Graphilla.com :: Преглед на тема - открий десетте разлики

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

открий десетте разлики

Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Уеб Дизайн
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
pipi

Местожителство: на работа - предимно

МнениеПуснато на: Пон Фев 26, 2007 7:49 pm    Заглавие: открий десетте разлики Отговорете с цитат

колегите от маг
http://www.depoilab.com/

и оригинала на Олег Пащенко :
http://cmart.design.ru/

мама като малки не ви ли е учила че не се прави така
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
pipi

МнениеПуснато на: Пон Фев 26, 2007 7:55 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

сори за двойния пост, но усещането за дежа-ву не спира до тук основното меню подозрително напомня за:
http://www.tangerine-tree.net/
да търся от къде е взето другото честно казано не ми се занимава.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Kliment

Местожителство: Новогорци

МнениеПуснато на: Пон Фев 26, 2007 8:25 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

цъ цъ цъ ....
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
P E T R O V
mnmlst

Местожителство: Earth

МнениеПуснато на: Вто Фев 27, 2007 12:48 am    Заглавие: Отговорете с цитат

хм, cmart.ru... e, крайно различен..каде пък видя прилики? руснака е светлинни години напред.

виж за менюто си е като на мандаринката да...
stefan

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Вто Фев 27, 2007 11:52 am    Заглавие: Отговорете с цитат

аз лично не виждам особена прилика...
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
pipi

МнениеПуснато на: Вто Фев 27, 2007 11:58 am    Заглавие: Отговорете с цитат

за да не бъда обвинена в голословност пускам два скриншота.

бекграунда е изкопиран едно към едно, виж анимацията им се е опънала та е по-семпла, странните криви "ластуни" на пащенко са мутирали във по-закръглени. не е малка приликата според мен.
Върнете се в началото
nub

МнениеПуснато на: Вто Фев 27, 2007 12:02 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

pipi няма прилика нито с единия нито с другия сайтец.
Много преди Пашченко има подобно флаш решение като интерфейс (уникалното при него не идва от това а от калиграфските анимета)
А също много преди мандаринката е правено подобно мини сайтче с мену отдолу.
Определено ако съм модец бих ти казал че не е хубаво да търсиш под вола теле:) ма тъй кат не съм щи кажа че нема човек който да не взаимства, номера е да се комбинира по уникален начин за да се замаже взаимстването или след натрупване на чужди решения и примери човек да си добави уникални елементи и да изгради стил.
И тва е от времето на старите мастери процес:))
В случая на магаджиите сайта им не блести с нищо но и нее рип офф.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
nub

МнениеПуснато на: Вто Фев 27, 2007 12:04 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Я пък ти даже и примери даде за краден бекграунд:)))
Браво.
Върнете се в началото
pipi

МнениеПуснато на: Вто Фев 27, 2007 12:28 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

По-принцип всеки заимства от някъде, и както се казва "всичко ново е добре забравено старо" съгласна съм.
Явно част от хората намират приликата между сайтовете за твърде малка.
Навигационното решение не е изобретение на Пащенко, но copy-paste на фон плюс навигационно решение, плюс подобни калиграфски елементи, е поведение което излиза извън рамките на добрия тон и тъй като Пащенко е един от любимите ми илюстратори а MagComunications никак не е малка агенция си позволих този пост. Това е лично мое мнение и аз си държа на него. Не мисля да продължавам да водя спор по различни детайли (освен ако колегите правили сайта решат да се включат разбира се).
А ако модератора има възражения срещу темата то това бързо ще си проличи, но ти Нуб все още не си модератор.
Върнете се в началото
nub

МнениеПуснато на: Сря Фев 28, 2007 12:10 am    Заглавие: Отговорете с цитат

pipi написа:
По-принцип всеки заимства от някъде, и както се казва "всичко ново е добре забравено старо" съгласна съм.
Явно част от хората намират приликата между сайтовете за твърде малка.
Навигационното решение не е изобретение на Пащенко, но copy-paste на фон плюс навигационно решение, плюс подобни калиграфски елементи, е поведение което излиза извън рамките на добрия тон и тъй като Пащенко е един от любимите ми илюстратори а MagComunications никак не е малка агенция си позволих този пост. Това е лично мое мнение и аз си държа на него. Не мисля да продължавам да водя спор по различни детайли (освен ако колегите правили сайта решат да се включат разбира се).
А ако модератора има възражения срещу темата то това бързо ще си проличи, но ти Нуб все още не си модератор.

Пипи Нуб никога нема да иска да бъде модератор щото Нуб го интересуват много по важни неща.
Примерно да си комуникира на сбирка с всички и да си прави кефа.
За мен твоята тема е без смисъл. Естествено за теб е с огромен.
Аз лично ако взема да гледам кой от къде е крал смятам че ще изгубя ценно време и енергия в глупости.
От известно време насам смятам че коментирането на чужда работа е крив процес и коментиращия тре да е наясно с реалността щото абсолютизирането на дадена продукция е меко казано субектвно. Това са хора не знаеш колко как и зашо са направили сайта така. Промяна не се прави с негативно мислене и ровене (питай Джови с който съм сагласен изцяло)а с бачкане. Бачкай повече и глей по-малко в бг веба за да си щастлива:)))
А иначе нито ще спрат заплатата на автора, нито ще си загубят клиентите от това че са свили от десет места по нещо.
Колкото и тъжно да е тва.
Върнете се в началото
stefan

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Сря Фев 28, 2007 12:15 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

е тва с крадения бекграунд признавам че е доста тъпо
не е нещо кои знае колко трудно все пак... можеха да си направят
Върнете се в началото
zka

Местожителство: Берлин

МнениеПуснато на: Сря Фев 28, 2007 12:20 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

http://www.graphilla.com/viewtopic.php?t=15142
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Уеб Дизайн Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети