Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
Akeyzerr

|
Пуснато на: Чет Ное 08, 2007 6:10 pm Заглавие: малко фотки |
|
|
Малко квазислучайни фотки от снимачната площадка на игрален филм.
Първия асистент реди фло:
Снове:
Гл. актьор в образ:
Главния оператор и втория асистент в действие:
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Akeyzerr

|
Пуснато на: Чет Ное 08, 2007 6:14 pm Заглавие: |
|
|
аааа, объркал съм мястото. За "Графила за всеки" е темата. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Akeyzerr

|
Пуснато на: Пет Ное 09, 2007 1:52 am Заглавие: |
|
|
E, може да съм малко сбъркал, ама и един коментар ли не заслужих  |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bicubic
|
Пуснато на: Пет Ное 09, 2007 2:04 am Заглавие: |
|
|
На мен много ми харесват, горе главата. :D |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mim

|
Пуснато на: Пет Ное 09, 2007 12:22 pm Заглавие: |
|
|
на мен са ми малко... случайни
и ми напомнят на... скучен бг филм в който има само монолози, всички гледат в нищото и нищо не се случва
това с мокрия прозорец има живец
черно-бялото ми сивее
кадърът с камерата ти е зле композиран
близките планове са ми много... близки, кинаджии са ми казвали, че под брадичката трябва да има достатъчно въздух, иначе когато актьорът говори и му се реже лицето неприятно - или детайл, или 1 идея по-общо (за рошавата гарга)
и все пак предполагам, че можеш да раздвижиш нещата с повечко вдъхновение и да станат интересни при следващото снимане ;) _________________ и един шоколад увива мармота в станиол |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Akeyzerr

|
Пуснато на: Чет Ное 15, 2007 2:19 am Заглавие: |
|
|
mim написа: | на мен са ми малко... случайни
и ми напомнят на... скучен бг филм в който има само монолози, всички гледат в нищото и нищо не се случва
това с мокрия прозорец има живец
черно-бялото ми сивее
кадърът с камерата ти е зле композиран
близките планове са ми много... близки, кинаджии са ми казвали, че под брадичката трябва да има достатъчно въздух, иначе когато актьорът говори и му се реже лицето неприятно - или детайл, или 1 идея по-общо (за рошавата гарга)
и все пак предполагам, че можеш да раздвижиш нещата с повечко вдъхновение и да станат интересни при следващото снимане ;) |
За случайността на кадрите си права. Не бях фотограф на продукцията, а главен тонрежисьор и звуков дизайнер(по професия не съм фотограф, ха, изненада). Кадрите ги правех в "свободното" време. Само и единствено за кеф ;) Последните три кадъра са 100% "видяни" като осветление(то и при другите е така, но с по-нисък процент), но като съдържание случайни, защото не върви на оператора(или на който и да е от екипа) да му кажеш - "абе я се върни малко към флото и застани 'ето така', че ми хареса светлината и да те снимам, докато си нямам друга работа"
Черно-бялото е от in-camera B&W - целта ми беше да хвана състоянието му. Снимката освен, че е "сива" и със занижен контраст, не е с кристален фокус; няма грам разрботки в небето и недостатъчно в полото, което така малко го "гилотинира" отдолу, очите са му не са заснети от правилен ракурс, но снимах без да влизам в кадър по време на репетиция, а той се движеше и май това е единствения по-сполучлив кадър. Недоекспонацията в очите бе търсен ефект. Освен всичко това щраках на ниска скорост в сумрак вече - едвам заснехме сцената въобще.
Двата близки кадъра без въздух под брадичката са не на актьор, а на асистент оператора; на естествено осветление.
Нещата се раздвижиха, но за съжаление само в първите два-три дни имах време да мисля за снимки, а вдъхновението и концентрацията ми трябваше за другото ;)
Днес беше един от последните снимачни дни и незнам дали ще има още кадри за показване от тези снимки. Още не съм ги разгледал.
За сметка на това на в началото на идния месец ме гласят за още един филм, та ще видя там как ще са ми ангажиментите и дали ще имам време за по-не-случайни снимки ;)
Мерси за коментара, mim.
Bicubic, 10х :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|