Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
north

|
Пуснато на: Чет Сеп 20, 2007 9:07 pm Заглавие: Едно забутано селце.. |
|
|
Гледам че наистина от много време не съм поствал нищо в 3D секцията, така че ето нещо от напоследък :
 _________________ www.northflame.com
..Като ги пуснат тия ъглошлайфи (китари им казват някои) и кат ревнат "Still of the night", найт-майт ама друго си е нашто... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Boteff

|
Пуснато на: Чет Сеп 20, 2007 11:02 pm Заглавие: |
|
|
много кефи .. направо на 2D мяза :) .. чак ми се прийска да се пошматкам там :) _________________ .. so far .. so good .. so what ? .. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mav

|
Пуснато на: Пет Сеп 21, 2007 3:56 am Заглавие: |
|
|
Ей, баси :))) пусни му wireframe-a да го видим, супер интересно изглежда :) _________________ .... listen to the waves ... everything communicates .... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
killswitch

|
Пуснато на: Пет Сеп 21, 2007 9:49 am Заглавие: |
|
|
това изобщо незнам защо си го пуснал тук...смисъл то не е останал 1 неомазан пиксел...иначе е яко и има атмосфера... _________________ http://deadvertex1.blogspot.com/ |
|
Върнете се в началото |
|
 |
north

|
Пуснато на: Пет Сеп 21, 2007 10:32 am Заглавие: |
|
|
mav, eto ti wire :
 _________________ www.northflame.com
..Като ги пуснат тия ъглошлайфи (китари им казват някои) и кат ревнат "Still of the night", найт-майт ама друго си е нашто... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Drone

Регистриран на: 30 Яну 2003 Мнения: 2190 Местожителство: Gwon nee ju jee du shu!
|
Пуснато на: Пет Сеп 21, 2007 10:36 am Заглавие: |
|
|
killswitch написа: | това изобщо незнам защо си го пуснал тук...смисъл то не е останал 1 неомазан пиксел...иначе е яко и има атмосфера... |
Pich, imash li predstawa kolko ne si w chas? _________________
there ain't no way but the hard way
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
Drone

Регистриран на: 30 Яну 2003 Мнения: 2190 Местожителство: Gwon nee ju jee du shu!
|
Пуснато на: Пет Сеп 21, 2007 10:37 am Заглавие: |
|
|
A inache North, ti si znaesh :) Strahotna atmosphera si dokaral man! _________________
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
killswitch

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
Drone

|
Пуснато на: Пет Сеп 21, 2007 11:10 am Заглавие: |
|
|
Ti kak mislish? _________________
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
Gangsta
|
Пуснато на: Пет Сеп 21, 2007 8:18 pm Заглавие: |
|
|
mazano ne mazano...nqma znachenie...tuka riadko se vishdat tolkova dobri neshta! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
vrabchev

|
Пуснато на: Пет Сеп 21, 2007 10:35 pm Заглавие: |
|
|
страхотно настроение. Представям си го в движение. Предполагам, че точно това е целта. Още повече ще грабне.
Не е важно колко е мазано, а какъв е крайният ефект. _________________ www.vrabchev.com
www.slideman.net |
|
Върнете се в началото |
|
 |
maceman nightWoWalker

|
Пуснато на: Съб Сеп 22, 2007 9:42 am Заглавие: |
|
|
killswitch написа: | и кое не ми е в час? |
не ти е в час, че пишеш без да знаш за кво иде реч....
това че на теб не ти харесва нещо, не е критерии за другите, и не следва че трябва да правиш цялостни обобщения....
т.е. ако имаш конкретна критика- казваш, но не си ти човека който преценява кой къде пуска и защо...
и като за последно- не всичко е кръв, трупове и лайна, колкото и да те влече натам.... капиш ли си??? _________________ ... gief more epix ... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
killswitch

|
Пуснато на: Съб Сеп 22, 2007 10:16 am Заглавие: |
|
|
айде пак...какво съм писал горе-че е готино и има атмосфера...нали! идеята в началото ми беше ,че ако го покажеш това на някой той ниииикога няма да каже ,че това е 3д.Според мен тук има страшно много ПС...няма значение...Мейс виждам,че много те дразня напоследък и затова мисля,че няма смисъл повече да пускам в този раздел и да пиша неща дето не са в час...таман ще ви спестя "лайната",за които говориш. _________________ http://deadvertex1.blogspot.com/ |
|
Върнете се в началото |
|
 |
velinov

|
Пуснато на: Съб Сеп 22, 2007 10:28 am Заглавие: |
|
|
Прекрасна работа. Браво Норт!
Единсвтвенно сноповете светлина не ми стоят убедително. Не би ли трябвало да падат под различен ъгъл и да се разсейват към края. Сега ми прилича на някакъв неумел фотошопски блендинг, но пък това беше единственното за което можех да се хвана... Изключителен... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
north

|
Пуснато на: Съб Сеп 22, 2007 1:20 pm Заглавие: |
|
|
Благодаря на всички за мненията.
A специално за светлинните лъчи- така е, трябваше да поработя повече по тях,много се набиват на очи така но вече бях отделил достатъчно време по сцената а чакаха и други неща (глупаво оправдание ,знам :))
И накрая да във връзка с едно определено мнение по-горе което искрено ме учуди, да си призная,- да спомена и аз нещо (казвам това най-добронамерено):
Мисля че да се прави някакво самоцелно разграничаване между 2,3,4D,ръчни,крачни и незнам още какви си техники за правене на арт е доста странно.В крайна сметка те са точно това-начини,средства за правене на нещото към което се стремим всички тука : някаква форма на арт.И комбинацията между тях е нормална ,реална и факт. Както и да е, това ще си го разбереш и сам в един момент. _________________ www.northflame.com
|
Върнете се в началото |
|
 |
spacer bad ass panda

|
Пуснато на: Нед Сеп 23, 2007 9:27 am Заглавие: |
|
|
Картинката наистина е ... чудесна! :) И като атмосфера и като изпълнение. Страшно много ми харесаха дърветата. Има много плъгини за правене на дървета, но тия дето сам си си ги правил направо си "лепват". И изобщо цялата растителност седи доста добре. Само не знам, малко е блърнато като цяло? Може би при пост обработката, не знам.
За лъчите, аз не бих го напавил на въпрос, но виждам, че се е споменало, та да кажа и аз какво мисля. Тия лъчи, всички знаем, че се образуват като минат през някакви частици в атмосферата. Било то прах, вода и пр. Преди това трябва да има нещо дето да хвърля сянка. Прозорец на тъмна и прашна или задимена стая е популярен кейс. :) В твоя случай може да са или корони на дървета или облаци. Гледайки картинката, май не са дървета, освен ако няма някакъв втори пласт крони на някакви гигантски дървета над нашите борчета. Значи трябва да са облаци. Обаче дори и най не пухкавите облаци нямат достатъчно резки ръбове и за да се получи ефекта, трябва да се наблюдават от по-далече. Обикновено някъде към хоризонта, а тук на картинката такъв няма. И понеже не можеш подсъзнателно да установиш в първия момент откъде точно се появяват тия лъчи, може би това ги прави да изглеждат леко неубедителни. Другото нещо е, че overlay-а е попрегорил бялото на места, което не е задължително да е дефект, обаче в случая си мисля че щеше да е по-добре да го няма.
Като изключим тези 2 дребни неща, пак да кажа, че ми харесва много. Много добра работа, браво! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
stanslavov

|
Пуснато на: Нед Сеп 23, 2007 4:45 pm Заглавие: |
|
|
страхотно е станало
можеш ли да пуснеш чистия ренде?
10х _________________ АРХИТЕКТУРНА ВИЗУАЛИЗАЦИЯ
www.projects3d.com/index1.html
on-line уроци 3dsmax, autocad, photoshop
www.bguroci.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
north

|
Пуснато на: Пон Сеп 24, 2007 11:25 am Заглавие: |
|
|
Ами пак благодаря :)
spacer, - блъра е си е съвсем нарочен, аз по принцип имам навика да шарпвам нещата накрая,което в случая нямаше да изглежда добре.
stanslavov,- ето ти един ранен вариант на подложката,рендвано с mr, final gather. , базови настройки
http://www.northflame.com/Razni/paints01/PSV_test_rend_04.jpg _________________ www.northflame.com
|
Върнете се в началото |
|
 |
LOC

|
Пуснато на: Пон Сеп 24, 2007 1:02 pm Заглавие: |
|
|
малееееее north-свалям ти шапка(и LOC си свали шапката!)......тва е мнооо яко...супер е като атмосвера, 3д-то е мноо хитро, пост-ефектите също е супер, НО ГОЛЕМИЯТ ВЪПРОС Е-можеш ли да постигнеш същият ефект във видео? не че нещо просто ми се иска да видя анимация със същата атмосвера :)
maceman и Drone - малко грубо реагирате според мен...killswitch нямаше в предвид, че работата е лоша, а че е с много 2д излъчване...big f*ckin' deal...мнооо важност му предадохте според мен
killswitch- :D:D:D:D:D:D ти ли точно повдигаш въпроса за МНОООООООГО composing-a във PS :D:D:D:D твойте работи също са така:D:D:D:D:D НАРОДЕ В ТОВА НЯМА НИЩО ЛОШО-ТАЯ ЧАСТ ОТ ФОРУМА МАЙ СЕ КАЗВА "3D | Compositing"...
VOTE FOR LOC!!! MINDLESS MODERATION!!!:D:D:D:D _________________ ...I'm an idiot!!! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
LMNT
|
Пуснато на: Пон Сеп 24, 2007 1:08 pm Заглавие: |
|
|
Strahotna rabota!
Bravo!
Absolutno sum saglasen- njama znachenije dali e 2D, 2.5D ili 3D...vazhen e rezultatot!
Edisntven problem e naistina vidmata svetlina...za da stanat svetlinnite luchi vidimi (jasno razgranichimi luchi) trjabva da imash dostatuchnen contrast zad tjah. Tova e ako si tarsil realism,a ti ochevidno ne si, inache bi sledvalo da imash po-tumni senki, po-malko detail v sjankata, razlichni sptepeni na contrast (osveteni-senchesti chasti), etc.
Probvja da narisuvash volumetricata prosto na "normal" layer - ala mnogo fino-togava njama da se poluchava tova pregarjane za koe govori Spacer. Togava luchite obobashtavat tova koeto e zad tjah (both higlights and shadows) a ne go usilvat.
P.S.>Prekrasni neshta imash in a web-siteto! Orgasmatron! _________________ На экзаменах в разведшколу абитуриент Петр Семенов не ответил ни на один вопрос, в результате чего был принят сразу на второй курс |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|