Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
dreado
|
Пуснато на: Нед Авг 12, 2007 6:27 pm Заглавие: Art Academy Plovdiv |
|
|
имам въпросче отностно тазгодишната специалност която са открили там-"графичен дизайн и фотография"
на сайта пише така
Цитат: | "І ЕТАП
Създаване на графичен проект по жребийно изтеглена тема от областта на:
плаката,
опаковката,
корицата на книжно тяло,
запазения знак и шрифта.
Изпълнява се върху каширан картон с размери 50/70 см. с темперни бои, като могат да се използват и помощни средства, необходими за ръчната реализация на изображението. Времетраене: 8 часа.
Забележка:
Картоните се осигуряват от АМТИИ.
ІІ ЕТАП
Реализиране на фотографска композиция от цветни обекти с фотографска техника на кандидата. Времетраене (за създаване на композицията и нейното заснемане): 30 минути.
Забележки:
Всеки кандидат може да използва и допълнителна собствена фотографска техника, която по негова преценка би могла да му е необходима по време на изпита.
Всеки кандидат може да осъществи неограничен брой снимки, измежду които трябва да избере една, с която да участва в конкурсния изпит.
Изпълнението на конкурсната снимка се осъществява при техническото съдействие на АМТИИ в размер 15/20 см.
ІІІ ЕТАП
Представяне от кандидата на портфолио от най-малко пет графични проекта и десет фотографии с различна тематика, респективно - жанр, последвано от коментар върху тях и събеседване с цел изясняване на общата и специална култура на кандидата." |
ама тъй като съм още аджемия не са ми съвсем ясни тия условия, та всякъв вид информационна помощ ще е от полза.
освен, че няма да има фотошоп на изпита др почти не ми е ясно (:
ще се отблагодаря както мога на тези които дадат акъл на версия |
|
Върнете се в началото |
|
 |
stefan
|
Пуснато на: Нед Авг 12, 2007 7:47 pm Заглавие: |
|
|
ма как само удобно са ги съчетали две в едно, учиш един път, а излизаш с две професии :)
кое по точно не ти е ясно - те много добре са си го описали - ще мацаш върху картон, ще ти дадат няколко обекта да те видят как ще ги аранжираш, осветиш и заснемеш и накрая ще те видят досега какво си правил.
нещо такова беше идеята и на моя изпит в нбу преди 7 години, но в краина сметка си беше една малка пародия - вместо рисунки почти всички носеха фотографии, на фотошоп теста трябваше да преместя облаче използвайки селекция, а дигитално портфолио почти никой не носеше. в момента най вероятно е по високо нивото - не знам
като се има предвид че тази специалност е за първа година най вероятно входно ниво ще е доста ниско. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
dreado
|
Пуснато на: Нед Авг 12, 2007 8:37 pm Заглавие: |
|
|
и мен това ме озадачи бат стефане, как ще се явя аз на тоя изпит кат нито във фотографията нито в дизайна съм факир (: едното да беше само барем искараме няква 3ка хахае
сега сериозно.
как ще го "създавам" този графичен проект,това не ми е ясно , примерно пада ми се задание за опаковка на нов сок с вкус вишни и някво лого, после какво правим ? (: нема корел нема адобе, какво ще рече мацаш в/у картон ? аз в Пловдив наред с работата искарах и един двугодишен колеж с тази специалност, ама такива работи не сме правили,освен малко упражнения по създаване на шрифт. то и там беше пародия де, и бях решил да не уча повече ама като видях наскоро тази специялност в амти си помислих, че може би ще има повече файда да продължа там
друг е въпроса, че нямам достатъчно опит в ръчното изпълнение на такива задачи, та затова се допитвам тука, ако може някой да ми избистри визията |
|
Върнете се в началото |
|
 |
dreado
|
Пуснато на: Пон Авг 13, 2007 7:50 pm Заглавие: |
|
|
днеска отивам, хайваните почиват, в цялата академия джан джук човек да питаш няма
щели да се явят към началото на идния месец, малко преди изпити и прочие (: |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|