Graphilla.com :: Преглед на тема - Студентка 2 курс в НБУ-търси работа

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Студентка 2 курс в НБУ-търси работа
Иди на страница 1, 2  Следваща

Този форум е заключен - не можете да пускате теми, да отговаряте или да променяте мнения   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Graphilla.com Форуми -> Представяне
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
miavita

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Съб Окт 20, 2007 10:53 am    Заглавие: Студентка 2 курс в НБУ-търси работа Отговорете с цитат

Студентка съм 2 курс в НБУ -" КМТ-мултимедия ,компютърна графика и анимация." Търся работа
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Bicubic

МнениеПуснато на: Съб Окт 20, 2007 12:15 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Опиши си уменията. Престави завършени проекти. Докажи, че си струва някой да наемем теб вместо някой с опит. Дай CV.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
miavita

МнениеПуснато на: Съб Окт 20, 2007 1:22 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Учих в училище по компютърна графика -Photoshop, Corel Draw,но познанията ми са на училищно ниво.този семестър започнахме в университета Photoshop , Auto Cat - вече на друго ниво. Другият семестър -Corel Draw и т.н.т.
Написах само "Търся работа",защото аз търся каквато и да е и чирашка работа, просто ми се иска да съм в атмосферата на професията, а не да правя сандвичи в бензиностанция-няма лошо ,но е по-приятно да си сред професионалисти.Ако не друго ,то поне терминологията на професията ще ме заобикаля.
Върнете се в началото
Sami

МнениеПуснато на: Съб Окт 20, 2007 2:57 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Auto Cad /Cat е за други професии/
Интервал се оставя след, но не и преди пунктуация /точка, запетая.../.
Не се заяждам, но текстообработката е базово умение в професията.

Успех!
miavita

МнениеПуснато на: Съб Окт 20, 2007 3:19 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Съжелявам, да знам това, а и за Auto Cad също.
Върнете се в началото
chefito

МнениеПуснато на: Съб Окт 20, 2007 3:47 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

miavita написа:
Съжелявам, да знам това, а и за Auto Cad също.

СъжАлявам...
Върнете се в началото
D3im05

МнениеПуснато на: Съб Окт 20, 2007 3:51 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

nice :))))
Bio

МнениеПуснато на: Съб Окт 20, 2007 7:10 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

картинки. анимации, нещо...
жапанкъ

МнениеПуснато на: Съб Окт 20, 2007 7:15 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

спрете да и правите забележки за правописа, защото и вие не винаги пишете правилно... и стига сте го врънкали момичето за снимка.

а иначе - миавита.... работа не се търси така. харесай си фирма в която искаш да работиш, проучи в интернет с какво се занимават и дали си заслужава да се работи за тях.. и се обади направо по телефомите им за да разговаряш с когото трябва. кажи им - `аз съм художник, но още нямам трудов опит по специалността.. уча се бързо и съм сериозна по отношение на работата... искам да работя за вас, защото ми харесва това, което правите и искам да съм част от екипа ви.`

на интервюто в един момент се говори и за пари... ако те попитат при какви условия си искаш да бачкаш за тях, обясни, че: `готова съм да работя през първите три месеcа на по-ниско заплащане, докато ме обучите и навляза в работния ви процес, но след това, искам да разчитам, че ще получавам по-висока сума...` важно е да уточниш каква искаш да бъде тя за да няма кофти изненади после.. подготви си някакво сиви и си помисли за какви пари искаш да работиш. всми - по колко на час. не се подценявай самичка, защото всеки започва отнякъде и постепенно се научава. с нищо те не са по-ценни от теб.

препоръчвам ти да разгледаш обявите в тази и в тази тема. след това влез по сайтовете на фирмите и намери координати за връзка там.

преди време си играх да пиша туториъл за това как се търси работа.. ето ти линк за да си прочетеш... и успех!
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Bicubic

МнениеПуснато на: Съб Окт 20, 2007 7:36 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Сибила защо объркваш момичето ? Да отиде на сайта http://www.zaplata.bg/ или http://www.rabota.bg/, да напише ключова дума "графичен дизайнер" и да види резултатите. Трябва да кандидатства за всички обяви от последните 2 седмици и да следи когато се появи нова. НЕ ТРЯБВА да ходи в jobs.bg защото там пишат че искат опит. Често на трите места обявите се дублират.
И това новак да си определи заплата са чисти измислици. На нулево ниво се почва с парите за баничарница- 300-400 кинта, като се подписваш срещу 200, естествено, масова практика е. На въпроса "Колко бихте си определили като заплата ?" отговора е и винаги ще бъде "Колкото е политиката на фирмата." и толкова.
Това е.
Върнете се в началото
Bicubic

МнениеПуснато на: Съб Окт 20, 2007 7:47 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Пропуснах да добавя ( извинявам се за двойния пост )
в първи корпус на първия етаж си има кариерен център, вземи от тях книжките с инструкции как се търси работа- помагат ти да си задаваш полезни въпроси, да проиграваш интервюто, полезно е. Не ги ангажирай там хората да ти намират работа- безполезно е, само ти пълнят пощата със спам. Щото за врата на вълка знаеш, нали ? :))))
Иначе като човек който е минал през НБУ мога да ти кажа че постъпваш съвършено правилно, най-доброто образование в НБУ е извън университета. ;)
Успех!! :))
Върнете се в началото
zka

Местожителство: Берлин

МнениеПуснато на: Съб Окт 20, 2007 9:20 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Мм, аз края на първата година почнах работа... от там нататък НБУ само при много специални случаи го посещавам. Та, дали работата или ученето ти е по-важно, сложно се съчетават;)
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Juana

МнениеПуснато на: Съб Окт 20, 2007 10:31 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

miavita написа:
този семестър започнахме в университета Photoshop , Auto Cat - вече на друго ниво.

Ами не, не е на друго ниво...
kapitana!

Местожителство: OC Оrange County

МнениеПуснато на: Съб Окт 20, 2007 11:44 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

@miavita според мен правилно си се насочила, но дръж образованието на първо място. (лично мнение)
жапанкъ написа:
пиша туториъл за това как се търси работа...

гарантираш ли, че ще свърши работа за пред Индъстриъл Лайт Енд Меджик? :)
аватаръ 100 на 100 круши!!!
Bicubic

МнениеПуснато на: Нед Окт 21, 2007 10:10 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Juana написа:
miavita написа:
този семестър започнахме в университета Photoshop , Auto Cat - вече на друго ниво.

Ами не, не е на друго ниво...

Съгласен.
2 семестъра съм дондуркал фотошоп като малоумник с някакви абсолютно базови тутории... крайния ефект беше че се опитах да тифецна обект от фон с маски вместо с добрия стар безие :) Иначе има една шепа курсове които си струват присъствието, останалите и те не знаят за какво са. Ще ти се наложи да запишеш част от тях за кредити, но избягвай приемрни Кюприбашиев като чума- преподава formZ,nqkakyw maloumen 3д софтвер за макс. На всяка цена мини цветознание при Главлешка. Бошнаков преподаваше Илюстратор много добре но го смениха по неведоми причини и сега го преподава някакъв, който обяснява що е то закотвена палитра. Моя съвет е се пак да минеш И илюстратота, И корела- работят най-добре в комбина на по-ниско ниво.
Иначе и аз съм си милел че е безсмислено да изпускам лекции за които плащам толкова, капитане... ако обаче бях тогава на сегашния си акъл щях още третия семестър да съм почнал работа- 1 месец там се равнява на 5 години в унито.
И като казах това за най-доброто образование извън университета имах предвид също и че трябва да се теглят на воля тутории от lynda и gnomon и да се работи по тях здравата.
Толкуз. :))
Върнете се в началото
velinov

Местожителство: Varna

МнениеПуснато на: Нед Окт 21, 2007 11:44 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Някох каза ли 'снимка'? ;)))
Върнете се в началото
Juana

МнениеПуснато на: Нед Окт 21, 2007 4:46 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Bicubic, тези преподаватели, които изброяваш, хич не присъстват в програмата последните няколко години. Корелът се изучава по туториъли на Линда, предполагам Фотошоп също.
И какъв е този курс по Илюстратор? Няма такъв.

Няма значение всъщност, не беше за това темата.
bile

Местожителство: dead city

МнениеПуснато на: Нед Окт 21, 2007 8:56 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

бикубик, гОлем си авторитет бе братО!! много приказки, много нещо!

до тука единствено жапанкъ-та май написа нещо смислено по темата.

миавита, като изключим сайтовете за обяви, които наистина не струват, съветвам те да помислиш върху гореспоменатия пост. освен това бих добавил, че се случва и стажантски програми да се предлагат във някои от фирмите за дизайн.

ако търсиш, ще излезе нещо, успех =))
dickens

Местожителство: Orange county

МнениеПуснато на: Пон Окт 22, 2007 12:57 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Кви курсове бе, кви пет лева, ще умра от смях. В BG се цени единствено КВО МОЖЕШ! Така че покажи... и евентуално...
Върнете се в началото
miavita

МнениеПуснато на: Пон Окт 22, 2007 9:29 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Мерси на всички.
Ами, къде се обявяват тези стажантски програми?
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Този форум е заключен - не можете да пускате теми, да отговаряте или да променяте мнения   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Graphilla.com Форуми -> Представяне Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети