Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
_sasho

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
vrabchev

|
Пуснато на: Сря Апр 23, 2008 2:19 pm Заглавие: |
|
|
Добре Дошла :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
spacer bad ass panda

|
Пуснато на: Сря Апр 23, 2008 2:26 pm Заглавие: |
|
|
Много рисуване трябва още докато се отпусне ръката....хобота. Кажи и да рисува с повече линии за да търси формата. Също така повече гледане на анатомия трябва. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
snooper Mountain Wolf

Регистриран на: 15 Фев 2004 Мнения: 3408 Местожителство: под небето
|
Пуснато на: Сря Апр 23, 2008 2:31 pm Заглавие: |
|
|
Рисува по-добре от мен... Евала! _________________ You're born, you live, and then you die. Unfortunately, too many people miss that middle part.
www.VerticalShot.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Chizmar

|
Пуснато на: Сря Апр 23, 2008 4:50 pm Заглавие: |
|
|
Невероятно е!!! :0 Накрая дори изви хоботчето за захвата! А цветето... цветето го врътна кат професионален декоратор!
.:. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
wicky

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
Greenhorn

|
Пуснато на: Сря Апр 23, 2008 5:25 pm Заглавие: |
|
|
Абе не искам да подхващам пак темата, ама като го гледам това и все си мисля, колко бой е отнесло това същество, за да ги научи тези работи. Не вярвам, че слона се кефи да рисува, кефят се хората на зрелището... слона сигурно примира от страх... дано бъркам.
Тук доста добре е показано, как се обучават слонове ( някъде на 01.02.00 h. от филма ) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
wicky

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
sumo

|
Пуснато на: Сря Апр 23, 2008 6:57 pm Заглавие: |
|
|
По-добре е да не знаеш как се тренират слонове (a и други животни) за цирка. Гледах видео от скрита камера в някаква документалка... цирка е зло, трябва да се бойкотира. _________________ i.am.troll |
|
Върнете се в началото |
|
 |
vrabchev

|
Пуснато на: Чет Апр 24, 2008 12:03 am Заглавие: |
|
|
Не ми се иска да вярвам, че животно може да се научи да рисува така благодарение на пердах. И ако беше така, сигурно художниците слонове щяха да са повече. Според мен този си е някакъв талант. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Greenhorn

|
Пуснато на: Чет Апр 24, 2008 10:50 am Заглавие: |
|
|
vrabchev написа: | Не ми се иска да вярвам, че животно може да се научи да рисува така благодарение на пердах. И ако беше така, сигурно художниците слонове щяха да са повече. Според мен този си е някакъв талант. |
Всеки вярва в каквото му се иска... На филмчетата в ю тюб освен въпросния слон видях наредени още 2 пред други 2 статива... явно точно в този парк в Тайланд са се събрали все слончета с художнически уклон... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
wicky

|
Пуснато на: Чет Апр 24, 2008 11:58 am Заглавие: |
|
|
На мен не ми се вярва, че всички се отнасят така с живтоните, когато ги дресират. Може би тези там са си изроди, но на друго място да не правят така ?! Но както и да го погледнеш - животните са си откъснати от естествената им среда - дори това е достатъчно, за да е гадно...
Развалихте ми илюзиите за цирка... мда. _________________ Отрежеш ли крилата на жената, тя ще полети на метла !
http://wickyhouse.com
http://wickywelcome.blogspot.com/
http://this-and-that.eu/
http://tui-onui.blogspot.com/ |
|
Върнете се в началото |
|
 |
HEA
|
Пуснато на: Чет Апр 24, 2008 12:07 pm Заглавие: |
|
|
Цитат: | Всеки вярва в каквото му се иска... На филмчетата в ю тюб освен въпросния слон видях наредени още 2 пред други 2 статива... явно точно в този парк в Тайланд са се събрали все слончета с художнически уклон... |
Вече ми е по ясна картината що се отнася до Тайланд - те децата си третират като животни а какво остава за самите животни.
Признавам си, че не ме е яд толкова на тези които са "обучавали" това слонче - колкото на тези които изпадат в екстаз докато го гледат :/
... иначе в първия момент като се гледа клипчето не се забелязва че има и други "художници" на фона или поне вниманието не пада там отначало.
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Greenhorn

|
Пуснато на: Чет Апр 24, 2008 12:20 pm Заглавие: |
|
|
wicky написа: | Развалихте ми илюзиите за цирка... мда. |
Значи все пак има нещо позитивно в цялата история :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Greenhorn

|
Пуснато на: Чет Апр 24, 2008 12:45 pm Заглавие: |
|
|
Вижте тази пръчка... всеки от дресьорите държи една такава. Това е 30см. палка в чиито край е прикачен пиронообразен шип. дълъг около 8-10см. Забива се с острата страна в тялото на слона.
Кожата на слона е около 2-3см дебела, но това не е от значение, тъй като тя е богато снабдена с нервни окончания. Доказано е, че слона усеща муха кацнала на тялото му.
Другата и употреба е удар през хобота (без да се забива), това може да се сравни с удар през лицето на човека, само дето има една малка подробност. Само хобота на слона има над 40.000 мускула, всеки от тях богато кръвоснабден и с хиляди нервни окончания.
Абе по тази тема много може да се каже. Специално за слоновете аз много се паля, защото много ги харесвам, тях и делфините, но като цяло отношението на хората към по-слабите, било те други хора или други видове е някаква гадна мутация в нашата еволюция, която или ще се излекува или ще ни затрие... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
P E T R O V mnmlst

|
Пуснато на: Чет Апр 24, 2008 1:31 pm Заглавие: |
|
|
Никога не съм харесвал цирк, от малък така. _________________ asenpetrov.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
maceman nightWoWalker

|
Пуснато на: Чет Апр 24, 2008 2:48 pm Заглавие: |
|
|
Greenhorn написа: | .... Специално за слоновете аз много се паля... |
ти по принцип си се палиш...
само да знаеш, че ако даскала по рисуване не ме беше бил, сега и молив немаше да знам как се държи.... ;) _________________ ... gief more epix ... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Boteff

|
Пуснато на: Чет Апр 24, 2008 2:51 pm Заглавие: |
|
|
maceman написа: | Greenhorn написа: | .... Специално за слоновете аз много се паля... |
ти по принцип си се палиш...
само да знаеш, че ако даскала по рисуване не ме беше бил, сега и молив немаше да знам как се държи.... ;) |
мдам той бат ти Росен кат малък е бил кат Хеллрейзър в главата :D .. от тия пръчки с пирони .. /sigh _________________ .. so far .. so good .. so what ? .. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
snooper Mountain Wolf

Регистриран на: 15 Фев 2004 Мнения: 3408 Местожителство: под небето
|
Пуснато на: Чет Апр 24, 2008 3:25 pm Заглавие: |
|
|
Тия животни нямат работа на закрито, въобще...
Като станах около 2-3-ти клас взе да ми става гадно да ходя в Плевен в зоологическата градина. Там имаше два тибетски як-а... все ги гледах как киснат в едно малко ограждение, после единия умря и след това не съм ходил.
Преди година и нещо снимам якове в една гора близо до София и питам горския за едно много красиво посивяло животно, което седеше встрани от другите "А това най-стария як ли е?" , той само се усмихна и каза "Може би не най-стария, но този го взехме от зоологическата градина в Плевен". Ето, че отново се срещнахме, този път на негова територия... 10 години по-късно след последната среща, изглеждаше свободен... и уморен. От тогава съвсем не искам да стъпвам по такива места. _________________ You're born, you live, and then you die. Unfortunately, too many people miss that middle part.
www.VerticalShot.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
yonqo

|
Пуснато на: Чет Апр 24, 2008 3:49 pm Заглавие: |
|
|
snooper написа: | ...в Плевен в зоологическата градина... |
...а помниш ли лъва на какво приличаше?
Аз също не съм ходил отдавна там (от тийнейджър), ама и отдавна не съм чувал жалният му рев из Кайлъка...
...гадна работа... :(( _________________ Ту ди аирпорт ма, оооооооу... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|