Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
duronman
|
Пуснато на: Пон Апр 14, 2008 11:45 am Заглавие: нещо първо и от мен |
|
|
Здравейте, това ми е първият пост тук, занимавам се с графичен дизайн, но това ми е професия и мисля, да постна нещо по-ново и непознато за мен. Реших първият ми пост да не е по тази тема, а по това с което се опитвам са се занимавам от ... няколко дни :) а именно 3D, това ми е първият интериорен рендер... искам да уточня, че завесите, списанията и перваза са ползвани от един туториал, поради простата причина, че имах около два дни за всичко... с рендеринг, който на 1600х1200 се оказа почти 8 часа...
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Kekata

|
Пуснато на: Пон Апр 14, 2008 1:28 pm Заглавие: |
|
|
Цитат: | искам да уточня, че завесите, списанията и перваза са ползвани от |
а какво би казал за столчетата, масата, офис стола, книгите, лампата, самолета и т.н. добавки?
по-добре уточни кое от всичките неща тук си правил ти и с каква цел? щото като за "няколко дни е добре" но като за представяне тук е зле... та? _________________ www.velichkovelikov.com
www.pured.co.uk |
|
Върнете се в началото |
|
 |
duronman
|
Пуснато на: Пон Апр 14, 2008 1:49 pm Заглавие: |
|
|
правил съм всичко без изброените неща и радиатора, който и без това ще отпадне.. това все още не са финални неща и се доработват. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
duronman
|
Пуснато на: Пон Апр 14, 2008 2:38 pm Заглавие: |
|
|
Kekata написа: | Цитат: | искам да уточня, че завесите, списанията и перваза са ползвани от |
а какво би казал за столчетата, масата, офис стола, книгите, лампата, самолета и т.н. добавки?
по-добре уточни кое от всичките неща тук си правил ти и с каква цел? щото като за "няколко дни е добре" но като за представяне тук е зле... та? |
всъщност да ти отговоря по ред, столчетата са модел spindle на фирма, чието име мога да ти пратя на ЛС, гледал съм ги от снимки и съм ги правил с лайн за краката и най-обикноженни кутии с леки модификатори за "кожата" масата е на същата марка... и нея съм я правил, че тя е 5 бокса... за офис стола, да гледан е от туториал и ? книгите - за тях казах още в началото ! Самолета е илюстраторски файл, който мога да ти покажа стъпка по стъпка как съм нарисувал флипнал и т.н. и след това е екструднат. Червената маса сме я измислили в студиото за графичен дизайн в което работя. НЕ претендирам, че е добро... искам градивна критика.
Не искам мнението ми да звучи, като нападка... не е ! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
spacer bad ass panda

|
Пуснато на: Пон Апр 14, 2008 2:52 pm Заглавие: |
|
|
Само малко по-спокойно, моля ви се. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
duronman
|
Пуснато на: Пон Апр 14, 2008 3:05 pm Заглавие: |
|
|
Искам само да питам, мога ли да си редактирам мненията, защото си видях много правописни грешки допуснати от бързане. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
spacer bad ass panda

|
Пуснато на: Пон Апр 14, 2008 3:31 pm Заглавие: |
|
|
duronman написа: | Искам само да питам, мога ли да си редактирам мненията, защото си видях много правописни грешки допуснати от бързане. |
Ами не, не може за съжаление.
Значи на мен картинката ми харесва със следните изключения:
Самолета на стената седи като черна дупка. Няма материал и изобщото каквато и да е информация в тази част от картинката.
Сенките са като от множество светлинни източници, а на картинката явно основната светлина идва от прозореца. Мисля че можеш да им вдигнеш семплите. Би трябвало да се блърнат и да се пооправят нещата. (дай някакво инфо на какво е правено и с какво е рендвано)
Вижда ми се доста схлупено това помещение. Сигурен съм, че сте го мерили, но все пак тавана изглежда доста нисък. Може да е илюзия от височината на която е камерата. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
duronman
|
Пуснато на: Пон Апр 14, 2008 4:31 pm Заглавие: |
|
|
Ето това вече е градивна критика ! БЛАГОДАРЯ ТИ ! В момента имам по-нови картинки с корекции, които ще запазя, докато се одобрят от клиента и т.н. по ред съображения. По въпросите ти - рендвано е с в-рей, светлинните источници са много, целях да е по-богата светлината, но май не ми се получи много добре. Във финалния вариант отпадат доста неща, променени са и много текстури. Самолетът е изрязана ламарина (той няма обем) а е ламарина с боядисване (ще трябва да поработя върху мап-овете май там. Тавана се оказа моя грешка... оправих го :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
spacer bad ass panda

|
Пуснато на: Пон Апр 14, 2008 7:18 pm Заглавие: |
|
|
Щом рендваш с Vray пусни GI и го остави той да се погрижи за богатството на светлината. Ако все пак държиш да си имаш тук там по някоя и друга лампа в повече (то лошо няма), както споменах, можеш да вдигнеш семплите на shadow map (в случай че ползваш omni lights със shadow map сенки) за да се блърнат. По принцип, е добра идея, (ако имаш нерви да чакаш), да ползваш някакви по гъзарски сенки, като area shadows, или да включиш vray shadows (който е много вероятно да са по-оптимизирани със самия рендер). Прозореца ти е с площ примерно 3Х2 метра, можеш спокойно да го разглеждаш като светлинен източник с тия размери. А най-добре е да си ползваш vray-ските лампи според мен. И пак според мен, спокойно може да минеш с една лампа при положение че имаш такава хубава бяла стена срещу нея, която ще върне голяма част от GI-то. Ако ти се струва недостатъчно светло в тази в тази част на стаята, услили лампата или от vray properties на обекта можеш да услилиш силиата с която връща светлина (Generate GI). Ако почне да ти изгарят материалите в близост до лампата (ефекта който ти се е получил на 2-рата картинка на тавана), пробвай с различен color mapping. Примерно Exponential.
Абе на Vray тва му е хубавото, че имаш милиони настройки и можеш да си играш неограничено време с тях. :)_ |
|
Върнете се в началото |
|
 |
duronman
|
Пуснато на: Вто Апр 15, 2008 12:46 am Заглавие: |
|
|
Всичко това е направено :) GI е включено, светлините са само в-рей, нямам омни и т.н. Единственно не съм се сещал, как да оправя това с прегарянето близо до "лампите" и много ти благоваря за съвета... а за търпението - сега на другата машина ми се рндва и остават 8 часа - тоест до сутринта :-D Също така ще съм ти много благодарен, ако ми разясниш нещо повече за Generate GI :) Благодаря предварително.
Лека вечер ! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
duronman
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
|