Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
Ky3Mu4
|
Пуснато на: Пон Авг 20, 2007 12:04 pm Заглавие: Проблем с цветовете на монитор :( HELP! |
|
|
Здравейте, един проблем имам тука, надявам се да ми помогнете: значи в бачкането се сдобих с нов монитор Philips 190C 19", преди това бях с Philips 170B 17". Значи какъв е проблема: на предишния монитор цветовете си бяха 6 , обаче сега на този grayscale-a излиза "brownscale". В смисъл си го отчита със стойностите на grayscale-a, но визуално изглежда кафеникаво/сепия. Пробвах с деинсталиране на драйвери, махане на профили, не става. А единственото което направих е да закача новия монитор, нищо по-особено не съм променял. Някакви идей? Предварително благодаря! _________________ "I'm a ink injected doodling machine. I am the rocker, I am the roller, I am the out-of-controller!" |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ники михайлов

|
Пуснато на: Пон Авг 20, 2007 12:42 pm Заглавие: Re: Проблем с цветовете на монитор :( HELP! |
|
|
Ky3Mu4 написа: | Пробвах с деинсталиране на драйвери, махане на профили, не става. А единственото което направих е да закача новия монитор, нищо по-особено не съм променял. Някакви идей? Предварително благодаря! |
А неговите си драйвери слагал ли си? _________________ "You cannot cheat form. Form is not a vehicle for content. It is the content." PETER CHUNG |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ValBo

Регистриран на: 07 Ное 2002 Мнения: 3426 Местожителство: София-Шумен
|
Пуснато на: Пон Авг 20, 2007 1:07 pm Заглавие: |
|
|
отговора е 20 евро без ДДС
толкова искат от Епъл център и от ББС за калибрация _________________ Сънят е слаб заместител на кофеина |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Ky3Mu4
|
Пуснато на: Пон Авг 20, 2007 1:38 pm Заглавие: Re: Проблем с цветовете на монитор :( HELP! |
|
|
ники михайлов написа: | Ky3Mu4 написа: | Пробвах с деинсталиране на драйвери, махане на профили, не става. А единственото което направих е да закача новия монитор, нищо по-особено не съм променял. Някакви идей? Предварително благодаря! |
А неговите си драйвери слагал ли си? |
Разбира се, но с тях беше още по-кафяво, сега седи на Plug&Play Monitor и сега мъча някакви ръчни настройки да докарам, без много успех :(
Цитат: | отговора е 20 евро без ДДС
толкова искат от Епъл център и от ББС за калибрация |
На всичките нови 19"-ки при нас го има тоя проблем, досега винаги си е било ок с 17"-ките, не ми се е налагало да ги ръчкам, с изключение на яркостта и контраста :( _________________ "I'm a ink injected doodling machine. I am the rocker, I am the roller, I am the out-of-controller!" |
|
Върнете се в началото |
|
 |
bile

|
Пуснато на: Пон Авг 20, 2007 6:20 pm Заглавие: |
|
|
да не би монитора да има вградени опции за цветови корекции- там warm, sepia, cool и прочие - имах такъв и някъде от менюто на монитора се избираха _________________ pestilence |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Ky3Mu4
|
Пуснато на: Пон Авг 20, 2007 7:36 pm Заглавие: |
|
|
bile написа: | да не би монитора да има вградени опции за цветови корекции- там warm, sepia, cool и прочие - имах такъв и някъде от менюто на монитора се избираха |
Няма :( Както и да е, засега закрепих положението с настройките от видео драйверите, ще го мисля утре пак. _________________ "I'm a ink injected doodling machine. I am the rocker, I am the roller, I am the out-of-controller!" |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ico
|
Пуснато на: Пон Авг 20, 2007 10:51 pm Заглавие: |
|
|
Колко K ти е color temperature на монитора ? :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
atmos

|
Пуснато на: Пон Сеп 10, 2007 10:52 am Заглавие: |
|
|
Ами преди година-две в нашия офис бяха започнали да сменят старите CRT монитори, с такива по-нови на Sony.
Бръзо след това, практитака беше преустановена, защото въпросните ТFT-та на Sony се оказаха страхотни пръчки. Не стига, че не можеша да изкарат един черно-бял gradient, като хората, но и го показваха с всевъзможни цветови преливки. Показваха го все едно си на 16bit, на ленти.
Както и да е, после се спряхме на Eizo. _________________ Nelson Inomvan's blog |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|