Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
dumpill

Регистриран на: 09 Яну 2006 Мнения: 371 Местожителство: Bulgaria,Sofia
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
wi-flip-ff

|
Пуснато на: Вто Апр 17, 2007 6:25 pm Заглавие: |
|
|
наклона на очите, ноздрите, устата и брадичката триабжа да е еднакъв. _________________ http://pulnej.blogspot.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
dumpill

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
scrawl

|
Пуснато на: Вто Апр 17, 2007 9:48 pm Заглавие: |
|
|
не ми харесва само тва че разтоянието от устата до носа е почри равно на самия нос.
те таквос чудо не бех виждал:)
иначе е яко. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bio
|
Пуснато на: Сря Апр 18, 2007 10:08 am Заглавие: |
|
|
имах състудент руснак на който му беше така _________________ нямам кво да напиша тук. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
maceman nightWoWalker

|
Пуснато на: Сря Апр 18, 2007 10:46 am Заглавие: |
|
|
wi-flip-ff написа: | наклона на очите, ноздрите, устата и брадичката триабжа да е еднакъв. |
с тази разлика че в природата няма симетрия....
така че въпреки кривината рисунката си има своя чар :) _________________ ... gief more epix ... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bio
|
Пуснато на: Сря Апр 18, 2007 11:24 am Заглавие: |
|
|
maceman написа: | wi-flip-ff написа: | наклона на очите, ноздрите, устата и брадичката триабжа да е еднакъв. |
с тази разлика че в природата няма симетрия....
така че въпреки кривината рисунката си има своя чар :) |
true, true..
има само стремеж към такава _________________ нямам кво да напиша тук. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mort1eg

|
Пуснато на: Сря Апр 18, 2007 11:49 am Заглавие: |
|
|
ръката не е много свързана с тялото и материалите са все еднакви...Мисля, че ако ползваш по-твърди четки ще е по-добре. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
dumpill

|
Пуснато на: Сря Апр 18, 2007 2:43 pm Заглавие: |
|
|
за четки съм пак съгласен.
Тази работа я рисувах без да мисля за нищо и затова се получило разминаване на някои места. Just for fun!
Ето и малко процес на мазалото.
 _________________ http://dumpill.deviantart.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
wi-flip-ff

|
Пуснато на: Сря Апр 18, 2007 3:23 pm Заглавие: |
|
|
maceman написа: | wi-flip-ff написа: | наклона на очите, ноздрите, устата и брадичката триабжа да е еднакъв. |
с тази разлика че в природата няма симетрия.... |
Само дето това, което човек създава, не е природа. И също така в повечето неща създадени от човек симетрията си я има. _________________ http://pulnej.blogspot.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
scrawl

|
Пуснато на: Сря Апр 18, 2007 4:12 pm Заглавие: |
|
|
Е айде са вие пък сте много педантични.
кво толко:) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
paniccontrol_86

|
Пуснато на: Сря Апр 18, 2007 4:17 pm Заглавие: |
|
|
в процеса най-много ми харесва (1) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
VenomBGR

|
Пуснато на: Чет Апр 19, 2007 10:27 am Заглавие: |
|
|
Елмо тази коса хич не ми стои на място, или малко я постегни или и му сложи някаква каска. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
maceman nightWoWalker

|
Пуснато на: Чет Апр 19, 2007 10:53 am Заглавие: |
|
|
wi-flip-ff написа: |
Само дето това, което човек създава, не е природа. И също така в повечето неща създадени от човек симетрията си я има. |
симетрията моето момче е математика, а рисуването няма нищо общо с математиката...
Гауди, прави несиметрична архитектура и точно за това е един от най- известните архитекти...
в 3Dто асиметричното е по-живо и истинско от симетричното....
а художника прави симетрия когато иска да покаже съвършенство...
аз също гледам да рисувам симетрично и да не изглежда изкривено, но това не значи че не може и по другият начин.... _________________ ... gief more epix ... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
velinov

|
Пуснато на: Чет Апр 19, 2007 11:44 am Заглавие: |
|
|
Мене лично, това една рисунка да не е симетрична не ме притеснява, но трябва да е съвсем целенасочено и подплатено със знание за изграждането на формата и конструкцията. В този случей трябва още да се работи в тази насока и ако по някакъв начин хората се захващат за това е именно поради тази причина, а не поради някакъв природно-физичен закон и правило за асиметричност.
И на мен ми харесва най-много първия етап! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bio
|
Пуснато на: Чет Апр 19, 2007 12:49 pm Заглавие: |
|
|
maceman написа: | wi-flip-ff написа: |
Само дето това, което човек създава, не е природа. И също така в повечето неща създадени от човек симетрията си я има. |
симетрията моето момче е математика, а рисуването няма нищо общо с математиката...
Гауди, прави несиметрична архитектура и точно за това е един от най- известните архитекти...
в 3Dто асиметричното е по-живо и истинско от симетричното....
а художника прави симетрия когато иска да покаже съвършенство...
аз също гледам да рисувам симетрично и да не изглежда изкривено, но това не значи че не може и по другият начин.... |
обяснявай ти... кой да слуша. липсва култура. ма в днешно време всеки се учи сам "с гледане". липсва това някой да ти отваря очите за тези неща. Дори Dumpill сам не усеща че сочените за недостатъци са всъщност най-големите достойнства. това само по себе си допълнително сваля "стойността". _________________ нямам кво да напиша тук. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
wi-flip-ff

|
Пуснато на: Чет Апр 19, 2007 12:54 pm Заглавие: |
|
|
maceman написа: |
Гауди, прави несиметрична архитектура и точно за това е един от най- известните архитекти... |
Всъщност в някои отношения рисуването има общо с математиката. Не казвам, че ме може по друг начин, казвам че в случая трябва да е така. А ти си кривиш душата е така за спора са.
Освен това съм фен на Wright. _________________ http://pulnej.blogspot.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Demon_Hunter
|
Пуснато на: Чет Апр 19, 2007 1:01 pm Заглавие: |
|
|
wi-flip-ff написа: |
Всъщност в някои отношения рисуването има общо с математиката. |
Мдам,определено има общо... По скоро с дял от математиката-Геометрия.
Като става въпрос за преспективи,и построяването на конструкции на фигури.В това отношение рисуването и математиката са си супер сеързани!! демек рисуването и геометрията. _________________ penetrating radiation |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bio
|
Пуснато на: Чет Апр 19, 2007 1:48 pm Заглавие: |
|
|
stanimir123 написа: | wi-flip-ff написа: |
Всъщност в някои отношения рисуването има общо с математиката. |
Мдам,определено има общо... По скоро с дял от математиката-Геометрия.
Като става въпрос за преспективи,и построяването на конструкции на фигури.В това отношение рисуването и математиката са си супер сеързани!! демек рисуването и геометрията. |
рисуването и геометрията... really?!? дали да не кажем наподобителното рисуване? Може ли така, за момент поне да приемем че рисуването не е само орки, манга, фентъзи.... chicks анд distant worlds? Concept Art и Matte Painting ?много сковава тоя интернет, а уж е свободна медия даваща свобода.
Защо интересно ми, се черпит не от свободата която дава а от ограниченията?
Туй става щото се киснат колегите, особено по-младите в CGtalk и сродни вместо в един най елементарен Google да напишат Ив Танги, Хенри Муур, Антони Гауди.. Де Кирико, Франсис Бейкън. Лесно е.
дали рисуването не е експресия, а от това кой какво изразява с него да съдим дали има връзка с геометрия, физика, метафизика... с чисто цветознание?
То шсе намери някой да каже че всяко нещо което е визуално произлиза от няква геометрия ама аре please... _________________ нямам кво да напиша тук. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
high crime

|
Пуснато на: Чет Апр 19, 2007 2:47 pm Заглавие: |
|
|
био, ти намери ТЕМАТА . и аз доста се пообърках на кое му казват хубава рисунка. а има и хора които дават рецепти как се става "хубава рисунка" 0_0 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|