Graphilla.com :: Преглед на тема - Гид за правилно писане на български

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Гид за правилно писане на български

Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Новини, интервюта и уроци
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
RG®

МнениеПуснато на: Пет Мар 02, 2007 2:32 pm    Заглавие: Гид за правилно писане на български Отговорете с цитат

В блогът на Еленко Еленков

Линк към гида
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
TchudO

МнениеПуснато на: Пет Мар 02, 2007 2:58 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

тва сега направо ме разби аз нали много ги разбирах тез неща, са ми станаха още по мътни :))

КАТЕРИЧКАТА НА СТЮАРДЕСАТА
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
mechanic_X

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Мар 02, 2007 3:00 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Много полезно!
Върнете се в началото
RG®

МнениеПуснато на: Пет Мар 02, 2007 3:08 pm    Заглавие: :-) Отговорете с цитат

Ама и аз съм един умник!

С мойте камъни, по мойта глава!

:-)

Естествено, че В блога на Еленко Еленков

Добре, че ММ го няма днес, а Джоуви не е порта!

Върнете се в началото
Аватарче

МнениеПуснато на: Пет Мар 02, 2007 3:15 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз лично не съм сигурен, че на Еленко точно му е работа да прави такова нещо. Да не говорим, че и за някои от "постулатите" в "документа" не съм съгласен... В крайната сметка и това ще е "един от резултатите на гугъл".
Върнете се в началото
ValBo

Местожителство: София-Шумен

МнениеПуснато на: Пет Мар 02, 2007 3:19 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Споко RG®
то и в блога има правописни грешки;-)
Джоуви
God of Rain

Местожителство: I ride the winds that bring the rain

МнениеПуснато на: Пет Мар 02, 2007 3:30 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Ави, мен, няма значение чия работа е - такова нещо няма. Можем да седим и да се оплакваме, можем да сочим с пръст и да казваме "някой да направи нещо по въпроса" и "защо никой не прави нищо по въпроса", и не си мърдаме пръста да направим най-малко което можем - да вземем сами инициативата и да не прехвърляме отговорност. Прати му мейл със списък на нещата с които не си съгласен по-добре:) Ми нека още някой направи нещо такова, нека още двеста човека които могат да го направят по добре, да седнат да отделят време от живота си и да го направят - ситуацията си е уин-уин:) Какво значи "точно той", след като дори няма алтернатива, и всъщност въпросът е "защо не той"? Ми нека той:) Човека е започнал с малко, така се правят всички неща, даже и големите

а ММ наистина има за какво да се хване:) лошо няма
RG®

МнениеПуснато на: Пет Мар 02, 2007 3:43 pm    Заглавие: :-) Отговорете с цитат

Човекът си го е написал - Бета версия

и

Еленко написа:
Гид-ът вероятно ще е wiki приставка за Neolog, когато пуснем неговата така замотала се 3-та версия, ако не ми хрумне или не предложите по-ценен вариант за съществуването му.

Писмата ви са добре дошли!

Има правописни грешки, има и неща, с които не съм съгласен.

Но това не прави усилията му по-малки!

П. П.

Мен например ужасно ме дразни как е форматирано онлайн съдържанието на Дневник

По-добре такива като него да пишат, отколкото някакви...* да измислят нова азбука!

* автоцензурирано

А, още нещо - както беше споменато, не приемайте прочетеното в Гугъл** и Уикипедия за чиста монета!

Ще си спестите разочарования.

** последно - Гугъл или Гогъл да го пишем?!

Върнете се в началото
Аватарче

МнениеПуснато на: Пон Мар 05, 2007 12:09 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Джоуви написа:
Ави, мен, няма значение чия работа е - такова нещо няма. Можем да седим и да се оплакваме, можем да сочим с пръст и да казваме "някой да направи нещо по въпроса" и "защо никой не прави нищо по въпроса", и не си мърдаме пръста да направим най-малко което можем - да вземем сами инициативата и да не прехвърляме отговорност. Прати му мейл със списък на нещата с които не си съгласен по-добре:) Ми нека още някой направи нещо такова, нека още двеста човека които могат да го направят по добре, да седнат да отделят време от живота си и да го направят - ситуацията си е уин-уин:) Какво значи "точно той", след като дори няма алтернатива, и всъщност въпросът е "защо не той"? Ми нека той:) Човека е започнал с малко, така се правят всички неща, даже и големите

а ММ наистина има за какво да се хване:) лошо няма

аз го казах по-горе, Йожи - защото когато е "той" - накрая ще бъде просто поредния резултат от гугъла. е, аз имам и резерви към самото лице еленков, ама в случая бих апострофирал дори и ти да беше започнал подобно нещо. пък и не, не съм против - просто не е роля на един или група НЕСПЕЦИАЛИСТИ да го правят това. има си речници, има си БАН, има училище, има родители... не може 90% от хората да пишат "бензиностанций" и "категорий", не може в министерство на образованието да ме питат "абе Света Троица" не се ли пише с "й" - а ние да си пишем уики плъгин как се пишело e-mail (и то без тире). демек работа залудо - ама пък който го кефи да бачка залудо - лошо няма :)
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Новини, интервюта и уроци Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети