Graphilla.com :: Преглед на тема - Какъв ДСЛР да си взема?

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Какъв ДСЛР да си взема?

Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Дискусии
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
minimalistic

Местожителство: Копенхаген, Дания

МнениеПуснато на: Нед Юли 22, 2007 5:18 pm    Заглавие: Какъв ДСЛР да си взема? Отговорете с цитат

Досега не съм имал ДСЛР - щраках с една сапунерка на Пентакс... Въпроса е, че от около година не я ползвам, тъй като много ме дразни, а не бях готов за ДСЛР. Е сега вече посъбрах смелост (и кеш :) ) и след месец/два ще действам.

Лошото е, че взех да гледам тези дни и това, което в момента се помества в скромния ми бюджет и между което се чудя е следното (като тела):
1. Никон д80
2. ЕОС 30д

Ясно ми е, че са в различен клас, но все пак имайки предвид, че аз нямам стари обективи, а пък съм и аматьор (то от снимките ми личи [smile]), може би и 2та биха ми вършили работа...

Всеки от тях си има плюсове и минуси
за д80:
- по-малък/лек от д30
- 10мп
- по-готини контроли

против д80:
- 2пъти по-бавен shutter
- доста повече шум при 1600,3200 исо

за еос 30д:
- бърз shutter
- добро качество дори при 1600/3200 исо

против за еос 30д:
- дървени менюта/настройки
- 8мп
- по-тежък и голям

ясно ми е, че при ДСЛР трябва да се гледа цялата система... но аз от обективи нямам никакви наблюдения и ми е трудно да сравнявам... четох, че канон на няколко пъти сменяли байонета досега, което ми се вижда кофти, като се има предвид, че основната инвестиция е в обективи... поради скромните ми финанси, аз лично бих предпочел марката с по-евтините обективи, но не знам - може би еквивалентните им стъкла са на същите цени? не знам...

друго, което четох, е че канон имат кофти качество при телата - бъгове и разни недомислици... доколко това е така? въпроса е много важен, тъй като има вероятност да ми пратят тялото от щатите и съответно няма да имам никаква гаранция... а при липса на гаранция ако ми се сбъгяса апарата - ще бера ядове :)

ами това е хора... знам, че много неща питам, но просто много нещо прочетох тия дни и в главата ми е пълна каша в момента...

МОЛЯ, не превръщайте темата във поредния флейм Канон vs Никон
Благодаря :)
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
n1x0n

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Нед Юли 22, 2007 6:01 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Тия плюсове и минуси дето си ги изписал - никакъв смисъл нямат, честно да ти кажа:

Нито ще усетиш че единия e 700gr., пък другия 670 gr.
Нито ще усетиш че единя е 8МП, пък другия 10МП
Нито някога ще снимаш на 1/8000
Нито ще си свършиш свястна работа на ИСО3200 с който и да е от двата апарата

Канон си смениха байонета веднъж и то когато трябваше. Никон разиграха сценката "ние мислим за потребителите на стари обективи" и затова сега са единствената фирма, на чиито камери не могат да се слагат чужди обективи с преходник.

Бъгове има еднакъв брой и при едните и при другите, с тази разлика, че Канон имат сервиз в СФ, а Никон най-близо в Солун.

Съвета ми е да се съсредоточиш върху наистина важните неща при избор на камера, а не върху второ и третостепенни ТТ данни.

Виж дали ти е удобна за работа камерата, дали ти харесва картинката и т.н. мани ги тия грамове и мегапиксели.
Не на последно място помисли какви обективи ще ползваш, защото и това е много важен момент.
minimalistic

Местожителство: Копенхаген, Дания

МнениеПуснато на: Нед Юли 22, 2007 6:07 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

мерси за отговора :)

предполагам е така, затова и питам :) но като лаик, досега ровещ в нета, единственото, което мога да сравнявам е точно тези критерии...

при мен това, че канон има сервиз в Сф не е от значение, тъй като съм в Дания... :)

а за оптиката - също нямам идея никаква... както казвам - това ми е първия ДСЛР и реално нищо не разбирам :) сравнявах обективите и на Никон и на Канон - ами понякога едните са по-скъпи, понякога другите (за обективи с еднакви характеристики) - реално май е все тая по отношение на цената. други параметри не знам да гледам. а - и Канон май имат по-широк набор обективи, но не съм съвсем сигурен в това също

засега си мисля, че при положение, че 2та апарата са почти на една и съща цена, май еос-а е по-добрия избор...
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
mim

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Пон Юли 23, 2007 11:47 am    Заглавие: Отговорете с цитат

преди 2 седмици трябваше да избираме за човек, който е на начален етап между д40х и д80 на никон и избрахме д40х, който освен като цена всъщност беше и по-удобен, а като характеристики нямаше нещо съществено и важно за работата на човека, което да му липсва
даже в д80ката ме подразниха разни излишности

бих го препоръчала, а аз съм безпристрастен ползвател на 3та марка ;)
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Дискусии Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети