Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
vikmed
|
Пуснато на: Сря Апр 23, 2008 8:42 pm Заглавие: Wisp agency |
|
|
Здравейте - това ми е първи пост в специализирания форум и търся малко полезна и градивна критика, нещо което може да ми помогне да си свърша проекта по-добре!
Сайта ще е изцяло Флаш базиран.
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Chef

|
Пуснато на: Сря Апр 23, 2008 9:09 pm Заглавие: |
|
|
1 глас "наново" _________________ ground zero terorist |
|
Върнете се в началото |
|
 |
vikmed
|
Пуснато на: Сря Апр 23, 2008 9:31 pm Заглавие: |
|
|
а може ли да се обосновеш? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Chef

|
Пуснато на: Чет Апр 24, 2008 12:06 am Заглавие: |
|
|
Не. _________________ ground zero terorist |
|
Върнете се в началото |
|
 |
_sasho

|
Пуснато на: Чет Апр 24, 2008 12:57 am Заглавие: |
|
|
кавяво със синьо не е на добро. по фоновете може да се поработи още, небето , хоризонта. иначе...може и да стане добре, обаче иска още работа... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Greenhorn

|
Пуснато на: Чет Апр 24, 2008 10:41 am Заглавие: |
|
|
Ами на мен пък ми допада.
По отношение на нещата които смятам, че трябва да се помислят (мога да дам само насоки, не конкретни предложения)
1. Фона, трябва да поработиш още малко по него. Най-вече по дефокуса (гоушън блъра в короните на дърветета не е особено прецизиран)
2. Контента. Като цяло, понеже фона ти е много активен съдържанието доста се губи. Трудно ми е да задържа погледа си върху текстовете, само дърветата и полянката гледам :). Може би ако при поява на контент се блърва(малко) фона ( сякаш гледащия се фокусира върху съдържанието), ще се подчертае по-добре съдържанието.
Може да се помисли за нещо като затвори бутон (както на about us) и да можеш да си ходиш наляво на дясно с мишката по градината. И тук таме да има някакви като булитчета да висят по дърветата или полянките, които да отварят секциите аналогично на меюто. Нещо като паралелна навигация.
3. Превю-то на проекта, така както е дадено в момента ще излезне извън резолюция. Целия ти контент трябва да се вмества на 100х600 px.
4. Иконките ти не са съвсем доизчистени, трябва повече да поработиш там.
5. В about us, няма ясно диференциране м/у текст и линк.
Аз лично съм фен на подобен род проекти и се кефя. Успех! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
dalibg
|
Пуснато на: Чет Апр 24, 2008 10:45 am Заглавие: a |
|
|
аз и аз ше се обадя "Аз лично съм фен на подобен род проекти и се кефя. Успех!"
не намирам смисъл в тези ливади . може да е нечо по-интересно
... последното линкче не се връзва хич с другите |
|
Върнете се в началото |
|
 |
vikmed
|
Пуснато на: Чет Апр 24, 2008 11:02 am Заглавие: |
|
|
Greenhorn написа: | Ами на мен пък ми допада.
По отношение на нещата които смятам, че трябва да се помислят (мога да дам само насоки, не конкретни предложения)
1. Фона, трябва да поработиш още малко по него. Най-вече по дефокуса (гоушън блъра в короните на дърветета не е особено прецизиран)
2. Контента. Като цяло, понеже фона ти е много активен съдържанието доста се губи. Трудно ми е да задържа погледа си върху текстовете, само дърветата и полянката гледам :). Може би ако при поява на контент се блърва(малко) фона ( сякаш гледащия се фокусира върху съдържанието), ще се подчертае по-добре съдържанието.
Може да се помисли за нещо като затвори бутон (както на about us) и да можеш да си ходиш наляво на дясно с мишката по градината. И тук таме да има някакви като булитчета да висят по дърветата или полянките, които да отварят секциите аналогично на меюто. Нещо като паралелна навигация.
3. Превю-то на проекта, така както е дадено в момента ще излезне извън резолюция. Целия ти контент трябва да се вмества на 100х600 px.
4. Иконките ти не са съвсем доизчистени, трябва повече да поработиш там.
5. В about us, няма ясно диференциране м/у текст и линк.
Аз лично съм фен на подобен род проекти и се кефя. Успех! |
Мерси, много полезен коментар!
Специално точка 2 ще е от полза :) - не се бях сетил за това, имах идея при избор на категория да се вдига гледната точка някаде в небесата и контента да остава на тъмно син фон... но блъра много добре звучи.
За паралелната навигация, то това е идеята от самото начало!
Идеята е целия Беграунд да е изграден от 3-4 леъра, които ще са с различна дълбочина и при движение на ляво и дясно ще се създава илюзия за пространственост. То впрочем самия Беграунд ще е с около 6-7000 резолюция по широчина. Тоест голямо скролиране :)
Иконите вече няколко човека ги споменаха не с добро :) - ще се водят на доктор то се е видяло!
... и по текстовете има работа.. мерси на тези които си направиха труда, за коментарите! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ico
|
Пуснато на: Чет Апр 24, 2008 11:34 am Заглавие: |
|
|
на пръв поглед на мен също ми харесва :)
няколко забележки:
-логото и това сияние отгоре са от друг сайт ...
-Контента - цветовете си ги ползвал произволно, икони .. пунктири (направени с тесла:)), черти... на всяка страница различна логика.
Унифицирай си стила на представяне на контента. Изкарай бутоните и иконите в отделен файл и си направи един сет за да ги унифицираш и тях.
-project big preview - най-добре затъмнявай фона (тип lightbox). В последното превю нито се вижда добре проекта, нито му отива такъв фон....със сигурност в портфолиото ще има и други такива проекти.
Успех :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
vikmed
|
Пуснато на: Чет Апр 24, 2008 11:42 am Заглавие: |
|
|
ico написа: | на пръв поглед на мен също ми харесва :)
няколко забележки:
-логото и това сияние отгоре са от друг сайт ...
-Контента - цветовете си ги ползвал произволно, икони .. пунктири (направени с тесла:)), черти... на всяка страница различна логика.
Унифицирай си стила на представяне на контента. Изкарай бутоните и иконите в отделен файл и си направи един сет за да ги унифицираш и тях.
-project big preview - най-добре затъмнявай фона (тип lightbox). В последното превю нито се вижда добре проекта, нито му отива такъв фон....със сигурност в портфолиото ще има и други такива проекти.
Успех :) |
Мерси за коментара.
Ясно стана едно - контента ще търпи сериозно промени - сега кото прочетах няколко коментара, почна и мене да ме дразни... странно :)
Сега за сиянието, ще ми покажеш ли кой друг сайт визираш, просто е малко неприятно ако съм повторил нещо 1x1 и то без да искам!
Отностно логото - не съм го правил аз - то е поръчано с конкурс от фрииленсърски сайт. Ще е доста неприятно ако се окаже сериозно окрадено! Просто това е важно за да знам и да кажа на клиента за тази прилика! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ico
|
Пуснато на: Чет Апр 24, 2008 11:46 am Заглавие: |
|
|
не краднато бе :)... стилово не се връзват :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
vikmed
|
Пуснато на: Чет Апр 24, 2008 11:54 am Заглавие: |
|
|
:) - Аамм, ха кой за кво си мисли...
Ами, ще го помисля - всъщност клиента изключително много си ги хареса и сиянието и логото, но ще го обсъдим и ще го помисля! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
chono

|
Пуснато на: Чет Апр 24, 2008 12:02 pm Заглавие: |
|
|
Според мен има хляб. Добре е почнато, ама в някакъв момент тотално си го омазал. Особено съдържанието, ама вече достатъчно ти говориха за това :). А аз само да питам - тия пейзажи на фона кво общо имат с тематиката на сайта? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Greenhorn

|
Пуснато на: Чет Апр 24, 2008 12:16 pm Заглавие: |
|
|
ico написа: |
|
Да това и аз си го мислех, но забравих да го напиша... :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
bile

|
Пуснато на: Чет Апр 24, 2008 12:51 pm Заглавие: |
|
|
PASTA написа: | 1 глас "наново" |
технически не е добре, идейно е просто един уолпейпър с динамичен текст отгоре.
а мога ли да те попитам, каква е идеята на блъра по фоновете? нито стои като DOF, нито стои като ефект... стои като замазване _________________ pestilence |
|
Върнете се в началото |
|
 |
vikmed
|
Пуснато на: Чет Апр 24, 2008 1:15 pm Заглавие: |
|
|
chono написа: | Според мен има хляб. Добре е почнато, ама в някакъв момент тотално си го омазал. Особено съдържанието, ама вече достатъчно ти говориха за това :). А аз само да питам - тия пейзажи на фона кво общо имат с тематиката на сайта? |
Ами идеята в началото беше друга, чесно казано, и първия вариянт беше различен, но в последствие човекът за който го правя реши, че му харесва повече цветния (този вариянт). Идеята е проста, да е цветно и свежо и в същото време произхожда от думата WISP - нещо крехко или нежно в известен смисел като природата. От друга страна природата е символ и на цвят - от своя страна трябва да символизира плодотворност. В крайна сметка дейността на Wisp agency е в креативна насока.
Общо взето е това!
bile написа: | технически не е добре, идейно е просто един уолпейпър с динамичен текст отгоре.
а мога ли да те попитам, каква е идеята на блъра по фоновете? нито стои като DOF, нито стои като ефект... стои като замазване |
Не - идейно ще е много повече от един беграунд, само, че трябва да се довърши. По горе съм обяснил част от идеята - как ще бъде реализиран проекта.
Не съм съгласен, че стои като замазване, може би само на голямото дърво не е реализиран както трябва, но мойто мнение е, че обектите в далечината са добили усещането за ДОФ!
Естествено ти имаш своето мнение и благодаря за това, че го изрази! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|