Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
Bio
|
Пуснато на: Сря Окт 24, 2007 12:49 pm Заглавие: Как се учи Flash? |
|
|
Не съм запознат с тази ниша а ми е интересно да разцъкам как да си правя разни интерактивни игрички.
Кво препоръчвате, туториъли, курсове (къде има такива дет си заслужават) или ?
признавам samorost е виновен _________________ нямам кво да напиша тук. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
gopher's

Регистриран на: 01 Сеп 2005 Мнения: 1072 Местожителство: White Birches
|
Пуснато на: Сря Окт 24, 2007 1:05 pm Заглавие: |
|
|
Ами аз започнах с флаш 5 и той имаше вградени туториали вътре, прочетох ги всички и след това започнах да гледам разни неща и се опитвах да разбера малко по малко каква е логиката на нещата и така започнах да се справям. С екшън скрипта е малко по-сложно. В смисъл той си е доста сериозен език и позволява много неща но аз научих някакви базови неща колкото да сглобя да речем сайт, който е супер бейсик. Но и тези ми познания са от контакти с флаш девелопъри в работа. Специално за игрици повече ти трябва езика, въпреки че и трябва да знаеш кое как да го направиш за да можеш да го ползваш със скрипт. Това пак от програмърите съм го зел. Ми де да знам дано съм бил полезен. _________________ Funko POP |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ники михайлов

|
Пуснато на: Сря Окт 24, 2007 1:14 pm Заглавие: |
|
|
Торенти
Линда.
Тотал Трейнинг. _________________ "You cannot cheat form. Form is not a vehicle for content. It is the content." PETER CHUNG |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Dash
|
Пуснато на: Сря Окт 24, 2007 1:43 pm Заглавие: |
|
|
Bio, ако ти трябва само за игрички, доколкото знам това е едно добро начало.
Иначе, лично аз, научих основните неща които ми бяха необходими за да си направя сайта, от "Официалния учебен курс за Flash MX" на Macromedia и едно CD с *.pdf туториъли, озаглавено "ActionScript for beginners" което беше изпаднало отнякъде...
Дано съм помогнал с нещо. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Dash
|
Пуснато на: Сря Окт 24, 2007 2:00 pm Заглавие: |
|
|
Погледни и тук ако искаш. Елементарни са примерите, но поне ще ти дадат представа за принципите в писането на код за игрички. Аз за моята от тези две места, черпя познания. Първото ми ниво вече е готово като скрипт ^^, |
|
Върнете се в началото |
|
 |
P E T R O V mnmlst

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bio
|
Пуснато на: Сря Окт 24, 2007 3:15 pm Заглавие: |
|
|
Ми да така и ще направя, с книгата (взех си я вече) и с тутс.
А с курсове как е, по принцип директно от човек информацията по-лесно се усвоява, намерих някви тука...
http://www.jobs.bg/courses/18978 _________________ нямам кво да напиша тук. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mucho

|
Пуснато на: Сря Окт 24, 2007 3:56 pm Заглавие: |
|
|
хех флаш ;) мойта стара либов ...
... зависи какво разбираш под игрички, самороста специално не изисква особени познания в екшън скрипта, виж ако се целиш в по сложна интерактивност нещата подлярската започват да навлизат в математиката и дори физиката ... мен чак тръпки ме побиват като се сетя ;) ...
... аз лично курсове ама хич не ти препоръчвам, може и да съм предубеден, но простичката ми логика, а и опит показват, че на подобни курсове усвен да си издуфтиш кинтите друго не се случва ;) ... и то не за друго ами защото за парите, които получават "преподавателите" нал са сещате що за люде се хващат (тез които са добри работят в студиа или за себе си, не преподават) ...
... във форумите на http://www.flashbg.org/ може да се научи доста - добро начало е мисля _________________ бяла роза ше закича
на капака на москвича
шоту съм ибахти пича |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bio
|
Пуснато на: Сря Окт 24, 2007 4:06 pm Заглавие: |
|
|
12x, peoples! (повече от 10x)
трябва ми за ниво samorost някъде. щом други могат да се научат и аз би трябвало да мога поне малко. _________________ нямам кво да напиша тук. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Аватарче
|
Пуснато на: Чет Окт 25, 2007 1:16 pm Заглавие: |
|
|
Bio написа: | 12x, peoples! (повече от 10x)
трябва ми за ниво samorost някъде. щом други могат да се научат и аз би трябвало да мога поне малко. |
i az taka si misleh, ama se okaza, che ako ne mu sa poswetia izcialo - nisto ne stawa :(
weche 2-3 godini se "pochwam" da ucha i se nishto ne znam... dano si po-umen ot mene (w koeto ne sa samniawam) i da ni zaradwash s nekoia igrica skoro :D |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|