Graphilla.com :: Преглед на тема - нещо първо и от мен

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

нещо първо и от мен

Този форум е заключен - не можете да пускате теми, да отговаряте или да променяте мнения   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Graphilla.com Форуми -> Представяне
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
duronman

МнениеПуснато на: Пон Апр 14, 2008 11:45 am    Заглавие: нещо първо и от мен Отговорете с цитат

Здравейте, това ми е първият пост тук, занимавам се с графичен дизайн, но това ми е професия и мисля, да постна нещо по-ново и непознато за мен. Реших първият ми пост да не е по тази тема, а по това с което се опитвам са се занимавам от ... няколко дни :) а именно 3D, това ми е първият интериорен рендер... искам да уточня, че завесите, списанията и перваза са ползвани от един туториал, поради простата причина, че имах около два дни за всичко... с рендеринг, който на 1600х1200 се оказа почти 8 часа...

Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Kekata

Местожителство: London

МнениеПуснато на: Пон Апр 14, 2008 1:28 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
искам да уточня, че завесите, списанията и перваза са ползвани от

а какво би казал за столчетата, масата, офис стола, книгите, лампата, самолета и т.н. добавки?
по-добре уточни кое от всичките неща тук си правил ти и с каква цел? щото като за "няколко дни е добре" но като за представяне тук е зле... та?
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
duronman

МнениеПуснато на: Пон Апр 14, 2008 1:49 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

правил съм всичко без изброените неща и радиатора, който и без това ще отпадне.. това все още не са финални неща и се доработват.
Върнете се в началото
duronman

МнениеПуснато на: Пон Апр 14, 2008 2:38 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Kekata написа:
Цитат:
искам да уточня, че завесите, списанията и перваза са ползвани от

а какво би казал за столчетата, масата, офис стола, книгите, лампата, самолета и т.н. добавки?
по-добре уточни кое от всичките неща тук си правил ти и с каква цел? щото като за "няколко дни е добре" но като за представяне тук е зле... та?

всъщност да ти отговоря по ред, столчетата са модел spindle на фирма, чието име мога да ти пратя на ЛС, гледал съм ги от снимки и съм ги правил с лайн за краката и най-обикноженни кутии с леки модификатори за "кожата" масата е на същата марка... и нея съм я правил, че тя е 5 бокса... за офис стола, да гледан е от туториал и ? книгите - за тях казах още в началото ! Самолета е илюстраторски файл, който мога да ти покажа стъпка по стъпка как съм нарисувал флипнал и т.н. и след това е екструднат. Червената маса сме я измислили в студиото за графичен дизайн в което работя. НЕ претендирам, че е добро... искам градивна критика.

Не искам мнението ми да звучи, като нападка... не е !
Върнете се в началото
spacer
bad ass panda

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Пон Апр 14, 2008 2:52 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Само малко по-спокойно, моля ви се.
Върнете се в началото
duronman

МнениеПуснато на: Пон Апр 14, 2008 3:05 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Искам само да питам, мога ли да си редактирам мненията, защото си видях много правописни грешки допуснати от бързане.
Върнете се в началото
spacer
bad ass panda

МнениеПуснато на: Пон Апр 14, 2008 3:31 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

duronman написа:
Искам само да питам, мога ли да си редактирам мненията, защото си видях много правописни грешки допуснати от бързане.

Ами не, не може за съжаление.

Значи на мен картинката ми харесва със следните изключения:

Самолета на стената седи като черна дупка. Няма материал и изобщото каквато и да е информация в тази част от картинката.

Сенките са като от множество светлинни източници, а на картинката явно основната светлина идва от прозореца. Мисля че можеш да им вдигнеш семплите. Би трябвало да се блърнат и да се пооправят нещата. (дай някакво инфо на какво е правено и с какво е рендвано)

Вижда ми се доста схлупено това помещение. Сигурен съм, че сте го мерили, но все пак тавана изглежда доста нисък. Може да е илюзия от височината на която е камерата.
Върнете се в началото
duronman

МнениеПуснато на: Пон Апр 14, 2008 4:31 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Ето това вече е градивна критика ! БЛАГОДАРЯ ТИ ! В момента имам по-нови картинки с корекции, които ще запазя, докато се одобрят от клиента и т.н. по ред съображения. По въпросите ти - рендвано е с в-рей, светлинните источници са много, целях да е по-богата светлината, но май не ми се получи много добре. Във финалния вариант отпадат доста неща, променени са и много текстури. Самолетът е изрязана ламарина (той няма обем) а е ламарина с боядисване (ще трябва да поработя върху мап-овете май там. Тавана се оказа моя грешка... оправих го :)
Върнете се в началото
spacer
bad ass panda

МнениеПуснато на: Пон Апр 14, 2008 7:18 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Щом рендваш с Vray пусни GI и го остави той да се погрижи за богатството на светлината. Ако все пак държиш да си имаш тук там по някоя и друга лампа в повече (то лошо няма), както споменах, можеш да вдигнеш семплите на shadow map (в случай че ползваш omni lights със shadow map сенки) за да се блърнат. По принцип, е добра идея, (ако имаш нерви да чакаш), да ползваш някакви по гъзарски сенки, като area shadows, или да включиш vray shadows (който е много вероятно да са по-оптимизирани със самия рендер). Прозореца ти е с площ примерно 3Х2 метра, можеш спокойно да го разглеждаш като светлинен източник с тия размери. А най-добре е да си ползваш vray-ските лампи според мен. И пак според мен, спокойно може да минеш с една лампа при положение че имаш такава хубава бяла стена срещу нея, която ще върне голяма част от GI-то. Ако ти се струва недостатъчно светло в тази в тази част на стаята, услили лампата или от vray properties на обекта можеш да услилиш силиата с която връща светлина (Generate GI). Ако почне да ти изгарят материалите в близост до лампата (ефекта който ти се е получил на 2-рата картинка на тавана), пробвай с различен color mapping. Примерно Exponential.

Абе на Vray тва му е хубавото, че имаш милиони настройки и можеш да си играш неограничено време с тях. :)_
Върнете се в началото
duronman

МнениеПуснато на: Вто Апр 15, 2008 12:46 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Всичко това е направено :) GI е включено, светлините са само в-рей, нямам омни и т.н. Единственно не съм се сещал, как да оправя това с прегарянето близо до "лампите" и много ти благоваря за съвета... а за търпението - сега на другата машина ми се рндва и остават 8 часа - тоест до сутринта :-D Също така ще съм ти много благодарен, ако ми разясниш нещо повече за Generate GI :) Благодаря предварително.

Лека вечер !
Върнете се в началото
duronman

МнениеПуснато на: Пет Апр 18, 2008 1:26 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Финални рендери с доста оправени неща

http://www.mediafire.com/?4mu33wd9mg1
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Този форум е заключен - не можете да пускате теми, да отговаряте или да променяте мнения   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Graphilla.com Форуми -> Представяне Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети