Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
nub

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
piker

|
Пуснато на: Съб Апр 28, 2007 12:46 pm Заглавие: |
|
|
муахахахахахаха :)))))) неееее :))))) _________________ брадато българче. с пушка. автоматична. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
nub

|
Пуснато на: Съб Апр 28, 2007 1:00 pm Заглавие: |
|
|
Мда тва са протата от Елидо Мензия и техната ултра убер куул система за управление на съдържание. Тея пичове дет акат от години по министерските сайтове. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Candelero

|
Пуснато на: Нед Апр 29, 2007 10:26 pm Заглавие: |
|
|
:) :LOL _________________ The designer can see from his drawings how the final design will look but, unfortunately, not necessarily how it will work. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
velinov

|
Пуснато на: Пон Апр 30, 2007 10:32 am Заглавие: |
|
|
А какъв е проблема??? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
nub

|
Пуснато на: Пон Апр 30, 2007 12:32 pm Заглавие: |
|
|
velinov написа: | А какъв е проблема??? |
Като изключим тва че дизайна е саве ас фром: http://www.pes.org/
Ето тва е проблема:
[/img]
Като се абстрахираме от факта че тага <font> не се използва даже и в стария начин на изграждане на страници. Тва показва какво дръво бсп са си купили
за едни пари.
Или на кво ниво са протата от Елидо Медиа които продават една и съща (остаряла) система за управление на съдържание благодарение на неква неясна за мен протекция:))) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ValBo

Регистриран на: 07 Ное 2002 Мнения: 3426 Местожителство: София-Шумен
|
Пуснато на: Вто Май 01, 2007 9:09 am Заглавие: |
|
|
Това ще е от екзотичния браузер който ползваш;-)
ИЕ6, Сафари - но проблемо _________________ Сънят е слаб заместител на кофеина |
|
Върнете се в началото |
|
 |
nub

|
Пуснато на: Вто Май 01, 2007 9:28 am Заглавие: |
|
|
ValBo написа: | Това ще е от екзотичния браузер който ползваш;-)
ИЕ6, Сафари - но проблемо |
Валбе ако принта не ти излезе качествено щото не си преценил на каква хартия ще се печата клиента ще е виновен щото не ползва най-разпространената?
Който прави веб не мое си позволи лукса да не тества кое как работи.
Да не говорим че вече е задължително и самата система да не ползва актив екс компоненти които я обвързват само с ИЕ, а да може да се работи на всеки браузър с нормална поддръжка на джава скрипт(примерно Сафари не поддържа перфектно но ако човек си направи труда системата му ще работи и без екстрите).
Отделно Файърфокс е основния браузър с който повечето девелопъри тестват за начало, а тук се дъниме яко във Фокса.
А и съвсем конкретно, когато бесепе търсеха кой да им направи сайта
пуснах оферта и правих презентация като обясних и демонстрирах за какво става дума на пресцентъра им по възможно най-потребителския начин с картинки и реални примери.
Системата на господата е-цеемес е морално остаряла, да не говорим че начина по който е изградена(базирана е на пърл скриптове) е прави уязвима в много отношения, а като интерфейс е леко непотребителска.
Дизайна го немат за нищо. Кражбата на лейаут (мисла че бяха свили от некъде лейаута за сайта на правителството) съшо.
Да не говорим че ако аз праа сайта на правителството (сещаме се за сумата) нема да ползвам системата която продавам на всички:))
(същото дръвце кат на бесепе който иска да рови и да гледа в урлто).
Просто ми писна на у. от некадърници с протекции. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
nub

|
Пуснато на: Вто Май 01, 2007 9:30 am Заглавие: |
|
|
ПС>Аз го глеам и с сафари и пак виждам фонт тагове:)) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ValBo

Регистриран на: 07 Ное 2002 Мнения: 3426 Местожителство: София-Шумен
|
Пуснато на: Вто Май 01, 2007 9:45 am Заглавие: |
|
|
ХМ
аз го гледах онзи ден в сафарито и нямаше тагове
днес го гледам през ИЕ7 и Авантбраузер(пак същото) пак е без тагове
може някоя настройка да е при теб
сега дали е кадърно направен не споря, само казвам че тагове не виждам _________________ Сънят е слаб заместител на кофеина |
|
Върнете се в началото |
|
 |
piker

|
Пуснато на: Вто Май 01, 2007 10:02 am Заглавие: |
|
|
аз го гледам с мозила и ги виждам _________________ брадато българче. с пушка. автоматична. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ники михайлов

|
Пуснато на: Вто Май 01, 2007 10:23 am Заглавие: |
|
|
В Операта тоже неа проблем... и аз гледам гледам , пуля се, викам си ай да не питам чет ъй и тъй с Веба съм скаран пак ше ме гази валяко :)
А тфа за добрата ти дума за файърфокса (их сега как си чертая на панталонките отзад една голя-а-а-а-а-ма мишена не е истина)...
Лисицата е дръвце и ше си остане дръвце, понеже както ИЕ-то разработчиците мислят не отвън навътре а отвътре навън.
С други думи (мене това ме кефи в Операта) вместо да мислят потребителя какво иска мислят техните си джаджи как да ги внедрят, нищо че юзъра въоще не му трябват. Затфа въпреки статистиките дето получавам и аз на мойто скормно сайт (1ви-ИЕ, 2ри-лисца, 3ти-Опера) често се прай грешка да се пренебрегва какво иска аджеба потребителя. И не говоря за сайта ИтСелф ами за броузъра.
Понеже ИЕ има много глупости накачулени по него но основните стари команди са все така на същите места ихората са си свикнали.
Лицисата е като кола с управление на самолет - имаш много бутони ама трябват ли ти всъщност? А това дето ти трябва къде е ?
Поради кеото аз като един краен потребител си стоя на бъгавата, тежка и ядяща стотици мегабайти рам - Опера -щотт като натисна Ctrl+N да ми излиза нов прозорец (а не безмисленото Ctrl+T).
Щото да не ме пита като идиот да запазва ли сеситята (и не благодаря third party software за пазене на сесии не искам), щото като дам Ctrl+Z да ми отваря по погрешка затворените прозорци наново.
Щото катода дам десен бутон Delete в листата с download-натите файлове да ми трие точно файла а не са само кю-задачата.
Щотот ако по погрешка затворя цялата програма, при отварянето и да си продължа додет съм стигнал. И ше си останана операта понеже които са я мислили са мислили точно какво иска гусин загубения потребител а не колко технически гениално напреднал е.
(ех ма тфа дългите постове в графила... аз съм ги измислил беее - факт е - поровете се в архивите =))) ) _________________ "You cannot cheat form. Form is not a vehicle for content. It is the content." PETER CHUNG |
|
Върнете се в началото |
|
 |
nub

|
Пуснато на: Вто Май 01, 2007 11:05 am Заглавие: |
|
|
ники михайлов написа: | В Операта тоже неа проблем... и аз гледам гледам , пуля се, викам си ай да не питам чет ъй и тъй с Веба съм скаран пак ше ме гази валяко :)
А тфа за добрата ти дума за файърфокса (их сега как си чертая на панталонките отзад една голя-а-а-а-а-ма мишена не е истина)...
Лисицата е дръвце и ше си остане дръвце, понеже както ИЕ-то разработчиците мислят не отвън навътре а отвътре навън.
С други думи (мене това ме кефи в Операта) вместо да мислят потребителя какво иска мислят техните си джаджи как да ги внедрят, нищо че юзъра въоще не му трябват. Затфа въпреки статистиките дето получавам и аз на мойто скормно сайт (1ви-ИЕ, 2ри-лисца, 3ти-Опера) често се прай грешка да се пренебрегва какво иска аджеба потребителя. И не говоря за сайта ИтСелф ами за броузъра.
Понеже ИЕ има много глупости накачулени по него но основните стари команди са все така на същите места ихората са си свикнали.
Лицисата е като кола с управление на самолет - имаш много бутони ама трябват ли ти всъщност? А това дето ти трябва къде е ?
Поради кеото аз като един краен потребител си стоя на бъгавата, тежка и ядяща стотици мегабайти рам - Опера -щотт като натисна Ctrl+N да ми излиза нов прозорец (а не безмисленото Ctrl+T).
Щото да не ме пита като идиот да запазва ли сеситята (и не благодаря third party software за пазене на сесии не искам), щото като дам Ctrl+Z да ми отваря по погрешка затворените прозорци наново.
Щото катода дам десен бутон Delete в листата с download-натите файлове да ми трие точно файла а не са само кю-задачата.
Щотот ако по погрешка затворя цялата програма, при отварянето и да си продължа додет съм стигнал. И ше си останана операта понеже които са я мислили са мислили точно какво иска гусин загубения потребител а не колко технически гениално напреднал е.
(ех ма тфа дългите постове в графила... аз съм ги измислил беее - факт е - поровете се в архивите =))) ) |
Ники Лисицата е ползват не мноо хора, а операта още по малко:))
Не тва е пойнта, пойнта е че лисицата благодарение на тея тирдпарти софтове е тулл удобен за девелопърите, енивей по врме на тестване на сайт
не се игнорват никви бровзери, врмето на надписите :оптимизирано за ие или нетскейп мина в историята:))
Генерално проблема за мен е че някой шитка лайна за сметка на други (дето си сцепваме задника нещата да работат на некво прилично ниво). |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Morty

|
Пуснато на: Вто Май 01, 2007 3:58 pm Заглавие: |
|
|
Нубзи, защо се учудваш, чудя се аз ....... знаеш как е станало: едни пари, на едни хора, за да ни дадат на нас обратно. преди време бачках в една РА*, беше преди избори, и сядат шефовете да преговарят с партия да им спретнат нещата. хъкъта, мъката, след 2 часа ония изплуват камъчето : "ние колко ще вземем ако ви поръчаме" Аз heart Булгария :/ _________________ pixel pixelu oko ne vadi |
|
Върнете се в началото |
|
 |
nub

|
Пуснато на: Вто Май 01, 2007 4:34 pm Заглавие: |
|
|
Morty написа: | Нубзи, защо се учудваш, чудя се аз ....... знаеш как е станало: едни пари, на едни хора, за да ни дадат на нас обратно. преди време бачках в една РА*, беше преди избори, и сядат шефовете да преговарят с партия да им спретнат нещата. хъкъта, мъката, след 2 часа ония изплуват камъчето : "ние колко ще вземем ако ви поръчаме" Аз heart Булгария :/ |
При мен за тва не може да става дума. Нека си влачат Фонтовете. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|