Graphilla.com :: Преглед на тема - помощ Photoshop проблем

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

помощ Photoshop проблем
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> ГРПХЛЛА за "всеки"
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
wi-flip-ff

МнениеПуснато на: Нед Сеп 23, 2007 7:25 pm    Заглавие: помощ Photoshop проблем Отговорете с цитат

като почна да ползвам четката и ми качва CPU Usage 100% съответно след 3-4 цапвания - блокаж, някакви идеи?
nub

МнениеПуснато на: Нед Сеп 23, 2007 7:37 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

1.Рамта ти е малко.
2. В преференциите има скрач диск, трябва да видиш кво става там.
Фотошопа блъска в рамта и по скрач диска.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
wi-flip-ff

МнениеПуснато на: Нед Сеп 23, 2007 7:45 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

не е от тва рам има, 1GB и не е заета цялата, но само с едно драскане на Rake-a и веднага скача на 100% процесора
velinov

Местожителство: Varna

МнениеПуснато на: Пон Сеп 24, 2007 10:06 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Странно! Освен конкретната четка да е много голяма. При други бръшове прави ли подобен проблем..., а да... 1гб за ЦС2 е малко, а ако си се метнал на 3-ката съвсем.
Върнете се в началото
dumpill

Местожителство: Bulgaria,Sofia

МнениеПуснато на: Пон Сеп 24, 2007 12:25 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Нвзнам дали си го подредил скрач диска.но е хубаво да го направиш ако не си. Гледаи да го наредиш така че първо да ти е най свободния дял и така до най малкия свободен(който би трябвало да е C)

edit/prefrences/Plug-Ins & Scratch Disk

А може както Велинов предположи да е от прекалено голям физически размер на четката!
И в последен случай преинсталираи прорамата- на времето ми се беше случило така с CS2 (рамта ми скачаше до покрива). Като го преинсталнах се оправи.
Bio

МнениеПуснато на: Пон Сеп 24, 2007 6:52 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Баси хищния фотопшоп. Няма смогване на рам. Не му стигаха дори на първото ми PC на което имах цели 4 мб. И са за по-големи проекти 4гб не му стигат
wi-flip-ff

МнениеПуснато на: Вто Сеп 25, 2007 1:22 am    Заглавие: Отговорете с цитат

преинсталирах, нищо не се оправи, от scratch disk-a не е, има място доста към 3GB и отгоре, RAM също привидно има.

ето да видите малко резултати

първо rake 250px

rake 80px

rake 20px

и естествено хита 9px

процентите се качват толкова бързо колкото и падат. Като забие дава права безкрайна линия на 100% usage, чакал съм го към 15-20 мин. не успява да зацепи.
sumo

Местожителство: Люлин...

МнениеПуснато на: Вто Сеп 25, 2007 1:38 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Бе аз нищо не разбирам, ама все пак да попитам - и с мишка и с таблет едно и също се получава, така ли? Разбира се, приемам за даденост, че стандартно разцъкваш с таблет.
Та ако само с таблета става, пробвай да смениш драйвър... тва шот ин тхе дарк де...
А друга версия шоп нямаш ли, за да видиш дали същото се получава?
ico

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Вто Сеп 25, 2007 10:43 am    Заглавие: Отговорете с цитат

пробваи с 1 undo
и като забие на 100% cpu usage виж в процесите дали фотошопа ползва 100% процесора или някой друг процес.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
bile

Местожителство: dead city

МнениеПуснато на: Вто Сеп 25, 2007 1:42 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

рама ти е свободен, защото не си му позволил на шопа да ползва повече.
в Preferences -> Performance му нагъчкай 80-90 процента рам да ползва, колкото да тестваш дали е от тва.
ако пак не се оправи, хардуерните проблеми които виждам са
1. яко фрагментирани скрач дискове
2. с тия 3GB свободно място за скрач си просто за никъде да ти кажа =))
3. преебал се процесор/дъно.

за софтуерни грижи по въпроса - не се сещам от какво би могло да бъде
Greenhorn

МнениеПуснато на: Вто Сеп 25, 2007 2:48 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Няма нужда да преисталираш слаба ти е машината...

С малки четки ще ти товари 99-100% но ще върви плавно и това няма да ти пречи на работата. С големи четки и на по-голяма резолюция сметките стават повече и ще се случва това нацепване. Просто операциите се натрупват в опашка и машината пристъпва към изпълнението на всяка следваща след като е изпълнила предишната.

Ако няма възможност на хардуерен ъпгрейд... тук хората са написали от кое по колко, ти препоръчвам да направиш софтуерен даунгрейд :)

Като цяло поне 2G RAM min DDR2 400, поне 20GB свободно дисково пространство. Хард диска ти е хубаво да е на 7200 оборота и да е Serial ATA (днес под 7200 не можеш да си купиш). CPU поне 2,5 GHz за PC.

Ако можеш да минеш на МAC още по-добре;)

Нещата които могат да ти помогнат са да си разчистиш диска, да го дефрагметираш, да организираш добре скрач дисковете от настройките на Фотошопа и да му надуеш рам юсиджа.

Успех!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Kliment

Местожителство: Новогорци

МнениеПуснато на: Вто Сеп 25, 2007 3:00 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

хахах :)

оф:
един път ... на 2х2.66 и 4 гб рам Шопа ми разправя няма рам да отворя тва жъпъгъ... ъ....
W T F ?!!?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
paniccontrol_86

Местожителство: burgas

МнениеПуснато на: Вто Сеп 25, 2007 3:04 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

ha kav maitap .............. ne e za vqrvane i az imah sa6tiq problem predi vreme i skoro pak kato po4na da draskam i mi zabiva6e samiqt shop , preinstalirah windowsi photshopi ali bali i ne sa opravq6e s 3giga ram 800mhz oba4e pak si zabiva6e ne be6e i ot crach diska daje na servizi go noseh i naikra sa okaza 4e ne mi bil zanulen kontakta pri koeto sa puknah ot smqh i im vikam 4e ne e vazmojno ot tva da mi sa bagva programa i ako e ot toka 6e e ne6to po jestoko primerno po princip neznam to4no po kakav na4in vlie kato smetne6 4e predi tova sam si ba4kal tam mnogo vreme oba4e kato go zanuliha i sa oprai avata :)
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
wi-flip-ff

МнениеПуснато на: Вто Сеп 25, 2007 7:33 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

значи проблема е че преди не забиваше, сега вече го прави, значи не е че машината е слаба, защото с тая същата машина преди си вървеше перфектно.

ico написа:
пробваи с 1 undo
и като забие на 100% cpu usage виж в процесите дали фотошопа ползва 100% процесора или някой друг процес.

нема undo забие ли край - Not responding, и да, сам единствен фотошопа мачка процесора на 100% качва от нула до 100 само с драсването на четката, както съм показал. Процесора е AMD64, 3 и нещо GHz

Greenhorn написа:
С малки четки ще ти товари 99-100% но ще върви плавно и това няма да ти пречи на работата...

показал съм мн ясно че и с малка четка товари и забива също толкова бързо колкото и с голяма т.е. големината на четката изобщо не оказва влияние.

нагласил съм scratch дисковете, позволил съм му да ползва 80% от рамта.
chocho

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Вто Сеп 25, 2007 8:15 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

случвало ми се е на домашната машина с CS2 да прави подобен гаф - photoshop.exe и csrss.exe запушват cpu usage-то на 100%. Чак след 15-20 минути мъки се нормализират нещата. Оказа се, че е от антивирусния пакет при мен... ;)
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
wi-flip-ff

МнениеПуснато на: Сря Сеп 26, 2007 12:59 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

какъв ти е антивирусният пакет, при мен май е от mozilla забиването за usage-a не знам
chocho

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Сря Сеп 26, 2007 1:09 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

mcafee беше виновен при мен. Явно някаква несъвместимост с иначе приличния му firewall... и единствено с CS2
Върнете се в началото
Greenhorn

МнениеПуснато на: Сря Сеп 26, 2007 1:12 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

wi-flip-ff написа:

показал съм мн ясно че и с малка четка товари и забива също толкова бързо колкото и с голяма т.е. големината на четката изобщо не оказва влияние.

нагласил съм scratch дисковете, позволил съм му да ползва 80% от рамта.

Да де товари, но забива ли с малката четка, защото аз го имах този проблем с CS2, но с малките четки въпреки, че се качваше на 100% CPU-то, не сечеше... съответно с голяма започваше да сече и да увисва...
Нещата се оправиха с ново PC... може пък и от нещо друго да е било, но аз така си реших проблема.

Пробва ли с CS, или CS3?

P.S. Опитвам се да помогна нали? :)
Върнете се в началото
And0

МнениеПуснато на: Съб Фев 09, 2008 6:21 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Имам проблем и аз със талбета
intuos3 ползвам и си работи нормално всичко на малка рез. обаче като отварям снимка да едитвам примерно 3000px+ и ми ичезва pen pressure-a :( не мога да разбера от какво може да е това.
Машината ми има 2гб, виста, фотошоп 2. Нищо кой знае какво...
Оправям го като рестартирам фотошоп-а обаче ако отворя снимката да едитвам и пен прешъра заминава.

Освен това да ви питам понякога получава ли ви се така, че писалката да я чете като мишка и да не може да се оправи през настройките на таблет драйвъра? Аз това го оправям като изкарам и вкарам USB-то.... Баси много бъгаво ми се струва тая работа, ту бачка ту не бачка, таблета съм 100% сигурен, че не е повреден.

Някакви идеи от какво може да се получава така ?
Върнете се в началото
velinov

Местожителство: Varna

МнениеПуснато на: Съб Фев 09, 2008 7:40 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Не ти е развален таблета. Драйвера му забива и след това съвсем нормално е Вин-а да го разпознае като мишка. Нещата се оправят като рестартираш драйвера на таблета от control panel/admisnistrative tools/services/tabletservice - на който му даваш 'рестарт'. Понякога е хубаво да му дадеш 'стоп' и после 'старт' оново. Драйвера се зарежда като при стартирането на Вин-а. Това понякога помага, но добрият стар 'рестарт' при системи базирани на Майкрософтски ОС е най-надеждното решение и в този случей.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> ГРПХЛЛА за "всеки" Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети