като “льо мейл”, “льо уеб” и “ле нюз”. Всичко това трябва да спре, заяви Жак Мияр. “Аз мисля, че е много опасно, защото знаете- френският език е духът на Франция. Ще бъде голяма грешка, ако предприятията, които искат да работят във Франция, налагат свой собствен културен път. Ние, французите, сме били империалисти много преди тях и знаем как работи това. Вярвам, че сега е моментът да реагираме и да кажем: “спрете глупостите, уважавайте хората, учете френски, учете немски, учете китайски и арабски заедно с английския”. Французите вече приеха закони срещу английския език по радиото, но той упорито си пробива път по други пътища. 7% от френските фирми го използват като основен език, докато от чужбина френските служители получават електронни писма на английски, независимо дали разбират или не. Всичко това е сериозен удар за френската чест, но никой във Франция няма намерение да се предава. В същото време обаче френските “ле бизнесмени” и “ле мениджъри” продължават да помагат на врага, завършва материалът на Би Би Си. |
*Ей са тук Уиката ша каже, че не се казва така
|
Върнете се в началото |
|
 |
|