Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
chono

|
Пуснато на: Пон Мар 10, 2008 9:19 pm Заглавие: Сайт за здравословно хранене и масаж |
|
|
Ето и от мен един немскоезичен сайт :).
Става въпрос за някакъв институт, който се занимава с масажи, здравословно хранене, некви китайски медицини и такива дивотии. Най- вече се занимават с това да помагат на хората страдащи от "Irritable bowel syndrome" (не знам как е на Бг). Та това. Още е WIP.
http://design.alimex.biz/reizdarm_design.jpg |
|
Върнете се в началото |
|
 |
dalibg
|
Пуснато на: Пон Мар 10, 2008 11:30 pm Заглавие: а |
|
|
чистичко спретнато с две листа отпред :)
*тва меню в ляво със сенчица ли ше са подкатегориите |
|
Върнете се в началото |
|
 |
chono

|
Пуснато на: Пон Мар 10, 2008 11:36 pm Заглавие: |
|
|
Честно да ти кажа, не знам дали ще е подменю. Пратиха ми инфо и ми казаха - Искаме това меню горе, това вляво и толкова :). |
|
Върнете се в началото |
|
 |
DinYa
|
Пуснато на: Вто Мар 11, 2008 12:07 am Заглавие: |
|
|
аами мен ме кефят цветове,... червеното ми се е струвало винаги, че трудно ще стане точно за фон, но ти седи яко.
бих му дал малко по-тъмно(контрастно) лого(графичния елемент) срещу по-бледи и вероятно в противоположна на основната гама
чашелистчета : ) да кажем бледо синьо-зелено / азиатско-коралово някакво ЩЕ ЛИ хармонизира и олекоти положението?
вероятно да, ако нацелиш съотношение подобно на това при вече съществуващите червено/оранжево/почтидокафяво
ако стане обаче май ще иска храст и долу дясно/от/центъра - по футъра. и така да остане обаче, добре е
а btw сега като се загледах, има три вида храсти по сайта - горе декоративните, тези в менюто и по косата на момата от снимката
това незнам дали няма да искаш да го синхронизираш донякъде, не че е зле просто някои се втилясват
(мен най-ме кефят от менюто)
каретата с текста също ли могат да понесат малко контраст от бг или не? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
chono

|
Пуснато на: Вто Мар 11, 2008 2:07 am Заглавие: |
|
|
DinYa, в началото идеята ми беше да го правя в синьо-зелено, но клиентът изрично ми каза изискваниятта си за цветовете. Но си мисля, че не се получи лошо. За цветята си адски прав. Просто това, което е в хедъра като го направих малко и бяло за менюто, взе да прилича на петолъчка :)... колкото за това от снимката, още не знам дали изобщо ще е тя там. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
DinYa
|
Пуснато на: Вто Мар 11, 2008 10:04 am Заглавие: |
|
|
yup : ) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
dalibg
|
Пуснато на: Вто Мар 11, 2008 10:44 am Заглавие: а |
|
|
аз честно тия сенки в ляво в менюто (нали е меню тва) ме дразнят |
|
Върнете се в началото |
|
 |
chono

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
dalibg
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
ico
|
Пуснато на: Вто Мар 11, 2008 4:16 pm Заглавие: |
|
|
как бих го направил аз :):
Контент ареа-та ( там цялата кафява част) .. няма нужда да се огражда в отделни боксове всичко. По-добре без тях и да се добави още малко детайл в фона. Така ще седи по-леко. И с различни цветове да покажеш по-ясно кое е линк, кое е текст.
Хедъра ... там според мен е каша.
Бих сложил логото в ляво и под него по малко "Institut fur individuele..."
Това "www.reizdram-hilfe.at" може да се махне. В дясно остава менюто, което има нужда да му измислиш някаква заигравка.
Успех :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Greenhorn

|
Пуснато на: Вто Мар 11, 2008 4:45 pm Заглавие: |
|
|
По мое мнение 2 са нещата върху които трябва да акцентираш:
1. Да намалиш активността на фона който е под контента. Аз пробвах да го грейскелна и ми хареса. Ако сложиш някакви цветни акцентчета ще стане супер.
2. Да организираш малко по-добре хедъра. Големини на шрифтове, развнявания, тайпо. Логото може би малко по-голямо и по-в ляво. Менюто може още да се разработи.
Успех! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ico
|
Пуснато на: Вто Мар 11, 2008 5:06 pm Заглавие: |
|
|
бе много безлично ще стане ако и фона под контента е сив :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Greenhorn

|
Пуснато на: Вто Мар 11, 2008 5:17 pm Заглавие: |
|
|
ico написа: | бе много безлично ще стане ако и фона под контента е сив :) |
Moже, може... :) Аз само си казвам личното мнение.
Много ми е активен така, пък нали сайт за масажи... трябва по релакс, лекичко някакво такова. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Greenhorn

|
Пуснато на: Вто Мар 11, 2008 6:43 pm Заглавие: |
|
|
Сега се зачетох в описанието и тъй като не разбирам езика, грешката е моя.
Чоно, щом става въпрос за лечение или въобще нещо свързано с медицинска насоченост, червеното, охра и производни цветове е хубаво да се избягват. Преди 6-7 години правих аспирин.ком и хората от Байер ми бяха дали 120 страници design guidеlines manual. Там имаше около 10 страници за цветове на сайтове с медицинска насоченост и хората доста смислено бяха обосновали употребата или не-употребата на разни цветове. Аз естествено не си спомням нищо от обосновката, но съм запомнил, че червено и близки до червеното цветове, създават кофти асоциации в пациентите и горещо не се препоръчват за медицински сайтове.
От друга страна, цвета който ти си използвал на мен лично напримр не ми създава кофти асоциации... знам ли сигурно не съм в таргета :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
chono

|
Пуснато на: Сря Мар 12, 2008 3:04 am Заглавие: |
|
|
Данке за коментарите :).
Greenhorn, аз и горе писах, че мислех за други цветове, но клиентът това настояваше да е. Ако трябва да съм честен получи се доста по-добре от очакванията ми. Колкото до сивото, ицо е прав, че става прекалено безлично. Аз дори мислех да добавя още един цвят, защото червеното наистина почна много да тежи.
ицо, в началото го бях направил без боксове под текстовете, но много ми висеше, но наистина ако добавя някакъв елемент във фона, може да го избегна това. Колкото до това "www.reizdram-hilfe.at"... те си го искат :).
За менюто и двамата имате право.
Както и да е, пришпориха ме да го пратя, без да съм го завършил напълно, но за щастие клиентът остана доста доволен от него. Сега ако ми остане време, ще го довърша и доизпипам за мое удовлетворение :). |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Chef

|
Пуснато на: Сря Мар 12, 2008 3:23 am Заглавие: |
|
|
chono написа: |
...ицо, в началото го бях направил без боксове под текстовете, но много ми висеше.... |
..twa me kefi :)))) _________________ ground zero terorist |
|
Върнете се в началото |
|
 |
VirenEngel
Регистриран на: 17 Апр 2006 Мнения: 227 Местожителство: Creative Director
|
Пуснато на: Сря Мар 12, 2008 1:05 pm Заглавие: |
|
|
специално на мен ...
никак не ми действа в насока правилно хранене, масажи и оправяне на чревни проблеми ...
реално технически няма какво да се коментира
според мене тематиката на дизайна иска преразглеждане ... _________________ CREOZON |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|