Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
paddg

|
Пуснато на: Съб Апр 19, 2008 1:29 am Заглавие: FORTE vs FOMA |
|
|
Търся си сравнително евтин ЧБ филм за екперименти, които да могат при нужда да бъдат копирани в тъмната стая до формат А4.
Някой има ли наблюдения как се държи Фортепан 100 и Фортепан 400 сравнен с аналозите им на Фома. Досега за евтин филм използвах Фома но имам възможност да ни набава еизвестни количества форте и се чудя дали да пробвам или да си остана на Фома.
Забравих да уточня, че става дума за 35мм филм.
Разбира се тук говорим за ефтини филми, иначе досега да съм си напазарувал Pan F на Илфорд.
А лъки някой пробвал ли е? _________________ paddg.blogspot.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
paddg

|
Пуснато на: Съб Апр 19, 2008 1:32 am Заглавие: |
|
|
Извинявам се за правописа. Така става, когато човек пише по нощите в полузаспало състояние. _________________ paddg.blogspot.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
snooper Mountain Wolf

Регистриран на: 15 Фев 2004 Мнения: 3408 Местожителство: под небето
|
Пуснато на: Съб Апр 19, 2008 1:47 am Заглавие: |
|
|
Форте съм ползвал само веднъж, не бях особено доволен, разбира се... но ми се видя по-добре от така контрастната Фома. От Фома отдавна бягам далеч - покойният Румен Георгиев казваше за хартията им "Меката им хартия е като нормална, нормалната като контрастна, а контрастната им фото-хартия - ами тя е като нещо копирано на ксерокс машина...".
Та, положението с филмите им ми се видя същото... :) _________________ You're born, you live, and then you die. Unfortunately, too many people miss that middle part.
www.VerticalShot.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
sumo

|
Пуснато на: Съб Апр 19, 2008 8:57 am Заглавие: |
|
|
Аз съм ползвал Фортепан 400, ама от ламерските, за C41 :) _________________ i.am.troll |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mim

|
Пуснато на: Нед Апр 20, 2008 1:53 pm Заглавие: |
|
|
форте съм ползвала много малко и имам наблюдения само спрямо неопана на фуджи и впечатленията не са добри
ако си намериш торба неопан с изтекъл срок - горещо препоръчвам, иначе не попада в категорията евтин _________________ и един шоколад увива мармота в станиол |
|
Върнете се в началото |
|
 |
paddg

|
Пуснато на: Нед Апр 20, 2008 3:55 pm Заглавие: |
|
|
Неопан и на мен ми допада като материал, но оределено не попада в графата евтини филми за експерименти
Ако трябва да ги степенувам:
1 Илфорд Пан ф
2 Неопан
3 Илфорд делта
4 три Х
5 Афгапан (жалко, че не се намира вече ..някой тествал ли е новите Агфи)
ако средствата не са от значение
Иначе за ефтини филми или фома или стари ОРВО. За Форте реших да взема един исо100 и един исо 400 и да ги пробвам сега по празниците ако ми харесат ще си напазарувам количества. Ако не си оставам на Фома.
ЧБ по Ц41 не ме вълнуват. _________________ paddg.blogspot.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
AVEL

|
Пуснато на: Чет Апр 24, 2008 2:10 pm Заглавие: |
|
|
форте
в пъти по- хубав e.
форте 100 ти е съвсем подходящ нисък ценови клас/ експериментален филм (естествено добре проявен)
достатъчно плавен е
 _________________ all my useless advice
all my hanging around |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|