Graphilla.com :: Преглед на тема - Как се учи Flash?

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Как се учи Flash?

Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Общи приказки
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Bio

МнениеПуснато на: Сря Окт 24, 2007 12:49 pm    Заглавие: Как се учи Flash? Отговорете с цитат

Не съм запознат с тази ниша а ми е интересно да разцъкам как да си правя разни интерактивни игрички.
Кво препоръчвате, туториъли, курсове (къде има такива дет си заслужават) или ?
признавам samorost е виновен
gopher's

Местожителство: White Birches

МнениеПуснато на: Сря Окт 24, 2007 1:05 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами аз започнах с флаш 5 и той имаше вградени туториали вътре, прочетох ги всички и след това започнах да гледам разни неща и се опитвах да разбера малко по малко каква е логиката на нещата и така започнах да се справям. С екшън скрипта е малко по-сложно. В смисъл той си е доста сериозен език и позволява много неща но аз научих някакви базови неща колкото да сглобя да речем сайт, който е супер бейсик. Но и тези ми познания са от контакти с флаш девелопъри в работа. Специално за игрици повече ти трябва езика, въпреки че и трябва да знаеш кое как да го направиш за да можеш да го ползваш със скрипт. Това пак от програмърите съм го зел. Ми де да знам дано съм бил полезен.
ники михайлов

МнениеПуснато на: Сря Окт 24, 2007 1:14 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Торенти
Линда.
Тотал Трейнинг.
Dash

МнениеПуснато на: Сря Окт 24, 2007 1:43 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Bio, ако ти трябва само за игрички, доколкото знам това е едно добро начало.

Иначе, лично аз, научих основните неща които ми бяха необходими за да си направя сайта, от "Официалния учебен курс за Flash MX" на Macromedia и едно CD с *.pdf туториъли, озаглавено "ActionScript for beginners" което беше изпаднало отнякъде...

Дано съм помогнал с нещо.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Dash

МнениеПуснато на: Сря Окт 24, 2007 2:00 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Погледни и тук ако искаш. Елементарни са примерите, но поне ще ти дадат представа за принципите в писането на код за игрички. Аз за моята от тези две места, черпя познания. Първото ми ниво вече е готово като скрипт ^^,
Върнете се в началото
P E T R O V
mnmlst

Местожителство: Earth

МнениеПуснато на: Сря Окт 24, 2007 2:16 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

http://www.flashbg.org/
Bio

МнениеПуснато на: Сря Окт 24, 2007 3:15 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Ми да така и ще направя, с книгата (взех си я вече) и с тутс.
А с курсове как е, по принцип директно от човек информацията по-лесно се усвоява, намерих някви тука...

http://www.jobs.bg/courses/18978
mucho

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря Окт 24, 2007 3:56 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

хех флаш ;) мойта стара либов ...

... зависи какво разбираш под игрички, самороста специално не изисква особени познания в екшън скрипта, виж ако се целиш в по сложна интерактивност нещата подлярската започват да навлизат в математиката и дори физиката ... мен чак тръпки ме побиват като се сетя ;) ...

... аз лично курсове ама хич не ти препоръчвам, може и да съм предубеден, но простичката ми логика, а и опит показват, че на подобни курсове усвен да си издуфтиш кинтите друго не се случва ;) ... и то не за друго ами защото за парите, които получават "преподавателите" нал са сещате що за люде се хващат (тез които са добри работят в студиа или за себе си, не преподават) ...

... във форумите на http://www.flashbg.org/ може да се научи доста - добро начало е мисля
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Bio

МнениеПуснато на: Сря Окт 24, 2007 4:06 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

12x, peoples! (повече от 10x)
трябва ми за ниво samorost някъде. щом други могат да се научат и аз би трябвало да мога поне малко.
Аватарче

МнениеПуснато на: Чет Окт 25, 2007 1:16 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Bio написа:
12x, peoples! (повече от 10x)
трябва ми за ниво samorost някъде. щом други могат да се научат и аз би трябвало да мога поне малко.

i az taka si misleh, ama se okaza, che ako ne mu sa poswetia izcialo - nisto ne stawa :(

weche 2-3 godini se "pochwam" da ucha i se nishto ne znam... dano si po-umen ot mene (w koeto ne sa samniawam) i da ni zaradwash s nekoia igrica skoro :D
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Общи приказки Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети