Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
i4i_jordanova
|
Пуснато на: Вто Сеп 04, 2007 2:54 pm Заглавие: cveten lazeren printer - help |
|
|
Привет на всички.. :)
Искам да си купя цветен лазерен принтер А4, но да е с малко екстри. Моля, дайте съвет или споделете впечатления от работа с такъв. Едно от условията ми е да е без празни полета от страни на листа, а другото да може да принтира върху картон 200-220гр., съответно да е с добро качество на печат.
Благодаря предварително :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ValBo

Регистриран на: 07 Ное 2002 Мнения: 3426 Местожителство: София-Шумен
|
Пуснато на: Вто Сеп 04, 2007 3:13 pm Заглавие: |
|
|
Кто го намери този принтер дето няма бяло поле по краищата - обади ми се и аз да си взема;-)
Относно 200-220 гр - това дори за големите А3 машини е трудно достижимо. Факторите са технологични
И за финал - качествен А4 принтер е рудно да намериш. Всички големи компании правят по скъпи А3 принтери за професионалана работа. А4 са предимно SOHO принтери.
Та в отговор - от тая трънка заек няма да изкочи. _________________ Сънят е слаб заместител на кофеина |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ники михайлов

|
Пуснато на: Вто Сеп 04, 2007 3:21 pm Заглавие: |
|
|
Празните полета не могат да се избегнат напълно.
Повечето цветни лазерни принтери без проблем се справят с дебели картони (на 300 гр. съм имал проблеми чак).
Ако принтер а е "маслинено-струнен*" имай си едно наум за мъхести картони (всякакви специални картони които не са с гладка повърхност) понеже запушват дюзите.
Взависимост от парите, които можеш да отделиш това което е добре да гледаш са цените на консумативите (мастилата), тъй като това са пари на равни интервали които ще ти излизат от джоба.
Личните ми предпочитания за цветен настолен принтер са за Епсъните.
От Хюлет Пакард нямам добри впечатления**.
*така си пишеше на сайта на техномаркет преди време
**мнението ми не може да се води за напълно обективно, тъй като през мен са минали само около 5 принтера, има хора през които минават десетки... _________________ "You cannot cheat form. Form is not a vehicle for content. It is the content." PETER CHUNG |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ValBo

Регистриран на: 07 Ное 2002 Мнения: 3426 Местожителство: София-Шумен
|
Пуснато на: Вто Сеп 04, 2007 3:42 pm Заглавие: |
|
|
Ники,
то през принера може всичко да се прекара, лошото е че някои неща само по веднъж
Това дето го пише в спецификацията на принтера не е защото "ония" искат да е гадно на потребителя, а защото на печката и се разкава играта. И ако принтера е на Шефката, може филийки да си печеш вътре, но ако е твой - пускай това дето го пише по спецификация
Че на евтините принтери нищо не е ремонтно пригодно и почти винаги се сменя целият принтер _________________ Сънят е слаб заместител на кофеина |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|