Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
And0
|
Пуснато на: Чет Яну 10, 2008 5:33 am Заглавие: Питане към фотографските среди :P |
|
|
Интересно ми е да чуя разни мнения за stock агенции и по специално за istockphoto. Знам че се характеризират с евтини снимки и залагат на количество и оборот, но парите които дават за 1снимка ми се виждат много малко.
Та искам да ви попитам, изкарват ли се някви добри пари от тези сайтове или е загуба на време. Добри пари разбирай примерно дали ще може да изкарам за някое обективче с червена лентичка примерно :P То ясно че си зависи от снимките и от количеството което ще качиш. Интересно ми е мнението на хора които имат опит с тези неща, а тука има според мен доста добри фотографи.
Примерно колко снимки сте качили, кви пари сте изкарали "горе долу", някакви обективни неща. Фотографията не е от нещата с които смятам да се изхранвам, но имам желание да се пробвам за кефа и ме интересува вложеното време в това начинание дали ще ми се отплати :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Аватарче
|
Пуснато на: Чет Яну 10, 2008 11:46 am Заглавие: |
|
|
аз ще съм офтопик, щото нямам снимки за продаване в истокфото, ама понеже ги ползвам да си купувам от там - виждам, че има доста снимки, които имат по над 2, 3, 5 хиляди даунлода... та ако правиш сток кадри, които генерират подобен трафик, едва ли ще ти е проблем, че единичната цена е малка :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
And0
|
Пуснато на: Чет Яну 10, 2008 2:55 pm Заглавие: |
|
|
да надявах се да пише и някой който си купува от там... И аз разгледах има доста снимки които имат по няколко хиляди сваляния. Интересно ми е някой който има снимки там да драсне някое мнение :)
Мерси все пак за инфото |
|
Върнете се в началото |
|
 |
DinYa
|
Пуснато на: Чет Яну 10, 2008 4:39 pm Заглавие: Re: Питане към фотографските среди :P |
|
|
Hi, And0, това ти е сигурно: And0 написа: | ...и ме интересува вложеното време в това начинание дали ще ми се отплати :) |
повечето стокаджии биха ти препоръчали да започнеш от този:
shutterstock
тъй като по-лесно се влиза, а на голям процент от хората им носи и най-висок приход. С по-особен бизнес модел е...
Другите два с които си заслужава да се занимава човек (според мен) са:
istockphoto много се заяждат с новобранците за шум, бандинг, ключови думи и какво ли не... Връщат по 300 пъти
dreamstime Почти винаги на трето място : )
Относно приходите имаш предимство с 3Д-то, сваля се повече.
Mного тънкости има около стока а напоследък и много хора се интересуват, затова съм почнал да пиша една статия,
но тъй като още не е готова докрай няма да я пускам сега.
В случай че искаш още инфо пиши на лична или ICQ ай, успех : ) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|