Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
Bio
|
Пуснато на: Чет Яну 10, 2008 8:35 am Заглавие: Рисуване на Tablet PC, някой? |
|
|
Интересува ме някой упряжнявал ли е сериозно художеството върху Tablet PC?
Веднаж за малко драсках на такова нещо но беше за по-малко от 1-2 мин и не мога да си извадя заключение. Беше няква TOSHIBA
Май на някой от тия лаптопи писалките им са с WACOM компоненти.. май имаше и pressure sensitive.....
Моля ви за повече инфо който има,
10x _________________ нямам кво да напиша тук. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bio
|
Пуснато на: Чет Яну 10, 2008 1:50 pm Заглавие: |
|
|
аре бе хора... не мога да повярвам че никой не е рисувал на такова нещо _________________ нямам кво да напиша тук. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Drone

Регистриран на: 30 Яну 2003 Мнения: 2190 Местожителство: Gwon nee ju jee du shu!
|
Пуснато на: Чет Яну 10, 2008 2:31 pm Заглавие: |
|
|
Ето :)
Това е на Toshiba M200. Изключително удобно, не само писалките, ами и grid-а е Wacom.
Единственият номер е, че за да ползваш удобно Photoshop ти трябва или docking station, или (като в моя случай) малка USB клавиатура -- трябва ти за шорткътите. Аз лично силно препоръчвам някаква мъничка клавиатура, за мен е много по-удобно (можеш да се разполагаш мързеливо където си искаш :) )
За мен лично, програмата, която върви най-добре с TabletPC е Sketchbook. ArtRage и Painter също са okay. _________________
there ain't no way but the hard way
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bio
|
Пуснато на: Чет Яну 10, 2008 3:56 pm Заглавие: |
|
|
а голям ли е лага? бави ли се много курсора след писалката?
в youtube видях че има чувствителност на натиск. _________________ нямам кво да напиша тук. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
HEA
|
Пуснато на: Чет Яну 10, 2008 4:02 pm Заглавие: |
|
|
извадка от тази тема: http://www.graphilla.com/viewtopic.php?t=15784&highlight=%EB%E0%EF%F2%EE%EF
Дими написа: |
А!
Таблет-пс е тежка категория набутване :) Направо трябва да им забранят да слагат "таблет" в името така с лека ръка.
Чувствителността му е смешна. Става само ако "рисуваш" на пейнт или искаш да изглеждаш хладен пред секретарки... |
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
Drone

Регистриран на: 30 Яну 2003 Мнения: 2190 Местожителство: Gwon nee ju jee du shu!
|
Пуснато на: Чет Яну 10, 2008 4:03 pm Заглавие: |
|
|
Чувствителността е съвсем прилична, 512 степени. Лагът е минимален (т.е. практически не се забелязва) при нормални размери на четките, не ми се търсят сега страници, но доколкото си спомням, на M200 лагът е по-малък от този на Cintiq (не зависиш от USB интерфейса). Операционната система е оптимизирана за input от таблет и това също допринася за по-добрия performance.
Сега, ако измааш една четка от 250-300 пиксела, ще почне да лагва :)
Имай предвид, че екранът е малък, но с резолюция 1400, което прави картината "режещо" ясна и чиста, пикселите са супер малки, усещането е все едно рисуваш на хартия. _________________
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
Drone

|
Пуснато на: Чет Яну 10, 2008 4:09 pm Заглавие: |
|
|
Значи :) Това е малко прибързано изказване.
TabletPC-тата съществуват в два варианта:
Единият вариант е базиран на Touch Screen технологията. За бизнес употреба е изключително удобен -- можеш да манипулираш екрана директно с пръст.
Недостатъкът е, че практически няма степени на чувствителност, и е прекалено неточно за рисуване.
Вторият вариант са TabletPC-та, в които има вградени Wacom таблети. За рисуване е изключително удобно, на мен за 3D също ми допада много.
Недостатъкът е, че подобно на нормалните таблети, без писалка не работи :)
Така че, research-вайте си добре преди да поствате ;) _________________
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bio
|
Пуснато на: Чет Яну 10, 2008 5:05 pm Заглавие: |
|
|
Drone 10q за съветите, още pls.
Видях днеска че са пуснали Cintiq 12"
изглежда cool и се връзва на прилични пари, 1900 лв. без ддс
което с ддс ще обади 2.4 К
толкова е и горе долу Toshiba Portege M400
http://www.youtube.com/watch?v=jEI97_Ka-n4
Та кво мислите?
естествено при единия вариант си имаме цял лаптоп с таблет, но при другия си е специализирано за тази работа... _________________ нямам кво да напиша тук. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Drone

|
Пуснато на: Чет Яну 10, 2008 5:24 pm Заглавие: |
|
|
Голямото предимство на Cintiq-a e, че има повече степени на натиск (1024), плюс това има по-fancy опции на писалката (по-добър tilt, etc.) Също така, той е толкова мощен, колкото ти е мощен десктопа. Имаш и доста копчета, което за Photoshop е абсолютно необходимо.
От друга страна, имаш един куп кабеляци (три, по-точно). Можеш да работиш само около бюрото с машината. Резолюцията ти е по-малка (1280).
Аз съм навсякъде с мойта М200 в раницата. Вкъщи се изпружвам на дивана и драскам. За мене това иначе немислимо ниво на комфорт е по-важно от tilt контрола. Екранът е много по-добър. Както писах по-горе, проблемът с необходимите копчета за Photoshop-а е разрешен с малка USB клавиатура -- но както също писах по-горе, има разкошни програми, за които не ти трябва нищо друго освен писалката.
М400 обаче струва горе-долу колкот 2 Cintiq 12-ки. Също си ограничен откъм хардуеъра до известна степен.
Аз лично не бих се поколебал и за секунда между Cintiq и М200/М400 :) Всъщност, не се и поколебах, де :D _________________
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bio
|
Пуснато на: Чет Яну 10, 2008 5:38 pm Заглавие: |
|
|
а, за цената не знам що си останал с такова впечатление че m400 е колкото 2 cintiq-a
cintiq 12wx - 2380 лв. с ддс
м400 - 2490 лв с ддс _________________ нямам кво да напиша тук. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Drone

|
Пуснато на: Чет Яну 10, 2008 6:02 pm Заглавие: |
|
|
Bio написа: | а, за цената не знам що си останал с такова впечатление че m400 е колкото 2 cintiq-a
м400 - 2490 лв с ддс |
Епа едно време беше така, супер, че са поефтинели.
Най-добре, пробвай ги. Виж как ти допадат. Аз лично предпочетох М200 пред М400, защото е по-лек (усеща се разликата) и защото батерията държи с 40-60 мин повече. Та затова, пробвай, виж как ще ти допаднат. _________________
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
HEA
|
Пуснато на: Чет Яну 10, 2008 6:03 pm Заглавие: |
|
|
Drone написа: |
Значи :) Това е малко прибързано изказване.
TabletPC-тата съществуват в два варианта:
Единият вариант е базиран на Touch Screen технологията. За бизнес употреба е изключително удобен -- можеш да манипулираш екрана директно с пръст.
Недостатъкът е, че практически няма степени на чувствителност, и е прекалено неточно за рисуване.
Вторият вариант са TabletPC-та, в които има вградени Wacom таблети. За рисуване е изключително удобно, на мен за 3D също ми допада много.
Недостатъкът е, че подобно на нормалните таблети, без писалка не работи :)
Така че, research-вайте си добре преди да поствате ;) |
Много полезно - благодаря за пояснението! :)
Bio - успех при избора :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
velinov

|
Пуснато на: Чет Яну 10, 2008 6:06 pm Заглавие: |
|
|
Скоро излиза М700... нека проявим търпение... обявената цена е от 1680$... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bio
|
Пуснато на: Чет Яну 10, 2008 6:45 pm Заглавие: |
|
|
представи си ква ще е в БГ, 2000 евро сигурно. ще видим. сеа ш'проверя що за птица ше е 700 _________________ нямам кво да напиша тук. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Drone

|
Пуснато на: Чет Яну 10, 2008 6:58 pm Заглавие: |
|
|
М700 има екран 1280 хоризонтална, и като имаш предвид, че е widescreen... това прави твърде малко пиксели :)
Също, повечето М400 са Business edition, с екран 1024 хоризонтална, трябва много да внимавате! _________________
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
Soul)S(urvivor

|
Пуснато на: Чет Яну 10, 2008 9:07 pm Заглавие: |
|
|
Баси, ш'си взема .... _________________ 'Success is 90 percent perspiration and 10 percent inspiration.' |
|
Върнете се в началото |
|
 |
daysleeper

|
Пуснато на: Чет Яну 10, 2008 10:01 pm Заглавие: |
|
|
офф ... вече и аз искам .. даеба ..
Дрон, всъщнос излиза, че М200 е с наи-голяма резолюция, най-лек, най-ефтин и с най-идзържлива батерия? ...
малко не ми се връзва _________________ daysleeper.postfolio.org
cinemotion.bg |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bio
|
Пуснато на: Чет Яну 10, 2008 11:17 pm Заглавие: |
|
|
Да м700 е с малка резолюция, ако е за рисуване и аз казвам тц. _________________ нямам кво да напиша тук. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bio
|
Пуснато на: Чет Яну 10, 2008 11:27 pm Заглавие: |
|
|
Drone написа: | Bio написа: | а, за цената не знам що си останал с такова впечатление че m400 е колкото 2 cintiq-a
м400 - 2490 лв с ддс |
Епа едно време беше така, супер, че са поефтинели.
Най-добре, пробвай ги. Виж как ти допадат. Аз лично предпочетох М200 пред М400, защото е по-лек (усеща се разликата) и защото батерията държи с 40-60 мин повече. Та затова, пробвай, виж как ще ти допаднат. |
сори за дабъла, ма от AdcUm не държат никви демонстрационни бройки и няма никъфф начин да се пробва Cintiq 12 ;((((((((
To notebooka бих го тествал за да видя дали ми харесва ако се спра на него ма сравнение не може да става поради гореописаната причина. _________________ нямам кво да напиша тук. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Drone

|
Пуснато на: Пет Яну 11, 2008 10:43 am Заглавие: |
|
|
daysleeper написа: | офф ... вече и аз искам .. даеба ..
Дрон, всъщнос излиза, че М200 е с наи-голяма резолюция, най-лек, най-ефтин и с най-идзържлива батерия? ...
малко не ми се връзва |
:)
М200 има резолюция 1400 хоризонтална, както и част от М400. Най-лек е защото няма вградено CD/DVD. Точно и поради същата причина, както и поради по-слабия процесор, батерията му издържа чувствително повече.
Разликите между М400 и М200 -- които имат значение, когато почнеш да рисуваш -- са в крайна сметка по-мощният процесор на М400 (като имаш предвид, че и двата модела ги има на пазара и с 512МБ РАМ, и с 1ГБ РАМ). М200 е с NVIDIA GeForce FX Go5200, М400 е с Intel GMA 950.
М400 се цели най-вече в Бизнес класата, като резултат има сложени един куп неща, които не го правят по-добър таблет за рисуване, но определено го правят по добър лаптоп :)
Ти си прави сметката :)
П.С. Докато М200 беше в производство, разликите в цените на М200 и М400 бяха съвсем малки. _________________
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
|