Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
ValBo

Регистриран на: 07 Ное 2002 Мнения: 3426 Местожителство: София-Шумен
|
Пуснато на: Пон Фев 04, 2008 2:25 pm Заглавие: Видеокамери за домашно ползване |
|
|
Колеги,
дайте идеи за домашна видеокамера в ценови клас около 500 лв
Ще снимам домочадието с нея, така че не ми трябва огромно качество и хиляда екстри.
П.П. В момента гледам една промоционална PANASONIC NV-GS60EP-S за 300 лв в Техномаркета
И се чудя, дръвце ли или не _________________ Сънят е слаб заместител на кофеина |
|
Върнете се в началото |
|
 |
_sasho

|
Пуснато на: Пон Фев 04, 2008 3:02 pm Заглавие: |
|
|
За тоя Панасоник нищо не мога да кажа. Мойта е такава
http://technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09026811
и бива ама е DVD. За една година от 1000 лв. станала 659 лв. гледам
Иначе за семейни нужди с тия DVD-та е хараби, защото записваш и не се занимаваш повече, а ако искаш да прехвърляш в компютъра или VOB или MPEG без компресия. Можеш с някой рипваща програма ама става доста по-бързо отколкото MiniDV касетите.
Че обадих се да кажа, че с малките DVD та за семейни цели е биващо иначе 300 лв. е доста по-малко от горната цена. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
lllll
|
Пуснато на: Сря Фев 06, 2008 10:10 pm Заглавие: |
|
|
Това което ти препоръчвам (и което аз имам със същата цел), е фотоапарат, canon S5 IS, аз имам стария модел, S3 IS, в USA е $340, тоест вписва ти се в цената.
20 - ина минути 640х480 видео, compressed jpg, 30 fps (2 гб карта)... оптиката не е зле и е читав фотоапарат също. Новия модел изглезда още по-готин.
Кажи на какво си се спрял и как е, че е интересно. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ValBo

|
Пуснато на: Пон Фев 11, 2008 12:52 pm Заглавие: |
|
|
Благодаря на всички!
Купих камера вече - PANASONIC NV-GS60EP-S
нисък клас, но и моите възможности са си ниски все още
след 2 години като се понауча да снимам с нея и ми потрябват повече екстри, тъкмо ще е поостаряла и ще замине при някой от дядовците;-)
Цената на промоция е 300 лв, по другите места варира 450-500 - смятам че си заслужава.
След няколко дни снимане, излязоха повечето и недостатъци - няма възможност за нагласяне на бялата точка (поне не колкото на мен ми се иска), но автоматичния режим се справя добре. А след него афтер ефекта още по добре - но корекцията се налага защото съм професионално изкривен ;-)
Дразнещ проблем се оказа батерията. В комплектацията идва с малко слаба такава. Издържа най много час, ако не си играя много с вариото.
От няколко дневното ми търсене удрям на камък. Никой не продава по-мощна, същата или съвместима с панасоник изобщо. Но понеже съм лаик във фотото, се надявам някой от огромния фото субфорум да ме опъти къде може да има. _________________ Сънят е слаб заместител на кофеина |
|
Върнете се в началото |
|
 |
snooper Mountain Wolf

Регистриран на: 15 Фев 2004 Мнения: 3408 Местожителство: под небето
|
Пуснато на: Пон Фев 11, 2008 12:56 pm Заглавие: |
|
|
Питай във фотопавилион.цом - ама като казвам питай значи дори да нямат в каталога каквото ти трябва, то питай да ти внесат от щатско ;) Ще стане... _________________ You're born, you live, and then you die. Unfortunately, too many people miss that middle part.
www.VerticalShot.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ValBo

|
Пуснато на: Пон Фев 11, 2008 1:06 pm Заглавие: |
|
|
питах - нямат каталози по които можем да изберем съвместима.
за видеокамери панасоник нищо не продават, не знаят къде мога да погледна за някаква информация _________________ Сънят е слаб заместител на кофеина |
|
Върнете се в началото |
|
 |
snooper Mountain Wolf

Регистриран на: 15 Фев 2004 Мнения: 3408 Местожителство: под небето
|
Пуснато на: Пон Фев 11, 2008 2:23 pm Заглавие: |
|
|
Май не си попаднал на верния човек там, ама карай - виж коя е оригиналната, потърси из нета и прати линк :) _________________ You're born, you live, and then you die. Unfortunately, too many people miss that middle part.
www.VerticalShot.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mim

|
Пуснато на: Пон Фев 11, 2008 3:12 pm Заглавие: |
|
|
след солидно разпитване по въпроса с камерите и батериите, като взимахме нашата, взехме по-стария модел, само защото се намираха батерии за него, оригинални и неоригинални
най-голямата батерия оригинална си спомням само, че струваше повече от камерата
та за това 1 модел по-стар (различен софтуер само) и голяма неоригинална батерия
нещото е Сони, само дето залежава горкото в шкафа _________________ и един шоколад увива мармота в станиол |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ValBo

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
Аватарче