Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
vovel
|
Пуснато на: Чет Авг 02, 2007 5:36 pm Заглавие: Представяне |
|
|
Здравейте, аз съм Незнайко, по образование програмист, по професия предпечатар и по душа - стругаро-фрезист. Искам да изясня предварително какви са мотивите ми за това представяне, за да не предизвиквам коментарите на "велики дизайнери", които ще ми обяснят колко съм нищожен. Аз не съм дизайнер или поне от моята гледна точка съм съвсем посредствен такъв. Нямам претенции да ставам "един от вас" и/или да давам мнения и съвети за работата на други хора от форума. Моята единствена цел е да получа права да поствам малки обяви за работа за фрилансери когато ми се наложи. Тъй като както казах, съм предпечатар, единственото авторско нещо, което мога да представя са фотографии, без претенции за професионализъм. Опитал съм се да избера нетрадиционни и такива, на които си личи, че не са случайни и не зависят от природни дадености, екзотично място и/или красив модел. Предварително благодаря за само обективната критика.
Тези две неща са единствените ми запазени, на които аз съм правил и дизайна и предпечата:
"Големият не е за изпускане"
Като казах, че съм стругаро-фрезист, не се майтапех и тук искам да покажа според мен успешен опит освен да създам, също така и да облека в дизайн една иначе доста механически сложна група детайли. Детайлите работят безупречно и искам да поясня, че в точката на закрепване на шока натоварването достига на моменти 3000 кг. Целта на цялата група е първо да се вкара в рамката с 80% по-дълъг шок от оригиналния (който стоеше вертикално) и второ лостовата система да работи с обратна прогресивност от тази на пружината, за да може крайното натоварване да е линейно в целия ход на задната гума. Надявам се да оцените това ;)
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
M0
|
Пуснато на: Чет Авг 02, 2007 5:52 pm Заглавие: |
|
|
Цитат: |  |
това ме кефи
аз критика нема да правя, въпрос ще ти задам ... аджаба кажи ми какво правят ваио-то и ракиата на календара на кока-кола... не можах да го измисля :) _________________ "...Най-добрата околна среда за човека е свободата. ..." - Вацлав Клаус |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Rostislav

|
Пуснато на: Чет Авг 02, 2007 5:57 pm Заглавие: |
|
|
Аз, щи кажа ве. МОже да ги спечелиш като награда... _________________ :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
steady
|
Пуснато на: Чет Авг 02, 2007 6:15 pm Заглавие: |
|
|
Първото листо ме грабна заради гамата. Птичката също ми хареса много. Завиждам ти за скромноста. Имаш с какво да се гордееш според мен.
А това на фрезата е умопомрачително (имам си представа за какво става въпрос) освен ако не е цифрова разбира се. Не беше ли по-лесно да изрежеш детайлите на лазер или пневматичен режещ плотер. _________________ бързай бавно |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Morty

|
Пуснато на: Чет Авг 02, 2007 6:23 pm Заглавие: |
|
|
това с оцветената в жълто ръка ми е много познато като концепт, ма piks ще каже. а за права ще кажат модераторите, успех :) _________________ pixel pixelu oko ne vadi |
|
Върнете се в началото |
|
 |
vovel
|
Пуснато на: Чет Авг 02, 2007 10:39 pm Заглавие: |
|
|
M0: не си забелязал сапуна ;) Просто един следобед скучаех и реших да окипазя хубавия иначе календар, просто за гавра, не сым имал целенасочена причина
steady: тези детайли могат да се направят само на цифрова фреза, но това не прави по-лесно измислянето им и чертането в Cad-a. Няма такъв лазер, който да реже 20 мм Д16Т и да ти направи калибриран отвор за лагер, ина4е щеше да е по-лесно разбира се ;) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Ky3Mu4
|
Пуснато на: Чет Авг 02, 2007 10:51 pm Заглавие: |
|
|
Здравей, снимките са интересни, само за Ехо-то да кажа, че заради тоя бевел и пилоу ембос ще ти пилят яко на главата :) Успех! _________________ "I'm a ink injected doodling machine. I am the rocker, I am the roller, I am the out-of-controller!" |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Yav
Регистриран на: 15 Юли 2007 Мнения: 37 Местожителство: Auckland, New Zealand
|
Пуснато на: Чет Авг 02, 2007 11:00 pm Заглавие: |
|
|
Часовникът, двата скакалеца и птичката ме радват максимално. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
steady
|
Пуснато на: Чет Авг 02, 2007 11:13 pm Заглавие: |
|
|
Извинявам се за оффтопика, но само да допълня
vovel написа: | .....Няма такъв лазер, който да реже 20 мм Д16Т и да ти направи калибриран отвор за лагер, ина4е щеше да е по-лесно разбира се ;) |
Няма лазер, но има машина, която реже с водна струя - water jet, и реже огромни дебелини алуминий и други материали които отразяват лазерния лъч. Наскоро открих в нета, че в БГ има такава и скоро ще ми се наложи да я изпробвам. А относно леглата за лагерите, могат да се комбинират възможностите на двете машини, но незнам дали ще излезе по-ефтин този вариант разбира се. _________________ бързай бавно |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Chef

|
Пуснато на: Чет Авг 02, 2007 11:16 pm Заглавие: |
|
|
Много яко. Как си го смятал тва? _________________ ground zero terorist |
|
Върнете се в началото |
|
 |
vovel
|
Пуснато на: Пет Авг 17, 2007 11:06 pm Заглавие: |
|
|
не получих никакви конкретни коментари и това ме озадачава, обикновено се казва нещо от сорта - не, не стават, защото.... или - посредствени са.... Това се отнася за админите, според мен трябва да давате оценка за всички представяния, щом вие давате правата, независимо дали заглавието е атрактивно или не :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Гарван

|
Пуснато на: Нед Авг 19, 2007 9:55 pm Заглавие: |
|
|
Цитат: | Моята единствена цел е да получа права да поствам малки обяви за работа за фрилансери когато ми се наложи. |
Е** ги правата. Ако не те пуснат във фото и ретуш, отдели малко време и разгледай секциите. После - лични съобщения. :)
Евала. _________________ . |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mim

|
Пуснато на: Чет Авг 23, 2007 12:41 pm Заглавие: |
|
|
за фото ти е рано още
харесва ми само тази, която е отделил и МО _________________ и един шоколад увива мармота в станиол |
|
Върнете се в началото |
|
 |
zka

|
Пуснато на: Чет Авг 23, 2007 12:59 pm Заглавие: |
|
|
абе какво прави тази реклама на ракия на плаката на кока кола??и вайото? _________________ http://www.fourplus.bg |
|
Върнете се в началото |
|
 |
zka

|
Пуснато на: Чет Авг 23, 2007 1:00 pm Заглавие: |
|
|
*на календара, соре, не всичко е плакати на тоя свят :Е _________________ http://www.fourplus.bg |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Greenhorn

|
Пуснато на: Чет Авг 23, 2007 1:03 pm Заглавие: |
|
|
vovel написа: | M0: не си забелязал сапуна ;) Просто един следобед скучаех и реших да окипазя хубавия иначе календар, просто за гавра, не сым имал целенасочена причина
|
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
|