RG®
|
Пуснато на: Чет Апр 03, 2008 5:15 pm Заглавие: От юли Франция няма да е барета |
|
|
Световноизвестният дизайнер Филип Старк каза, че ще е артистичният директор на предстоящото през юли домакинство на Франция на ЕС. Поканата е дошла от външният министър Бернар Кушнер. Дизайнерът ще трябва да създаде профила на Франция и ще отговаря за всяко събитие, рекламен материал, визуално или словесно послание. "Задачата ми е да свържа представата за Франция с авангарда, с високите технологии, с модерността, а не с прочутата френска барета...", обяснил дизайнерът пред АФП. Именитият дизайнер, автор на превърнали се в култ предмети - от столове през четки за зъби до сокоизстисквачки - е известен с умението си да създава шикозни и запомнящи се интериори на най-добрите хотели в света. Купетата на влака "Евростар" също са по негов проект. Идеите на Старк ще бъдат приложени както в конкретни предмети, така и в режисурата на събитията, който предстоят през шестмесечното председателство. Без да дава детайли, дизайнерът каза пред АФП, че вече е готов с 15 предмета, които ще покаже през юни. Само седмица преди да съобщи, че се заема с брандинга на Франция, Старк даде интервю пред немския "Ди Цайт", в което обяви, че цял живот е създавал излишна материална култура, че се срамува за това и че до две години смята да се оттегли.
http://www.dnevnik.bg/show/?storyid=479905
Знам, знам какво ще кажеш!
:-) |
|
snooper Mountain Wolf

Регистриран на: 15 Фев 2004 Мнения: 3408 Местожителство: под небето
|
Пуснато на: Чет Апр 03, 2008 8:26 pm Заглавие: Re: От юли Франция няма да е барета |
|
|
RG® написа: | Старк даде интервю пред немския "Ди Цайт", в което обяви, че цял живот е създавал излишна материална култура, че се срамува за това и че до две години смята да се оттегли. |
Е, той поне го осъзнава и прави бизнес от това. Жал ми е само нещастните вещомани, които изпадат в оргазъм само при допир с изделията му... _________________ You're born, you live, and then you die. Unfortunately, too many people miss that middle part.
www.VerticalShot.com |
|