Graphilla.com :: Преглед на тема - Проблем с цветовете на монитор :( HELP!

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Проблем с цветовете на монитор :( HELP!

Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Дискусии
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Ky3Mu4

Местожителство: Germany

МнениеПуснато на: Пон Авг 20, 2007 12:04 pm    Заглавие: Проблем с цветовете на монитор :( HELP! Отговорете с цитат

Здравейте, един проблем имам тука, надявам се да ми помогнете: значи в бачкането се сдобих с нов монитор Philips 190C 19", преди това бях с Philips 170B 17". Значи какъв е проблема: на предишния монитор цветовете си бяха 6 , обаче сега на този grayscale-a излиза "brownscale". В смисъл си го отчита със стойностите на grayscale-a, но визуално изглежда кафеникаво/сепия. Пробвах с деинсталиране на драйвери, махане на профили, не става. А единственото което направих е да закача новия монитор, нищо по-особено не съм променял. Някакви идей? Предварително благодаря!
ники михайлов

МнениеПуснато на: Пон Авг 20, 2007 12:42 pm    Заглавие: Re: Проблем с цветовете на монитор :( HELP! Отговорете с цитат

Ky3Mu4 написа:
Пробвах с деинсталиране на драйвери, махане на профили, не става. А единственото което направих е да закача новия монитор, нищо по-особено не съм променял. Някакви идей? Предварително благодаря!

А неговите си драйвери слагал ли си?
ValBo

Местожителство: София-Шумен

МнениеПуснато на: Пон Авг 20, 2007 1:07 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

отговора е 20 евро без ДДС
толкова искат от Епъл център и от ББС за калибрация
Ky3Mu4

МнениеПуснато на: Пон Авг 20, 2007 1:38 pm    Заглавие: Re: Проблем с цветовете на монитор :( HELP! Отговорете с цитат

ники михайлов написа:
Ky3Mu4 написа:
Пробвах с деинсталиране на драйвери, махане на профили, не става. А единственото което направих е да закача новия монитор, нищо по-особено не съм променял. Някакви идей? Предварително благодаря!

А неговите си драйвери слагал ли си?

Разбира се, но с тях беше още по-кафяво, сега седи на Plug&Play Monitor и сега мъча някакви ръчни настройки да докарам, без много успех :(
Цитат:
отговора е 20 евро без ДДС
толкова искат от Епъл център и от ББС за калибрация

На всичките нови 19"-ки при нас го има тоя проблем, досега винаги си е било ок с 17"-ките, не ми се е налагало да ги ръчкам, с изключение на яркостта и контраста :(
bile

Местожителство: dead city

МнениеПуснато на: Пон Авг 20, 2007 6:20 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

да не би монитора да има вградени опции за цветови корекции- там warm, sepia, cool и прочие - имах такъв и някъде от менюто на монитора се избираха
Ky3Mu4

МнениеПуснато на: Пон Авг 20, 2007 7:36 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

bile написа:
да не би монитора да има вградени опции за цветови корекции- там warm, sepia, cool и прочие - имах такъв и някъде от менюто на монитора се избираха

Няма :( Както и да е, засега закрепих положението с настройките от видео драйверите, ще го мисля утре пак.
ico

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Пон Авг 20, 2007 10:51 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Колко K ти е color temperature на монитора ? :)
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
atmos

МнениеПуснато на: Пон Сеп 10, 2007 10:52 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами преди година-две в нашия офис бяха започнали да сменят старите CRT монитори, с такива по-нови на Sony.

Бръзо след това, практитака беше преустановена, защото въпросните ТFT-та на Sony се оказаха страхотни пръчки. Не стига, че не можеша да изкарат един черно-бял gradient, като хората, но и го показваха с всевъзможни цветови преливки. Показваха го все едно си на 16bit, на ленти.

Както и да е, после се спряхме на Eizo.
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Дискусии Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети