Graphilla.com :: Преглед на тема - Отвратително отношение на Euroline / Пощенска банка

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Отвратително отношение на Euroline / Пощенска банка

Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Книга за жалби и оплаквания
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Nixon

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет Фев 07, 2008 1:13 pm    Заглавие: Отвратително отношение на Euroline / Пощенска банка Отговорете с цитат

Вчера по телефона проведох разговор, след който в крайна сметка взех решение да закрия Euroline картата си, което направих, или поне си мисля че направих половин час след това.

По телефона към 17:30 вчера ми се обади едно същество, което беше нещо като жена, но с абсолютно лишено чувство за човешки нормални отношения и т.н. Каза, че дължа някакви пари на Euroline, нещо с което смятах че съм приключил още в началото на Декември. Обясних й, че съм смятал отношенията си за приключени и не знам какво е станало, след като в банката не са направили това, което искам още когато им казах, че искам да приключа всичко.

След близо десет минути обясняване от двете страни, на мен ми стана ясно че според нея аз лъжа и съм виновен за нещо, а се оказа че и тя и банката са ме излъгали. Не става въпрос за лъжа, с която да са ми взели директно някакви пари или нещо такова. Първата лъжа е била в началото на Декември, когато съм искал да покрия всичките си задължения и в крайна сметка не са го направили. Втората лъжа е че съществото ми каза че не мога да закрия картата си още в същия ден, че даже и до няколко дни. Клоновете на банката били вече извън работно време (е по принцип банките не работят много с клиенти, и все пак беше 17:30). Това, което съществото не можеше да знае е колко концетриран и последователен мога да бъда, както и това че до офиса ми има тъкмо два клона на Пощенска, единия работещ до 18 часа. Разбира се, отидох, изтеглих пари от една от другите си карти (което също не обичам да правя), и за 10 минути направих всичко което можех, за да забравя за случая. Това, което ме изнедада по-късно е обаждане от служителка в пощенска, която забравила че трябва да подпиша още някакъв протокол и в крайна сметка ме покани да отида още веднъж до тях. Значи тройно разхождане, отделяне на време и нерви за глупости.

Причината въобще да се занимавам да пиша цялото това обяснение е че се почуствах излъган, унижен и в крайна сметка силно обиден от това, че съм решил да ползвам кредит по този начин. Единствената причина да го направя беше че преди близо две години един приятел ме помоли да вземе лаптоп на изплащане и в крайна сметка той плащаше вноските. За съжаление, в края на Ноември този приятел почина и задълженията си останаха мои в крайна сметка. Беше ми много добър приятел и когато роднините му ме питаха да ми дадът пари за остатъка от вноските, въобще не се замислих и казах че ще ги покрия сам. Бих дал много повече от някакви си глупави пари, само и само този човек да е отново с нас, но какво да се прави. Когато казах на съществото че имам още три карти и въобще не ми пука за тази, тя ми се изсмя и ми каза че ако и с тях се отнасям така явно съм много зле.

Не бих написал това само защото съм чувствителен или нещо такова. Силно вярвам, че некомпетентността, лошите маниери и ниския морал трябва един ден да бъдат наказвани в България. Ако има още някой недоволен от подобно отношение на същите институции, нека напише мнението си тук, така че да могат и други да разберат за какво става въпрос и да не се подлъгват. Не търся толкова съчувствие или нещо подобно, по-добре се занимавайте с нещо друго вместо да ми пишете това в отговор.
DinYa

МнениеПуснато на: Чет Фев 07, 2008 2:07 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

никсъне, питай кой е останал доволен от финансово обслужване в БГ?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
mim

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Чет Фев 07, 2008 2:18 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

от техен служител знам, че с пощенска банка и евролайн не бива да имаш взимане-даване
без коментар
sumo

Местожителство: Люлин...

МнениеПуснато на: Чет Фев 07, 2008 2:20 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

DinYa написа:

Може да е чудно, но има и такива случаи. Аз работя с три банки - SG, CCB и RFB и досега не съм имал никакъв проблем и винаги са били много учтиви и коректни с мен.
BSC System

МнениеПуснато на: Чет Фев 07, 2008 2:41 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

sumo написа:
DinYa написа:

Може да е чудно, но има и такива случаи. Аз работя с три банки - SG, CCB и RFB и досега не съм имал никакъв проблем и винаги са били много учтиви и коректни с мен.

Както и първа инвестиционна, супер коректни.

за ПБ и ОББ без коментар
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
snooper
Mountain Wolf

Местожителство: под небето

МнениеПуснато на: Чет Фев 07, 2008 3:18 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Проверено за ПБ - зависи от директорът на клона, в който си взимате вземане-даване. В общи линии важи "Какъвто директор - такъв и клон".

Има места, на които обслужването е много добро традиционно, има и такива, на които редовно ми казват "За осребряване на чек срок за обработка 2 месеца и размер не по-голям от 100 евро...", след което следва необуздан смях от моя страна :)

www.VerticalShot.com
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
spacer
bad ass panda

МнениеПуснато на: Чет Фев 07, 2008 3:29 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами то всеки може да каже по нещо за тая или оная банка и това нищо не означава. Аз с пощенска нямам проблеми. Даже научиха кога взимам заплата и престанаха и да ми звънят и си чакат търпеливо. Сложил съм там една буферна сума да си седи и тя явно ги успокоява допълнително. :) Обаче са един дол дренки всичките. Една обаче изпъква и това е Булбанк. Няма по-смотани и в същото време нагли от тях. :) Но тва е ситуацията. Поне има избор :)
Върнете се в началото
maceman
nightWoWalker

Местожителство: Ironforge

МнениеПуснато на: Чет Фев 07, 2008 3:40 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

аз пък съм доволен от ББ....
след кат 6 години бях клиент на Биохим- не ми отпуснаха кредит /при безпроблемно изплатени 2/ след като ме мотаха 1 месец без да ми обяснят основателна причина и даже без да ми откажат ....
в ББ същият кредит ми го дадоха за 5 дни след като подадох документите.....
spacer
bad ass panda

МнениеПуснато на: Чет Фев 07, 2008 4:18 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

maceman написа:
аз пък съм доволен от ББ....
след кат 6 години бях клиент на Биохим- не ми отпуснаха кредит /при безпроблемно изплатени 2/ след като ме мотаха 1 месец без да ми обяснят основателна причина и даже без да ми откажат ....
в ББ същият кредит ми го дадоха за 5 дни след като подадох документите.....

За тебе знаем. Аз после като отидох и ивкам ми на един там от наште за 5 дни зе парата. Те ми викат: е да но сега процедурата е малко по-усложнена. Ма не ми е проблема тва на мене. Просто отпреди си имам поглед "отвътре" и не бих желал да се занимавам с тях. Наскоро ме караха едни актове да ходя да си плащам там, та пак ми се беше наложило да им сърбам.... абе няма значение. :)))) Въпреки тия неща живота си е много хубав :)
Върнете се в началото
snooper
Mountain Wolf

Местожителство: под небето

МнениеПуснато на: Чет Фев 07, 2008 4:44 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Спейс, то... не очакваме от човек да има добри спомени от място, където си плаща актовете...

Ти колко добри спомени от катаджии пазиш?

:)))

www.VerticalShot.com
Върнете се в началото
maceman
nightWoWalker

Местожителство: Ironforge

МнениеПуснато на: Чет Фев 07, 2008 5:15 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

snooper написа:
Спейс, то... не очакваме от човек да има добри спомени от място, където си плаща актовете...

ааааа, той шпацията добри спомени си пази ;Р
те кат го спрат и питат: "...и к'во ше праиме сега, ше пишеме или ше се оправяме..."
.... той им се усмихва благо.....

.....и ги оправя ........
spacer
bad ass panda

МнениеПуснато на: Чет Фев 07, 2008 5:20 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

snooper написа:

Ставаше дума за това, че в крайна сметка си преведох парите за глобата през друга банка с цената на 2 лева комисионна, като моето участие беше само да подам хартията дето ми бяха дали и после да се разпиша на една вносна бележка. А в ББ няква смърдяща на пръст лелка ми даде някаква вносна бележка с повече квадратчета на нея от кръстословицата в средата на в. 24часа. и ме отпъди с думите "айде попълвай си я ей там, да си взема следващия клиент". :)) Смачках я и отидох да си свърша работа на по-културно място.

Ама тия неща не бива да ви събарят :)
Върнете се в началото
Bio

МнениеПуснато на: Чет Фев 07, 2008 7:24 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Вие за буркани чували ли сте?
Сите у буркан и под дюшека, а кредити не взимайте, само давайте. По-добър аналгин от тва нема. С чиновнички от банката само под чина заимотношения и ТЕ ТАКА. :)))
Nixon

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Съб Фев 09, 2008 1:30 am    Заглавие: мммм Отговорете с цитат

Bio написа:
Вие за буркани чували ли сте?
Сите у буркан и под дюшека, а кредити не взимайте, само давайте. По-добър аналгин от тва нема. С чиновнички от банката само под чина заимотношения и ТЕ ТАКА. :)))

хахахаха... де да получаваха от амазона преводите с буркани, щеше да е гот :)
DinYa

МнениеПуснато на: Нед Фев 10, 2008 7:59 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

касетки
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Книга за жалби и оплаквания Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети