Graphilla.com :: Преглед на тема - education question

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

education question

Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Общи приказки
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
borkataboy

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Чет Май 08, 2003 3:26 pm    Заглавие: education question Отговорете с цитат

Има ли някой който учи или е учил в специалност "МУЛТИМЕДИЯ, КОМПЮТЪРНА ГРАФИКА И АНИМАЦИЯ " на Нов български университет? И по-конкретно master?
Някакви впечатления и мнения? Такси за магистърска степен?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
koceto

Местожителство: Plovdiv

МнениеПуснато на: Чет Май 08, 2003 5:15 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

а е не съм го учил, но да ти кажа чесно отзивите за Нов български университет на мноо гадни. Да не обидя някой ма така се говори ся незнам...
За мене истината си е ТУ.
borkataboy

МнениеПуснато на: Чет Май 08, 2003 5:34 pm    Заглавие: нещо повече? Отговорете с цитат

Добре, а някаква подобна магистърска специалност(web and graphic design, animation) има ли в ТУ?
Знам, знам, че си има справочници за целта, но ми се иска мъничко инфо "от кухнята"!
А за НБУ-аз съм завършил тамр гръцка филология и съм доволен-повечето преподаватели по езика си бяха от СУ! Ма много скъпо:-(((
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
koceto

МнениеПуснато на: Чет Май 08, 2003 5:43 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

както вече казах нямам много инфо ама бях на изпит (е чаках отвън де) по висша математика който се провеждаше под формата на тест. А мерси!
LOX

МнениеПуснато на: Чет Май 08, 2003 5:54 pm    Заглавие: Re: нещо повече? Отговорете с цитат

ПРОЛОГ:
хм, досега не бях плюл така, но коцето засегна тънка струна в душата ми :)

koceto написа:

За мене истината си е ТУ.

borkataboy написа:

Добре, а някаква подобна магистърска специалност(web and graphic design, animation) има ли в ТУ?

ДЕЙСТВИЕ:
абе има в свободния факултет, но като знам някои хора които преподават там...

не знам косето какво му харесва толкоз, но аз като настоящий инжинерин съм се зарекъл повече да не стъпя в туй място!

в ТУ-то малкото преподаватели които могат нещо (разбирай асистентите) се налага да се съобразяват с абсурдната програма написана от безхаберни доценти... с течение на вревмето (3-5 години) уменията на асистентите се изтъркват и настава времето да станат доценти и нещата се завъртат...

сигурно малко пресилвам нещата, но последния път когато се опитвах да обясня на преподавател че цветна гама (описва се с ICC профил) и цветно представяне (RGB, YIV, HSL) са различни неща ми казаха че говоря глупости. на изпита по комп. графика имам 3ка щото съм бил използвал грешни букви във формулите (при все че формулите са верни) и други такива.

ай стига съм се оплаквал :)

ЕПИЛОГ:
според мен МЕИто не е добро място да научиш техника на дизайн мултимедията и т.н. преподавателката ми по мултимедия не можеше да обясни дори разликата между TIFF и BMP. евентуално в факултета по индустриален дизайн може да има хора които разбират от дизайн (но не и от CG), но честно казано и това не вярвам особено...
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
koceto

МнениеПуснато на: Чет Май 08, 2003 6:04 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

muhahahaha
mim

МнениеПуснато на: Чет Май 08, 2003 6:41 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

в ТУ със сигурност няма никой който да ти свърши работа
има 1 пич който преподава на 3-курсниците, ама аз не стигнах до там
нещо много бързо ме отчаяха
а даскала по 3Д разправяше как лазерния принтер прогарял следата в хартията и други подобни
та и аз мисля да пробвам в НБУ, поне за тапията, то се е видяло че друго няма да е
Върнете се в началото
borkataboy

МнениеПуснато на: Чет Май 08, 2003 7:03 pm    Заглавие: благодаря и... Отговорете с цитат

Благодаря ви за мненията! Абе май в НБУ ще опитам-поне са по-млади хора, а и "техническата база"/както се казва:-)/ е добра! Но много скъпо, бре! 500-600лв на семестър е май! Пък и вече им наливах кинти 4 години! Все пак нещо по-конкретно като цифри?
Върнете се в началото
Rossen

Местожителство: QuarkXPress

МнениеПуснато на: Пет Май 09, 2003 1:25 am    Заглавие: Отидох, видя, още съм там (студент) Отговорете с цитат

Цитат:
Абе май в НБУ ще опитам-поне са по-млади хора, а и техническата база както се казва е добра! Но много скъпо, бре! 500-600лв на семестър е май!

Не е 500, а над 700 лв. на семестър.

Нивото не е чак толкова високо. Преподавателите са възрастни доценти от ТУ, които могат да обяснят математическите основи на blur в Photoshop (чрез матрици), но за комбинаторика не са чували.
Курса по уеб - същата работа: oснови на HTML v.1, правене на уеб-страница в Netscape Composer, а споменаването на CSS се счита за арогантност и обида към преподавателя.

Jovi да каже, и той учи/учеше там.

Последната промяна е направена от Rossen на Пет Май 09, 2003 4:45 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
mr_j

МнениеПуснато на: Пет Май 09, 2003 10:47 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Айде и аз малко да съм полезен, з-то инфото е от първа ръка, т.е. от мен :-) Аз съм последна година гр. дизайн там и мога да кажа само едно, пълна трагедия, изключително ниско ниво!!!! И не само при нас е така, но и др. програми който искат по-сериозна организация (нямам идея как е сега по другите университети), ама нали се хванах на хорото мисля да го изиграя до края. А през цялото време си мислех, з-то по дяволите давам тези пари?!?! Първата година си викам, хайде сега не издребнявай, сега всички ги подготвят на базата, другата година..., другата година обаче нещата същите...кошмар! Единствения свестен човек който срешнах там беше Серезлиев и тук-там още някой, но те са по-скоро изключение от правилото. Семестър ми излиза към 600лв., но сега новите такси за новите студенти са направо безбожни, семестър средо им излиза по 1000-1200 та и нагоре!!!! Казвате базата им била хубава..., единственото хубаво нещо в тяхната база са шибаните кенфи (не се майтапя), за тези тъпи кенфи какви машини можеха да се вземат, вече завършвам, а от самото начало ни плашат, че щяли да купят дигитален апарат и камера... Ей това е им базата. Има и още за разказване, ама то направо не е за разказване...
Върнете се в началото
borkataboy

МнениеПуснато на: Пет Май 09, 2003 12:41 pm    Заглавие: е добре де, къде? Отговорете с цитат

Е най-накрая къде, бе маама му стара?:-)))
Върнете се в началото
mr_j

МнениеПуснато на: Пет Май 09, 2003 2:51 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Далеч от БГ...
Върнете се в началото
Juana

МнениеПуснато на: Пет Май 09, 2003 2:59 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

borkataboy
animacia ima v natfiz?
mr_j

МнениеПуснато на: Пет Май 09, 2003 3:06 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Да бях чул че напоследък залягали яко на Maya и т.н, но ми е трудно да повярвам, преподаватели за Maya?!?! в България!
Върнете се в началото
stefan

МнениеПуснато на: Пет Май 09, 2003 3:41 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

аз съм 3ти курс там(НБУ-комп. гр. и мултимедия) и еднинствените неща които ме задържат са: някаквата диплома която ще ми дадат и евентуалната казарма която ме чака(и инфарката който ше получат бабите ми ако разберaт че няма да имам диплома :)))... иначе отдавна се отказах от идеята че ще науча нещо интересно там.. да не говорим че дори в 3ти курс продължават да блъскат програмата с виши математики и програмиране, които просто не знам как ше ги зимам :( не знам, може би за хора които почти нищо не разбират от темата и не го бачкат тва, може да им е интересно...
дори почват да ми минават мисли да го зарязвам и да събера пари да си купя гръбначна болест която ще ме оттърве от казармата - все пак последния семестър съм дал ~800лв такса.
иначе кeнефите наистина ca супер!!! :]
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Общи приказки Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети