Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
cutepoison

|
Пуснато на: Чет Юни 07, 2007 4:03 pm Заглавие: малко фотография |
|
|
стана 3 ли 4ти път..но го правя по-скоро за критика отколкото за права..и тук мога да получа ценни съвети ,не само в спец раздела...миналият път наистина някои хора ме ядосаха с тона си,но от други научих по нещо.enough.
(някои снимки са стари,но съм променил обработката по един или друг наичн)
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7. b/w
8.и в цвят
9.
10.
11.
12.
13.
14.
 _________________ http://www.redvertex.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ecobo

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
jozef

|
Пуснато на: Пет Юни 08, 2007 10:52 am Заглавие: |
|
|
ecobo е прав...:) шъ те бият :)
нещо не ме грабват кадрите ти .. кийп уолкинг !
поздрави _________________ ~ keep walking |
|
Върнете се в началото |
|
 |
cutepoison

|
Пуснато на: Пет Юни 08, 2007 10:56 am Заглавие: |
|
|
е да е знам го тва,тая снимка така реших да я направя..а другата жълто-червената,я щракнах едва ли не без да искам,и не съм се замислял..после видях че се е получило хубаво тониране и я запазих...
кажете нещо и за другите снимки.... + това една девойка като е красива и отгоре и отдолу изглежда хубаво :) _________________ http://www.redvertex.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mim

|
Пуснато на: Пет Юни 08, 2007 11:04 am Заглавие: |
|
|
не знам защо упорито показваш едни до болка познати ни кадри, които ако не се снимат на ново, няма как да станат по-добри
така няма как да вдигнеш левъл
повтаряш едни и същи грешки
това че цветовете си ги направил по-захаросани и се харесват на масовия форумджия нищо не означава (това май вече ти го казаха)
Цитат: | една девойка като е красива и отгоре и отдолу изглежда хубаво :) |
е те това пък е абсолютно не вярно, защото и най-красивата може да заприлича на изсъхнала печурка, ако не знаеш как да я снимаш
чакам да покажеш нещо различно, от което да си проличи, че си се научил да мислиш преди да натиснеш спусъка вместо после да пишеш подобни неща:
Цитат: | е да е знам го тва,тая снимка така реших да я направя..а другата жълто-червената,я щракнах едва ли не без да искам,и не съм се замислял |
_________________ и един шоколад увива мармота в станиол |
|
Върнете се в началото |
|
 |
jozef

|
Пуснато на: Пет Юни 08, 2007 12:01 pm Заглавие: |
|
|
само искам да ми отговориш на въпроса,
какво ти говорят сам на себе си кадрите ти ???
Какво внушение или какво въображение пораждат в теб ? _________________ ~ keep walking |
|
Върнете се в началото |
|
 |
cutepoison

|
Пуснато на: Пет Юни 08, 2007 2:48 pm Заглавие: |
|
|
всъщност има точно 2-3 кадъра които съм показвал преди.
щом ги харесвам значи ми говорят :) _________________ http://www.redvertex.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ники михайлов

|
Пуснато на: Пет Юни 08, 2007 2:59 pm Заглавие: |
|
|
Жозеф тука малко те е подвел.
То е ясно че ти говорят - ти го връзваш от гледна точка на това че си бил там и се е случило нещо а кадърът съпътсва спомена.
За тоя дето не е бил там и нема предварителна нагласа за каквото и да е, снимката е всичко с което разполага за да му каже нещо.
Като указателна табела "високо напрежение" или "конфекция на 2рия етаж" или дори "Тя събу малките бели пантофи за да усеща тревата под нозете си" - описателно подковани в самото изображение.
Така че не е въпроса тебе пали ли те - а ако го види някой необвързан какво ше запали у него. Оттам вече е наложително предварително да си обмислил да го излагаш ли съответния кадър и какво може да очакваш от наблюдателя като реакция. Дето казват каките и батковците да мислиш за кадъра преди да го заснемеш.
Верно е, че много кадри имат нещо в себе си, макар и заснети в случайни моменти. Обаче тука зен-и-искуството-да-се-поддържа-мотоциклет се е превъплътило в осъзнато дейстове - да си наясно като го снимаш каква история ше разкаже на зрителя.
А тва си изисква предварителна подготовка и спазване на некви основи (които аз не ги знам, но ми пречи да се правя на интересен). _________________ "You cannot cheat form. Form is not a vehicle for content. It is the content." PETER CHUNG |
|
Върнете се в началото |
|
 |
cutepoison

|
Пуснато на: Пет Юни 08, 2007 8:46 pm Заглавие: |
|
|
еми добре,ще кажа за първия,и после ми кажете дали не се усеща..полето с "жито" (знам че не е,харесва ми така да му казвам) символизира свободното и обширното,и момичето с неподправена усмивка гледайки в пространството..всеки който я е видял,я е харесал,и му е говорила нещо..на мен също.не знам защо на вас не.
за другите кадри знам че има грешки,дори такива коитоп виждам аз,знам че има и други сигурно..но първия ми е най-успешния..харесвам го и съм доволен от него..след време всеки ще е успешен...
а за макрото както са останалтие ми снимки..какво трябва да говори едно макро..то просто е красиво с детайлите си :) _________________ http://www.redvertex.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Azirafel

|
Пуснато на: Пет Юни 08, 2007 11:00 pm Заглавие: |
|
|
Цитат: | всеки който я е видял,я е харесал,и му е говорила нещо.. |
Дис ис дъ аргумент :))) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
snooper Mountain Wolf

Регистриран на: 15 Фев 2004 Мнения: 3408 Местожителство: под небето
|
Пуснато на: Съб Юни 09, 2007 1:51 pm Заглавие: |
|
|
Аз не мога да разбера смисъла на занятието - да се представяме няколко пъти с едни и същи неща, не знам какво очакваш.
Изчакай да мине време, да поснимаш, да имаш нов и по-добър материал и тогава ще има за какво да си говорим. _________________ You're born, you live, and then you die. Unfortunately, too many people miss that middle part.
www.VerticalShot.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
cutepoison

|
Пуснато на: Съб Юни 09, 2007 2:11 pm Заглавие: |
|
|
пак повтарям,че само 2-3 от снимките са били показвани. _________________ http://www.redvertex.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|