Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
Hof

|
Пуснато на: Пет Апр 25, 2008 11:36 am Заглавие: Filter -средна фаза ? |
|
|
Един тъп въпрос или не до там .
Искам да направя флаш анимация , един герой се превръща в друг, но не ми се ще да рисувам фази срещу тези рисунки защото рисунките са сложни и това ще отнеме време.
ВЪПРОС: Сыществува ли в природата цифров инструмент , филтр , ефект или какво то и де е което автоматично да направи няколко фази между рисунките ?
Ефекти с прозрачности не са подходящи , идеята е полноцена рисунка-фаза |
|
Върнете се в началото |
|
 |
dreamer

|
Пуснато на: Пет Апр 25, 2008 11:39 am Заглавие: |
|
|
Ми във Флаш нямаше ли едни контролни точки които можеш да слагаш за контрол на Шейп Туийн-а, вместо да е произволен както Флаш-а си прецени...? Те вършат ли работа? _________________ .
Dreamerworx.com
-------------------------------------
Steps Of Inspiration |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Hof

|
Пуснато на: Пет Апр 25, 2008 11:41 am Заглавие: |
|
|
Мисля че за сложен растер няма да стане. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Dash
|
Пуснато на: Пет Апр 25, 2008 11:42 am Заглавие: Re: Filter -средна фаза ? |
|
|
Hof написа: | Сыществува ли в природата цифров инструмент , филтр , ефект или какво то и де е което автоматично да направи няколко фази между рисунките ? |
Dash. =) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Hof

|
Пуснато на: Пет Апр 25, 2008 11:51 am Заглавие: |
|
|
Dash )) удачно. Аз самия съм правил анимация няколко години, ако ставаше въпрос за нещо порстичко щях дя нарисувам, но става въпрос за сложна рисунка , а да рисувам една фаза ден-два е много време |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Greenhorn

|
Пуснато на: Пет Апр 25, 2008 11:54 am Заглавие: |
|
|
Hof във флаша няма как да стане... даже и векторни да са, шейп туина ще се прецака 100%. Според мен или ще трябва да си нарисуваш междинните фази, или да се задоволиш с разни прости алфа, блър и туин ефекти.
Не знам ако някой от аниматорите знае някакъв ултимат тул дето ги прави тез неща и аз ще се радвам да го чуя.
Поздрави! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
velinov

|
Пуснато на: Пет Апр 25, 2008 11:55 am Заглавие: |
|
|
По природа флаш-а е векторна програма, така че морф от растер в друг растер ти трябва друг инструмент. Иначе ако анимацията ти е векторна и има контур с хинтове може да стане преливането от един образ в друг, но за ефиктивността, поне според мен, изображението трябва да е статично и с много прецизна настройка на точките. Другият вариант ако има някаква анимация е да си направиш преливката като контент на графичен символ или movie и после на ръка или с motion twin да я раздвижиш. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Dash
|
Пуснато на: Пет Апр 25, 2008 11:57 am Заглавие: |
|
|
Hof написа: | Dash )) удачно. Аз самия съм правил анимация няколко години, ако ставаше въпрос за нещо порстичко щях дя нарисувам, но става въпрос за сложна рисунка , а да рисувам една фаза ден-два е много време |
Не говорим за морфинг, нали? Имаш движение казваш... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
DinYa
|
Пуснато на: Пет Апр 25, 2008 12:01 pm Заглавие: |
|
|
Съществуват разни програмки като MotionPerfect, които интерполират кадри в растерно видео.
Незнам до колко ще са полезни в твоя случай...
Като направиш нещо, пиши как е станало : ) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
velinov

|
Пуснато на: Пет Апр 25, 2008 12:03 pm Заглавие: |
|
|
Dash - Много удачен пример за морфинг, ман! ;)))
Хоф - за сложна растерна рисунка ти трявна програма като after efects, digital fusion или някакво друго компоситинг, пост пръдъкшън софтуеър, от които аз ама нииииищичко не разбирам... ;))) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
spacer bad ass panda

|
Пуснато на: Пет Апр 25, 2008 12:15 pm Заглавие: |
|
|
Афтер ефектс, аз поне не знам да има морфинг инструменти, може би съществуват плъгини някакви. Има си софуеъри за подобни неща, но и на тях им е необходима известна доза "съдействие".
Аз ако се сблъскам с подобен таск, мисля че най добрите ми приятели ще се казват Моушън Блър, Камера Шейк и не на последно място г-н Ленс Флеър. :)) Майтапа настрана, но някакви такива ефектчета много помагат. ... особено ако разклатиш камерата повечко... мда. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Hof

|
Пуснато на: Пет Апр 25, 2008 12:17 pm Заглавие: |
|
|
Greenhorn То май наистина ще стане на ръка )
velinov То и аз не ги чаткам тези програми (
"Другият вариант ако има някаква анимация е да си направиш преливката като контент на графичен символ или movie и после на ръка или с motion twin да я раздвижиш." едва ли ще стане в случая има повече светлини и цветни петна в изграждане на образа
Dash С елементи на морфинг )
DinYa Ще покажа ако стане нещо за показване ) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
velinov

|
Пуснато на: Пет Апр 25, 2008 12:19 pm Заглавие: |
|
|
Аз като говоря и давам мнение за нещо извън PS винаги има възможност да кажа някаква глупост... :))) Ама си признавам... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Hof

|
Пуснато на: Пет Апр 25, 2008 12:19 pm Заглавие: |
|
|
spacer написа: | Афтер ефектс, аз поне не знам да има морфинг инструменти, може би съществуват плъгини някакви. Има си софуеъри за подобни неща, но и на тях им е необходима известна доза "съдействие".
Аз ако се сблъскам с подобен таск, мисля че най добрите ми приятели ще се казват Моушън Блър, Камера Шейк и не на последно място г-н Ленс Флеър. :)) Майтапа настрана, но някакви такива ефектчета много помагат. ... особено ако разклатиш камерата повечко... мда. |
Защо Ленс Флеър ? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
_sasho

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
Dash
|
Пуснато на: Пет Апр 25, 2008 12:35 pm Заглавие: |
|
|
@Hof -- Епа разгледай линковете тогава. Може нещо да ти свърши работа. Има и туториъл за AE...
Dash написа: | Не говорим за морфинг, нали? Имаш движение казваш... |
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
Dash
|
Пуснато на: Пет Апр 25, 2008 12:37 pm Заглавие: |
|
|
Velinski, Джорнълд Шварцебушер ли визираш? =P |