Graphilla.com :: Преглед на тема - малко фотография

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

малко фотография

Този форум е заключен - не можете да пускате теми, да отговаряте или да променяте мнения   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Graphilla.com Форуми -> Представяне
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
cutepoison

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Чет Юни 07, 2007 4:03 pm    Заглавие: малко фотография Отговорете с цитат

стана 3 ли 4ти път..но го правя по-скоро за критика отколкото за права..и тук мога да получа ценни съвети ,не само в спец раздела...миналият път наистина някои хора ме ядосаха с тона си,но от други научих по нещо.enough.

(някои снимки са стари,но съм променил обработката по един или друг наичн)

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7. b/w

8.и в цвят

9.

10.

11.

12.

13.

14.

ecobo

Местожителство: BG

МнениеПуснато на: Чет Юни 07, 2007 7:02 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

не е хубаво да се снимат девойки отвисоко с широк обектив - излизат късокраки и се сърдят на фотографа :-)

jozef

Местожителство: Varna

МнениеПуснато на: Пет Юни 08, 2007 10:52 am    Заглавие: Отговорете с цитат

ecobo е прав...:) шъ те бият :)
нещо не ме грабват кадрите ти .. кийп уолкинг !
поздрави
cutepoison

МнениеПуснато на: Пет Юни 08, 2007 10:56 am    Заглавие: Отговорете с цитат

е да е знам го тва,тая снимка така реших да я направя..а другата жълто-червената,я щракнах едва ли не без да искам,и не съм се замислял..после видях че се е получило хубаво тониране и я запазих...

кажете нещо и за другите снимки.... + това една девойка като е красива и отгоре и отдолу изглежда хубаво :)
mim

МнениеПуснато на: Пет Юни 08, 2007 11:04 am    Заглавие: Отговорете с цитат

не знам защо упорито показваш едни до болка познати ни кадри, които ако не се снимат на ново, няма как да станат по-добри
така няма как да вдигнеш левъл
повтаряш едни и същи грешки

това че цветовете си ги направил по-захаросани и се харесват на масовия форумджия нищо не означава (това май вече ти го казаха)

Цитат:
една девойка като е красива и отгоре и отдолу изглежда хубаво :)

е те това пък е абсолютно не вярно, защото и най-красивата може да заприлича на изсъхнала печурка, ако не знаеш как да я снимаш

чакам да покажеш нещо различно, от което да си проличи, че си се научил да мислиш преди да натиснеш спусъка вместо после да пишеш подобни неща:
Цитат:
е да е знам го тва,тая снимка така реших да я направя..а другата жълто-червената,я щракнах едва ли не без да искам,и не съм се замислял

jozef

Местожителство: Varna

МнениеПуснато на: Пет Юни 08, 2007 12:01 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

само искам да ми отговориш на въпроса,
какво ти говорят сам на себе си кадрите ти ???
Какво внушение или какво въображение пораждат в теб ?
cutepoison

МнениеПуснато на: Пет Юни 08, 2007 2:48 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

всъщност има точно 2-3 кадъра които съм показвал преди.

щом ги харесвам значи ми говорят :)
ники михайлов

МнениеПуснато на: Пет Юни 08, 2007 2:59 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Жозеф тука малко те е подвел.
То е ясно че ти говорят - ти го връзваш от гледна точка на това че си бил там и се е случило нещо а кадърът съпътсва спомена.
За тоя дето не е бил там и нема предварителна нагласа за каквото и да е, снимката е всичко с което разполага за да му каже нещо.
Като указателна табела "високо напрежение" или "конфекция на 2рия етаж" или дори "Тя събу малките бели пантофи за да усеща тревата под нозете си" - описателно подковани в самото изображение.

Така че не е въпроса тебе пали ли те - а ако го види някой необвързан какво ше запали у него. Оттам вече е наложително предварително да си обмислил да го излагаш ли съответния кадър и какво може да очакваш от наблюдателя като реакция. Дето казват каките и батковците да мислиш за кадъра преди да го заснемеш.
Верно е, че много кадри имат нещо в себе си, макар и заснети в случайни моменти. Обаче тука зен-и-искуството-да-се-поддържа-мотоциклет се е превъплътило в осъзнато дейстове - да си наясно като го снимаш каква история ше разкаже на зрителя.

А тва си изисква предварителна подготовка и спазване на некви основи (които аз не ги знам, но ми пречи да се правя на интересен).
cutepoison

МнениеПуснато на: Пет Юни 08, 2007 8:46 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

еми добре,ще кажа за първия,и после ми кажете дали не се усеща..полето с "жито" (знам че не е,харесва ми така да му казвам) символизира свободното и обширното,и момичето с неподправена усмивка гледайки в пространството..всеки който я е видял,я е харесал,и му е говорила нещо..на мен също.не знам защо на вас не.

за другите кадри знам че има грешки,дори такива коитоп виждам аз,знам че има и други сигурно..но първия ми е най-успешния..харесвам го и съм доволен от него..след време всеки ще е успешен...

а за макрото както са останалтие ми снимки..какво трябва да говори едно макро..то просто е красиво с детайлите си :)
Azirafel

МнениеПуснато на: Пет Юни 08, 2007 11:00 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
всеки който я е видял,я е харесал,и му е говорила нещо..

Дис ис дъ аргумент :)))
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
snooper
Mountain Wolf

Местожителство: под небето

МнениеПуснато на: Съб Юни 09, 2007 1:51 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз не мога да разбера смисъла на занятието - да се представяме няколко пъти с едни и същи неща, не знам какво очакваш.

Изчакай да мине време, да поснимаш, да имаш нов и по-добър материал и тогава ще има за какво да си говорим.

www.VerticalShot.com
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
cutepoison

МнениеПуснато на: Съб Юни 09, 2007 2:11 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

пак повтарям,че само 2-3 от снимките са били показвани.
Покажи мнения от преди:   
Този форум е заключен - не можете да пускате теми, да отговаряте или да променяте мнения   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Graphilla.com Форуми -> Представяне Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети