Предишната тема :: Следващата тема |
realno li izglejda porcelana?? |
super to4no |
|
11% |
[ 2 ] |
a be ne e savsem taj |
|
55% |
[ 10 ] |
ti na tva porcelan li mu vikash ? |
|
33% |
[ 6 ] |
|
Общо гласове : 18 |
|
Автор |
Съобщение |
Dosadnika
|
Пуснато на: Пет Май 16, 2003 4:05 pm Заглавие: 4aski i 4inijki |
|
|
Pravq si zna4i az edno uprajnenie za teksturirane i modelirane i mi sa poiaviha slednite pitaniq
ta zna4i edno po edno
ot line si pravq edna 4ashka i 4inijka i izpozvam NURBS za da gi vratna i polu4a kraen rezultat
no kogato se opitah da priloja Unwarp UVW
mise slu4iha slednite porazijki
1 polu4i mi se edna 4erta tam kudeto zapo4vam rotaciqta ( Lathe surface ) //Pogledni naj dqsnata 4ashka samo tq e s priloven Unwarp UVW//
makar 4e surfaceto sum mu prilojil ( make Independent i sum delnal pyrvona4alnata liniq ot koqto sym trygnal )
2 4ashkata stana po rybati4ka ot ostanalite
kogato se opitah da adna i kartinkata s cvetenceto zaradi koqto prilojih Unwarp UVW tq izblednq ( vij kartinkata gore )
eto takava karta izpolzvah za napravata na porcelana ( li4no moe mislovno tvorenie mnogo sum dovolen )
ta te tvae de az ne sum dovolen ot prrilaganeto na Unwarp UVW precaka mi si4ko |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Dosadnika
|
Пуснато на: Пет Май 16, 2003 7:57 pm Заглавие: |
|
|
izkam toq deto go izsra toq otricatelen glas da mi postne kartinka na istinska 4iniq
i da kae shto taj sa izsra na metenoto |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Joro*
|
Пуснато на: Пет Май 16, 2003 9:04 pm Заглавие: |
|
|
Dosadnika написа: | izkam toq deto go izsra toq otricatelen glas da mi postne kartinka na istinska 4iniq
i da kae shto taj sa izsra na metenoto |
ako si reshil che towa e forum w kojto njama shans
da bydesh kritikuwan si obyrkal mjastoto
az lichno ne sym tozi kojto e pusnal otricatelen
glas no ne bih mogyl da go sydja ... porcelana ne e mnogo porcelan
i spored men
eto ti edin tutorial ... predpolagam bi mogyl da
prilojish principa w 3D paketa kojto polzwash
http://www.savinoff.com/home/?chapter=extras&part=tutorials§ion=beginners |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Drone

Регистриран на: 30 Яну 2003 Мнения: 2190 Местожителство: Gwon nee ju jee du shu!
|
Пуснато на: Пет Май 16, 2003 9:42 pm Заглавие: |
|
|
Nachi skii sya:
Surface na materiala si go dokaral OK. Ima si bumpchetata koito wurwyat sus eftiniya portselan, etc. UBACHE, ako shte prawish eftin portselan (sus bumpcheta) tryaa da se zagledash malko po-dobre -- tsweta mu ne e rawnomerno byalo. Obiknoweno ima bledi nerawonomerno oformeni petna po posokata na naliwane/nalagane na materiala pri praweneto na suda.
Ako shte prawish skup portselan, nyama bump map brat. Wizhadl li si skup Kitayski portselan? Problemut s nego e, che e tolkowa idealen, che ako go widish na 3D shte ti izglezhda napulno izkustwen.
Nyakolko obshti zabelezhki:
Dosadnik, ti SERIOZNO li mislish, che sus edin material wuw koyto ima 3 karti se na se shte postignesh dobur resultat? Predi 4-5 godini kato se zahwashtah sus 3D-to i az si misleh taka. Ama akulat idwa s poly counta i godinite. Pich, materialut ti e edno ne losho nachalo. No ako iskash da izglezhda dobre, tryabwat mu pone 30 maps, ne 3. I ponezhe e edno nelosho nachalo, ne bi tryabwalo da pokazwash edin ranen WIP kato neshto NEWEROYATNO. Get serious.
Nakraya, nay-opasniyat i neproduktiwen put e tozi na samowlyubeniya 3D artist. W momenta, w koyto si kazhesh "Baf maa mu, kolko yako neshto sum naprawil, ako nyakoy kazhe, che ne struwa, znachi e pulen tapak", weche si daleche nadolE po nanadolnishteto. Trizhdi poweche sluchayat e takuw, kogato wsushtnost towa, koeto si naprawil, se prawi za 5-10 min. Uspokoy se, wzemi se w rutse, SABUDI SE, i kakto kazwat pichowete tuka: "FASHTAY SE DA KOPASH!!!!" Sled nyakoya i druga godinka shte razberesh kakwo tochno imam predwid.
Are,
Drone |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Drone

Регистриран на: 30 Яну 2003 Мнения: 2190 Местожителство: Gwon nee ju jee du shu!
|
Пуснато на: Пет Май 16, 2003 9:49 pm Заглавие: |
|
|
A, da, i oshte neshto.
1. Ne sum glasuwal za rabotata ti, zashtoto (za razlika ot tebe) ne obicham da obizhdam nepoznati.
2. Kato prawish nehsto 3D, nay-wazhnoto, ama NAY-WAZHNOTO neshto e da se oglezhdash. Wsichko, koeto mozhe da ti rodi akula da go naprawish (osobeno kato material) weche sushtestwuwa. Wizh go. Ama ne go poglezhday (kakto si naprawil ti sus portselana), ami go WIZH.
Towa e nay-wazhniya urok za nachinaeshtite 3D-ta.
Uspeh,
Drone |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Nixon

|
Пуснато на: Пет Май 16, 2003 10:23 pm Заглавие: Ааа... |
|
|
Досадник,
Ама по-спокойно малко де... започва да става доста досадно, ама верно. През тема гледам желанията ти да научиш нещо повече за базово моделиране, базови материали, очаквам скоро да пуснеш и тестове на анимация на топка или нещо от сорта.
Радвам се, че имаш желание да покажеш и да попиташ за всичките тези неща, но айде малко по-спокойно, първо поработи по-упорито и тогава показвай, а не след първия час работа да започваш да питаш. Все пак, събрали са се някакви хора тука, дето искат нещо по-сериозно да става, а като има такива теми от сорта на "А и Б", просто всички вървим назад, защото им обръщаме внимание, повече или по-малко. Познавам хора, които не идват тук само защото виждат подобни теми и си казват - това е несериозно.
СЕДНЕТЕ СИ НА ДУПЕТАТА БРЕ МАЛЧУГАНИ И НАПРАВЕТЕ НЕЩО, КОЕТО САМИ ДА СИ ХАРЕСВАТЕ...
Успех все пак... _________________ Критиката е хубаво нещо, за хубави неща... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Dosadnika
|
Пуснато на: Пет Май 16, 2003 10:46 pm Заглавие: |
|
|
A te takava kritika priemam na drago sarce s radost
Drone i 50 otricatelni glasa da beshe pusnal edva li bih se razsardil shtoto sam iz4el po golqmata 4ast ot foruma i vijdam 4e si mnoo napred s materiala ( tva samo me kara da KOPAM oshte )
Ako ne pusna edna kelqva rojba da ma nahokate kak sha razbera kude sa mi greshkite ??? NIKAK
Joro* - Az kritika o4akvah ne da mine nqkoj i da prasne edna dvojka i da ne kaje dori ( - Zashtoto taka ne mi haresva )
Modela kojto vzeh si e to4no ot naj eftinkiq porcelan stavashe vapros za naj obiknovenna kupi4ka.
1 Purvo sha kava 4e predi da zapo4na da q pravq v maksa sum 4el pone 3 dena v neta i tuka imam dve knijki ne znam kolko sa dobri no vse umni hora sa gi pisali
2 posle izkopah pone 40 vida gotovo texturi i gi razglejdah oshte edin den zada vidq koe kak stava
3 pravq go za kef RADVA me
ne sam sednal za da izpraskam neshto v Graphilla i da 4akam nqkoj da kaje EEEeeeeeee basi toq dosadnik Golqma rabota glej kvo satvoril
napravih go zashtoto
vidq mi se dostaty4no sempulo uprajnenie kato za na4inaesht
No v procesa na izrabotkata mu se sbluskah s 2 Problema za koito nishto ne mojah da namerq nikude a i tuk nikoj ne shte da mi otgovori
zashto sled kato na NURB priloja Unwarp UVW mi izpraska taq 4erta tam kydeto svarshva i zapo4va texturata
i zashto kartinkata koiato izpolzvam pri Diffuse Map stana tolkova bleda a ina4e e s mnogo iarki i kontrastni cvetove
DRONE za istinskiq material i 30 40 karti nqma da se saglasq zashtoto teq deto gi svalqh sa praveni ot dobri profesionalisti i nad 15 materiala ne vidqh v edna karta. Izvini me ako gresha az imam pravo zashtoto ne znam
i posledno za porcelana
ako imah digitalna kamerka shtqh da gi zasnema no kato si podredq kupi4kite v kashti po masata to4no taka mi izglejdat |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Dosadnika
|
Пуснато на: Пет Май 16, 2003 10:51 pm Заглавие: Re: Ааа... |
|
|
Nixon написа: | Досадник,
Ама по-спокойно малко де... започва да става доста досадно, ама верно. През тема гледам желанията ти да научиш нещо повече за базово моделиране, базови материали, очаквам скоро да пуснеш и тестове на анимация на топка или нещо от сорта.
Радвам се, че имаш желание да покажеш и да попиташ за всичките тези неща, но айде малко по-спокойно, първо поработи по-упорито и тогава показвай, а не след първия час работа да започваш да питаш. Все пак, събрали са се някакви хора тука, дето искат нещо по-сериозно да става, а като има такива теми от сорта на "А и Б", просто всички вървим назад, защото им обръщаме внимание, повече или по-малко. Познавам хора, които не идват тук само защото виждат подобни теми и си казват - това е несериозно.
СЕДНЕТЕ СИ НА ДУПЕТАТА БРЕ МАЛЧУГАНИ И НАПРАВЕТЕ НЕЩО, КОЕТО САМИ ДА СИ ХАРЕСВАТЕ...
Успех все пак... |
Ammm pove4eto ot neshtata gi kazoh po gore no ne smqtam 4e sam svarshil da rabotq s tova zashtoto isvno oshte ne e stanalo
posle ako nqkoj go pravi za 1 2 4asa tva te 4udo ne vqrvam da go e pravil za tolkova kogato e zapo4val da raboti s maxa na mene mi otne 4 dena
I dosaden sum : ) az taka se nau4ih predi 7 godini da si instaliram mrejovata karta sam : ) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
SINNER
Регистриран на: 19 Ное 2002 Мнения: 810 Местожителство: къмпинг черноморец
|
Пуснато на: Съб Май 17, 2003 6:17 pm Заглавие: |
|
|
ex |
|
Върнете се в началото |
|
 |
kruchmar
Регистриран на: 03 Дек 2002 Мнения: 180 Местожителство: i otnovo Sofia Bulgaria
|
Пуснато на: Съб Май 17, 2003 9:32 pm Заглавие: |
|
|
Ayde sega SINNER, pokaji na momcheto kartite det si izpolzval, a nema da e losho i rendera da mu kajesh che inak sha se buhti naprazno v edin gol MAX. ;-) nema da e chestno inache- nali? _________________ hayde dnes po-edno ot zavedenieto |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Dosadnika
|
Пуснато на: Съб Май 17, 2003 11:12 pm Заглавие: |
|
|
i verno li samo edno ex sha napishesh sega ? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
SINNER
|
Пуснато на: Нед Май 18, 2003 1:35 am Заглавие: |
|
|
mi kakvo to4no triabvashe da napisha ne znaex
vidia mi se interesna temata za Porcelana i as sam si igral s nego po princip e interesen material kakto i sedefa
po princip sam polzval Vray rendera
materialite sa Vray material osveteno e s 1 HDRI tva e obshto vzeto |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Dosadnika
|
Пуснато на: Нед Май 18, 2003 2:03 am Заглавие: |
|
|
sea i ako ata4nesh edin map file cena nqma da imash da sa prosvetqvame malko
: ) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Dosadnika
|
Пуснато на: Нед Май 18, 2003 2:36 am Заглавие: Re: Ааа... |
|
|
Nixon написа: | Досадник,
Успех все пак... |
Пак да се върна аз тука, че нещо не ме радва това .
Ако за професионалисти като теб те дразни вапрос на който за 5 минути можеш да дадеш отговор много жалко. Аз бих раздал всяко едно знание, което съм придобил с огромна радост, колкото и простичко да е. И го правя за нещата, с който съм запознат. Евала правя на Орка дори скриин шотс пуска е на това му викам аз всеоттдаване. И на тебе съм ти направил евала за 3д феста за супер информацията. Но ако те дразнят вапроси, чиито отговори си търсил докато се изграждал професионално ..... какво да ти кажа? Едвали ако работиш в екип и в този екип, има някой новобранец ще погледнат на теб с добро око на вазгласа ти "- Ааа... не ме занимавайте с него защото ме дарпа на зад."
Ако грапхилла е затворена за тези, който искат да научат нещо повече НЕКА МОДЕРАТОРИТЕ ДА ПОЧИСТЯТ МОЛЯ!!! - права се свалят за 1 минута. И ще си останете можещо-знаещите и понеже всичко знаете само ще си цъкате с език колко хубави работи правите.
и форумите ще станат от сорта
тц тц тц е браво много хубаво
тц тц тц евала
тц тц радва ме
тц тц
тц тц
тц тц тц
и накрая можете да си пуснете един бот да ви цъка ( да не са морите )
Това за анимираните топки, ако държиш може да го пусна имам едни три топки дето се мотаеха и изписваха едно лого на една могаща фирма
МЕГАТЕКС ( огън да ги гори имат да ми дават 4ри заплати )
правил съм го преди около три четири години и красяха едно светодиодно табло на президентството по коледа.
Мога да ти дам и една идейка
кат видиш че аз съм постнал темата отминавай я ша си спестиш едно 30-40 метрово дърпане на зад. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
SINNER
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
Dosadnika
|
Пуснато на: Нед Май 18, 2003 11:28 am Заглавие: |
|
|
am tva hubavo oba4e na mene mi lipsva Vray : ))))
sega svalqm nqkvo demo ama ne znam dali sha stane dalaverkata |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Nixon

|
Пуснато на: Нед Май 18, 2003 5:50 pm Заглавие: Re: Ааа... |
|
|
Dosadnika написа: |
Ако за професионалисти като теб те дразни вапрос на който за 5 минути можеш да дадеш отговор много жалко. |
ами... не ме познаваш, аз съм работил в екип, и съм помагал на много хора, отделял съм време и знам, че отговора няма да е 5 минути... а дни наред ще се точи. Колкото до професионализма ми, може пак да спорим, много трудно мога да се нарека професионалист. Виждал съм такива обаче и те определено не искат да им задават тъпи въпроси, или да казват най-елементарните работи как се правят.
Все пак, ще ти отделя още време и ще ти кажа няколко неща. За мапа например - най-вероятно имаш включено Premultply Alpha в настройките на текстурата. Но, не знам с кой Мах работиш, какви рендъри ползваш, ще трябва да те питам за 10 неща, които не си казал...
Ще ти дам обаче няколко съвета. Хубавите неща не стават лесно. Запомни го. Също така, когато търсиш отговор на някакъв въпрос, мисли за информацията, която даваш. Колкото повече - толкова по-добре. Това ще те забави, но главното е, че ако някой се опитва да ти отговори, няма да знае как да го направи и ще загуби много, много време ако ти описва всички варианти.
Аз лично точно порцелан не съм правил, но с материали всякакви съм си играл и знам, че не се прави лесно нещо реално, особено ако отразява, защото трябва да го сложиш в реална обстановка или да му дадеш отражение, което да е много качествено.
Dosadnika написа: |
Аз бих раздал всяко едно знание, което съм придобил с огромна радост, колкото и простичко да е. |
ако ти кажа, че имам една купчина материали, които не мога да видя от работа и най-дребни неща, мислиш ли, че ще те лъжа? Собственият ми сайт стои като... абе under construction е, сигурно знаеш. Нямам време за нищо и никой, защото в момента работя 3 неща едновременно търча всеки ден и не мога да се обърна, спя малко и т.н. Въпреки това, се опитах да пусна инфото за 3Д Феста и се опитвам да помагам на някой, като ме пита. Не искам да се изтъквам, и обикновенно не го правя, но сега ИСКАМ НАРОЧНО ДА ГО НАПРАВЯ, защото... знам, че половината сериозни хора, които са тук са точно или още по-зле с времето от мен. Като написах, че дърпаш нещата назад, не мислех за себе си и времето, което отделям сега, за да ти пиша или обеснявам тези работи. Мисля за другите много повече, отколкото мисля за себе си и това ми е един от основните проблеми. И това ме удря доста често отзад, като преди малко, когато шефът ми дойде и ме пита, "абе ти какво пак ли пишеш с някакви"?
И какво, искаш ли пак някой от много по-заетите от мен хора да гледа и да обсъжда въпросите ти, преди ти самия да седнеш сериозно и да се занимаваш с тях? Не мислиш ли, че това е егоистично? Аз лично не мисля, че това е целта на този форум, поне така прочетох в правилата, когато кандидаствах за участие. Исках да бъда във Форум, който да се различава от CLUBS.DIR.BG, който по една или друга причина престанах да посещавам откакто идвам тук. Просто тук нещата са по-сериозни. Нека да ги запазим такива, молим ти се!!!
Айде, успех все пак... знам, че не е лесно, но за да се научиш наистина не трябва да е. _________________ Критиката е хубаво нещо, за хубави неща... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
SINNER
|
Пуснато на: Нед Май 18, 2003 9:18 pm Заглавие: |
|
|
exx ne vi pisna na4i basi i ugasa |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Nixon

|
Пуснато на: Пон Май 19, 2003 9:49 am Заглавие: Re: SINNER |
|
|
az mlakvam... _________________ Критиката е хубаво нещо, за хубави неща... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Christo

|
Пуснато на: Пон Май 19, 2003 12:58 pm Заглавие: |
|
|
Досадник, първо за порцелана:
Линкът на Жоро е много як, ама той както винаги дърпа към LW ( ;-)), не знам дали си свикнал похвати за един продукт да прилагаш в друг. Ето ти един линк към обяснения по темата на един MAX-гуру, може да ти е по-ясно:
http://www.neilblevins.com/cg_education/glass_chrome_pottery/glass_chrome_pottery.htm
На тоя сайт прегледай ВСИЧКИТЕ теми !! Човека в момента е в Pixar.
Дотук се набиват в очи няколко основни положения:
1. Че няма да стане с три мапа, и то особено с твоите три. Може и да не ти трябват чак 30, ама виж как аз бях решил подобен проблем (има полза от преглеждането на стерите теми, да знайш!)
http://www.graphilla.com/viewtopic.php?t=634&postdays=0&postorder=asc&start=0
- може да не е върхът на порцелана, ама като база за развиване става.
2. Че няма да стане с рендера на МАХ-а. Аз ползвах VRay, Sinner - също, Neil Blevins -Brazil. Може и Mental Ray или FinalRender - въпрос на предпочитание. Добре е рендера ти да поддържа HDRI (иначи ще е доста по-трудно и неубедително). Повече за HDRI-то - там:
http://www.debevec.org/HDRShop/
а HDRI- мапове - там:
http://www.debevec.org/Probes/
3. Що ти е Unwrap UVW, като и най-просто Cylindrical UVW ти върши работа? С маска за цветенцето.
4. Защо с NURBS, човече ??? С един сплайн и Lathe става за 5 сек., а от Box през EditablePoly и Meshsmooth става за ~ 5 мин и с по-малко полигони?
---------------
Стига толкова - при интерес - повече. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|