Graphilla.com :: Преглед на тема - Калибрация на NEC1980Fxi

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Калибрация на NEC1980Fxi

Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> ГРПХЛЛА за "всеки"
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
The_Cat

Местожителство: Burgas

МнениеПуснато на: Чет Дек 20, 2007 12:48 pm    Заглавие: Калибрация на NEC1980Fxi Отговорете с цитат

Привет преди празниците на всички.

Имаме малък проблем в офиса с калибрацията на един NEC1980Fxi.
Имам Eye1 display 2 калибратор със съответния софтуер, с който честно казано вече доста монитори съм калибровал, но възникна проблем, когато открих че при този NEC1980Fxi има RGB настройки, но включващи и CMY. Не мога да намеря възможност да калибровам само чрез RGB за разлика от новия ми 1990Sxi който разполага с доста богато меню и има контрол върху CMY но и чисто RGB меню.
Останах с впечатление, че при намаляне на червеното примерно калибратора не реагира както е нормално да смъква стойността на червеното в неговата секция от диаграмата на калибриращия софтуер. Имам чувството, че логиката, по която трябва да се коригират цветовете е друга при този тип цветни настройки със толкова цветове.
Опита ми е само от монитори, които разполагат с OSD менюта в които има само RGB и тогава нямам проблем с калиброването.
ico

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Чет Дек 20, 2007 1:06 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

ako v osd-to za cvetovete imash adjust tip hue, offset, saturation, white to v white bi triabvalo da e samo RGB
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
The_Cat

МнениеПуснато на: Чет Дек 20, 2007 1:14 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Не, няма и това ми е проблема. При другия монитор 1990Sxi има hue, offset, saturation, white.
От Вали един от техните "техници" ми обясни че "някъде имало настройка да се превключи от RGB+CMY в RGB", но така и не ми каза къде е, а и аз честно казано не мога да намеря такова нещо. Пробвах и в Advanced mode на настройките на монитора обаче и там не намирам.
ico

МнениеПуснато на: Чет Дек 20, 2007 2:14 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

вкючи го на DVI и му инстални NaviSet-a ot cd-to там би трябвало да има RGB настройки.
Върнете се в началото
The_Cat

МнениеПуснато на: Чет Дек 20, 2007 4:02 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Е да, ама не е нормално да няма RGB настройки това чудо или поне някакъв начин по който да се направи прес OSD менюто, още повече че калибратора като си сложи неговия екран да мери бялото е много неудобно да се превключват други екрани, а OSDто си го вадиш без да превключваш различни прозорци.
ico

МнениеПуснато на: Чет Дек 20, 2007 4:18 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

е хайде са преживей тва че ше натискаш алт и таб ..... иначе няма разлика дали ще го правиш през osd-to на монитора или през naviset-a е джете барникат на едно и също място.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> ГРПХЛЛА за "всеки" Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети