Graphilla.com :: Преглед на тема - пак фотография - портретчета

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

пак фотография - портретчета
Иди на страница 1, 2  Следваща

Този форум е заключен - не можете да пускате теми, да отговаряте или да променяте мнения   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Graphilla.com Форуми -> Представяне
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
steady

МнениеПуснато на: Сря Окт 24, 2007 8:19 pm    Заглавие: пак фотография - портретчета Отговорете с цитат

Надявам се да ме извините за одрязаната ръка тук, но ми хареса настроението и реших да я споделя с вас

mim

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Чет Окт 25, 2007 10:53 am    Заглавие: Отговорете с цитат

не са добре
kapitana!

Местожителство: OC Оrange County

МнениеПуснато на: Чет Окт 25, 2007 11:00 am    Заглавие: Отговорете с цитат

:)
steady

МнениеПуснато на: Чет Окт 25, 2007 2:37 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

mim написа:
не са добре

Благодаря че отдели цели 3 думи.
M0

Местожителство: Paris

МнениеПуснато на: Чет Окт 25, 2007 2:43 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

стана ми неудобно ...
жапанкъ

МнениеПуснато на: Чет Окт 25, 2007 2:50 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

kill, kill, kill...
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
bile

Местожителство: dead city

МнениеПуснато на: Чет Окт 25, 2007 4:30 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

три думи са повече от достатъчно в случая и сам би трябвало да го виждаш

някои от позите на момата са силно неподходящи /визирам "фйешан" шота, дето такава тлъстичка гуша си й изпрал/.
осветлението не е равномерно, кожата изглежда мазна и на петна, торбички под очите, косата нито е светната добре, нито е обработена добре... въобще технически са мноо кофти.
а предвид факта че самите снимки като състояния са доста стандартни, освен обработката няма какво толкова друго да се гледа.
steady

МнениеПуснато на: Чет Окт 25, 2007 6:02 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

bile написа:
три думи са повече от достатъчно в случая и сам би трябвало да го виждаш.....

Не си прав!!!

bile написа:
......някои от позите на момата са силно неподходящи /визирам "фйешан" шота, дето такава тлъстичка гуша си й изпрал/.
осветлението не е равномерно, кожата изглежда мазна и на петна, торбички под очите, косата нито е светната добре, нито е обработена добре... въобще технически са мноо кофти.
а предвид факта че самите снимки като състояния са доста стандартни, освен обработката няма какво толкова друго да се гледа.

Тук си прав.
Сега виждам нещата за които говориш. За това са форумите, за да се обсъжда. Неподкрепените квалификации могат да бъдат всичко друго но не и полезни и най-вече целят да дразнят хората към когото са отправени. Докато коментари като твоя колкото и да са неприятни за очите ми, са изключително полезни, за което ти благодаря...
bobisum

МнениеПуснато на: Чет Окт 25, 2007 8:05 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Супер глупаво е да критикувам при положение че не съм от хората които се занимават активно и професионално, но просто виж на последния кадър тая мишница сбръчкана бърка в мозъка и само там седят очите.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
steady

МнениеПуснато на: Пет Окт 26, 2007 10:48 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Не е глупаво да кажеш кое не ти харесва, особено ако се обосновеш както в случая. Затова съм ги и пуснал, да чуя мнения, критики и насоки кое да подобря.
Между другото сега гледам нещата си на друг монитор, явно моят е бил доста по-контрастен и светъл защото сега виждам снимките си мътни и тъмни.
sumo

Местожителство: Люлин...

МнениеПуснато на: Пет Окт 26, 2007 10:55 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Когато ти казва Биле, че тия три думи трябва да са ти достатъчни е съвсем прав. Не знам защо хората си мислят, че могат да се хванат да правят нещо без никаква предварителна подготовка, и че с проба-грешка и някой друг напътствен коментар ще започнат да се справят ако не много добре, то поне прилично.
Теоретично е възможно тази тактика да проработи при някой природен талант... но все ще се окаже, че въпросния отнякъде е придобил нужната визуална култура.

Сега, понеже на теб това не ти е първия пост, и общо взето се помнят предишните ти опити, вече е ясно, че имаш да качваш много стълби. Една от важните стълби ще те докара до там да можеш сам да отсяваш боклуците, вместо да изискваш от нак да го правим. Тук много хора първоначално оперират под грешната презумпция, че форумци са длъжни нещо - да коментират, пък да са им дълги подробни и полезни коментарите, пък да са и мили и да не обиждат...

Ето как можеш да си помогнеш сам - първо вземи прочети поне една книга с основните принципи във фотографията и научи да ги прилагаш. После прочети поне една и за портретна фотография, ако наистина искаш да развиеш тези си умения.
След това, разбери кои са водещите автори н портретната фотография и им разгледай нещата.
Горните точки тр. ти помогнат да отсяваш кофти кадрите не само от твоят апарат, ами и от на другите, така че можеш вече и да прегледаш какво правят аматьорите в областта, по разни интернет места, където въпросните си постваш нещата, да препоръчване, не-български. Руснаците и поляците се справят доста добре в това отношение.
kdjenev

МнениеПуснато на: Пет Окт 26, 2007 10:58 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз също не съм от фото професионалистите, затова ще кажа на мен кое ми се набива на очи, цветовете много мътни на моя монитор много цианести при Вас незнам как е и тифеца мноо зле на третата, жълтите сенки на чоите на втпрата много силни. (in my private opinion)
mim

МнениеПуснато на: Пет Окт 26, 2007 11:02 am    Заглавие: Отговорете с цитат

повече от 3 думи: снимките изобщо не стават

това не е лично, а трябва да те замисли върху начина ти на снимане и показване на кадрите след това

изтъкваш всички недостатъци на момичето, предполагам и такива, които няма
кожата жълтее, зеленее, синее и прочие нежелани цветове
синият фон е ужасен, твърде активен, неподходящ, пълнещ с неподходящи рефлекси по кожата
цветовете по момичето са в ужасна комбинация - сурово жълто, зелено и добавено към синия фон... ужасно е
нямаш ли стабилна композиция - нямаш кадър, все едно в картините да няма композиция, все пак точно това прави фотогравията такава - да избереш подходящия отрязък от реалността, това важи и за ракурса
когато снимаш близки планове на човек, особено за нещо което трябва да клони към приветливо, фешън и т.н. - трябва си грим (удачен), трябва си и ретуш
трябва и адекватно осветление на цялото - имаш различна цветна температура на източниците - не е обосновано защо, даденото осветление с какво помага моделът да изглежда по-добре
всички кадри имат нужда от огромно количество ретуш, защото аз ако бях на нейно място, нямаше да искам да ме показват

сори, но няма нищо положително, за което да се захвана, при цялото ми желание, да видя такова
steady

МнениеПуснато на: Пет Окт 26, 2007 1:23 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Блгодаря за подробните отговори. Има само 1 нещо с което няма как да се съглася с всички ви. Къде точно споменах, че искам да ме хвалите и казвате положителни моменти в работите ми. Това ще е третия път в тази тема, в която казвам, че пускам, за да погледант хората и да си кажат кое как стои, без значение добро или лошо. Ако някой не желае да го коментира, не е нужно да си прави труда, особенно ако ще бъдат само 3 думички, защотото точно тези 3 думи винаги могат да бъдат отнесени към лично отношение, а когато са подкрепени дори с 1 факт вече стават професионален коментар. Не се заяждам с вас, знам че и вие не го правите с тази цел.
sumo

Местожителство: Люлин...

МнениеПуснато на: Пет Окт 26, 2007 10:58 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Някъде пише ли, че имаш право да даваш тон на коментарите? Аз колкото думи искам толкова ще ти напиша... и съдържанието няма да ми го диктуваш ти. Ако съм в настроение да съм задник, както в момента, ще ти напиша всякакви думички, независимо дали ти е приятно или не.
Приема се за валидно единствено правото на модераторите да не харесват дадени постове и това е.
steady

МнениеПуснато на: Съб Окт 27, 2007 9:39 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Sumo, нещо много лично го раздаваш. Нима очакваш че който кандидатства за права някъде трябва да е по-нисък от тревата и да козирува на всеки. И аз имам мнение по въпроса, никъде не е писано че нямам право да го изразя. Не ми се изпадаше в подробности относно твоя коментар, но що се отнася до четене на книги, не мисли, че не съм го сторил. След като се чете, идва момента на практиката, а когато правиш нещо трябва да свериш дали е станало както трябва, това и правя в момента. Не ти се дава коментар за работите ми, не те и моля ти да го правиш. Просто не разбирам заядливия ти тон, след като по никакъв начин не съм те обидил. Това че се опитвам да правя неща които ми харесват ли те дразни? и след като толкова си следил работите ми, в предното представяне имаше работи за които се изказаха и добри неща, така че не отхвърляй всичко с лека ръка, без да си проверил. Както се казва в една изтъркана но много вярна фраза: "Едно е да знаеш, друго е да можеш, а трето да го направиш" тръгнал съм по тези стъпки, но явно това много те подразни...

Да ти кажа и още нещо. Относно кандидатите за фоточаста, всички чакате да се изкаже първо mim, за да видите накъде клонят везните И след това се започват велики коментари. Това не говори особено добре за вас. Повярвай ми никой модератор няма да се обиди за това че хората имат различно мнение. Ако от това те е страх много жалко.

И понеже ти спомена, че освен своите недостатъци в процеса на развитието си ще се науча да виждам, както моите, така и чуждите грешки. В същото време mim спомена нещо за композиция на кадъра, аз започнах да разглеждам чужди творби за да се уча от извора (правя го от доста време между другото повярвай ми), та ето какъв въпрос имам. Къде в тези творби има композиция? Sumo, имаш добри работи, но не всички са ти такива, нормално е и хората които се учат в момента да имат доста грешки, така че не се озлобявай заради нечия грешка. А ако толкова напира злобата ти, това си е за твоя сметка.
Sami

МнениеПуснато на: Съб Окт 27, 2007 12:18 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Айдеееее, почна се...
Steady, недей точно със Sumo да си мериш... снимките. Докато го стигнеш /ако/ терабайти има да изснимаш.
SIMPLI

Местожителство: Русе

МнениеПуснато на: Съб Окт 27, 2007 1:29 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

в "Представяне" не би трябвало да има мнения и коментари ... предназначението е друго
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
steady

МнениеПуснато на: Съб Окт 27, 2007 1:42 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Sami написа:
Айдеееее, почна се...
Steady, недей точно със Sumo да си мериш... снимките. Докато го стигнеш /ако/ терабайти има да изснимаш.

Прочети внимателно. Нищо не меря. Казах че всеки има лоши работи. Обори ме ако искаш за примера който дадох. само не използвай субективизма, защото всеки може да се позове на него, както за да похвали, така и за да отхвърли дадена творба.

SIMPLI. разбрах. Неприетите в специализиран раздел сме нищожества без право на мнение.....
cutepoison

МнениеПуснато на: Съб Окт 27, 2007 1:55 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

SIMPLI написа:
в "Представяне" не би трябвало да има мнения и коментари ... предназначението е друго

хаха,кое-това ли е предназначението

http://www.graphilla.com/viewtopic.php?t=16706

??
и на мен не ми харесват снимките,и аз мисля че пичът прави доста самоуверени и смели изказвания,но пък и голяма част от форума се взима доста насериозно.Иначе всичко казано по представянето,мисля че е вярно.
Покажи мнения от преди:   
Този форум е заключен - не можете да пускате теми, да отговаряте или да променяте мнения   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Graphilla.com Форуми -> Представяне Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети