Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
_sasho

|
Пуснато на: Вто Май 06, 2008 5:47 pm Заглавие: "Варна, морето, сините вълни..." Реалити шоу. |
|
|
Варна, 6.05.2008
Навремето имаше пясък...
Рибарския плаж (къв плаж?)
Северния плаж
Централния плаж - не разполагам със снимки, но е абсолютно същата работа.
Южния плаж - там пясъчната ивица е доста широка и са я застроили само по края. Обаче тя е близо до пристанището, освен това там излиза мръсния канал и поради наличието на прекомерно много лайна в морето миналата година го бяха затворили. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
wicky

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
RG®
|
Пуснато на: Вто Май 06, 2008 6:16 pm Заглавие: :-) |
|
|
Е, Уики! Как така не си хареса никав боклук?!
Че той гръцки боклук, бе!
:-)
П. П.
Аз не бих ходил на такива грозни места!
Нека сами да си стоят, с приятелите си! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
snooper Mountain Wolf

Регистриран на: 15 Фев 2004 Мнения: 3408 Местожителство: под небето
|
Пуснато на: Вто Май 06, 2008 6:36 pm Заглавие: |
|
|
Морето около тия места отдавна не е за хора, за съжаление. За още по-голямо съжаление подобни гадове налазват и някои части на планините, да им се не види. _________________ You're born, you live, and then you die. Unfortunately, too many people miss that middle part.
www.VerticalShot.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ники михайлов

|
Пуснато на: Вто Май 06, 2008 6:56 pm Заглавие: |
|
|
Не си хванал деня в който багер копаеше на мястото показано в 3ти кадър. Сега полагат пътната настилка (явно тази година забраната за достъп на автомобили до ивицата ще отпадне.) _________________ "You cannot cheat form. Form is not a vehicle for content. It is the content." PETER CHUNG |
|
Върнете се в началото |
|
 |
snooper Mountain Wolf

Регистриран на: 15 Фев 2004 Мнения: 3408 Местожителство: под небето
|
Пуснато на: Вто Май 06, 2008 7:11 pm Заглавие: |
|
|
Бях преди 2 или 3 лета по Южното, когато морето една ноще дойде и си взе много неща - заведенията по плажовете, постройки разни, чадърите... местните много ревяха, а морето ревеше по-силно. Скоро пак ще дойде и пак ще си вземе много неща... _________________ You're born, you live, and then you die. Unfortunately, too many people miss that middle part.
www.VerticalShot.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Dash
|
Пуснато на: Вто Май 06, 2008 7:12 pm Заглавие: |
|
|
Искам да изгоня сичките теа хора дето са накацали по масите. На кой номер да прата есемес? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
_sasho

|
Пуснато на: Вто Май 06, 2008 7:37 pm Заглавие: |
|
|
ники михайлов написа: | Не си хванал деня в който багер копаеше на мястото показано в 3ти кадър. Сега полагат пътната настилка (явно тази година забраната за достъп на автомобили до ивицата ще отпадне.) |
Да, минах от там, но започнах да снимам по-късно. Всичко е асвалтирано, като там, където е първата ми снимка са направили обръщач. Между алеята и плажа са направили нещо дигнато от асвалт, на което да се паркират коли. Общо взето тоя, който реши да се разхожда по крайбрежната алея ще вижда от дясно чалгаджийски гадни кръчми, а от ляво паркирани коли и тук таме между тях море (ако идва от буните). И това само на 10-15 метра от морето. Романтично.
Да не говорим, че миналата година се излъгах да отида на плаж на "Почивка", защото като малък ходех там и беше супер яко. Обаче от коли и пържене на съединител и гуми по баира и поради задръстването там миришеше не на море, а все едно бях на "Монца".
Единствено засега Аспаруховския плаж става, обаче там има сериозни апетити за строежи на големи сгради и хотели, понеже там не е свлачищтна зона. Показаното на снимките е свлачищтна зона иначе щяха да дигнат и там небостъргачи. Ама и сега не се излагат де. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Boteff

|
Пуснато на: Вто Май 06, 2008 7:38 pm Заглавие: |
|
|
Преди няколко дена докато бях във Варна в един от двата за цяла седмица недъждовни дни се свлякох до централния плаж да позяпам морето .. гледката беше почти постапокалиптична + някакъв сайко трактор който риеше на 20 метра от мен :] .. pure fun. _________________ .. so far .. so good .. so what ? .. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
BSC System

|
Пуснато на: Вто Май 06, 2008 7:45 pm Заглавие: |
|
|
Супер е, кефа се! С дискотеките как сте ? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
DinYa
|
Пуснато на: Вто Май 06, 2008 9:41 pm Заглавие: |
|
|
snooper написа: | Скоро пак ще дойде и пак ще си вземе много неща... |
ама тоя път и земята ще се отърси!!! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Add

|
Пуснато на: Вто Май 06, 2008 9:55 pm Заглавие: |
|
|
Лятото на 2007 се качихме към Крапец на север да се гмуркаме и имаше толкова боклук в морето, че се налагаше почти ежедневна ваксинация срещу зарази....мръднахме на горе към Дуранкулак !!! толкова беше мръсно, все едно си на сметището в Суходол - трагедия...много тъжна БГ история......... _________________ surplus |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ma4u4a

|
Пуснато на: Вто Май 06, 2008 10:59 pm Заглавие: |
|
|
цецко, щъ наритам, шъ знаиш
а крапец наистина е адски мръсен, особено съпоставено с хората които се навъртат там, ще рече човек, че сметищата си правят събор в района, а плажа е толкова хубав, макар че на тюленово успях да попадна на още по-голяма и смърдяща кочина, която явно принадлежеше на хотела вдигнат на ръба на скалите
пък за варна, незнам... тя плажната ивица си е в тая драма от години, лошото е, че след всичките тия години нещата с нищо не се подобряват, а още повече се занемаряват
п.с.
искам в къщи
подсмрък:( _________________ Без паника!
Всичко излиза извън контрол по реда си!
бу. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
sumo

|
Пуснато на: Сря Май 07, 2008 1:06 am Заглавие: |
|
|
Аве на така наречените плажове на Варна аз никога през живота си не съм ходил, нищо че съм роден и отраснал там. Лично аз не си спомням някакъв момент, в който да е било ОК да се ходи на плаж там точно.
Във водата винаги имаше някаква подозрителна пяна :) _________________ i.am.troll |
|
Върнете се в началото |
|
 |
manolchev

|
Пуснато на: Сря Май 07, 2008 1:21 am Заглавие: |
|
|
Сега ще има там модерни барчета и дискотеки , мацки по бански , пичове по потници , които всъщност не приличат вече на момчета.Като цяло хора с гигантски-фешън очила.. абе защо не му се радвате само незнам..
От друга стана погледнато - ще се изпере още някой друг червен лев с някой нов хотел или дискотека , нали и министрите имат семейства да хранят.. пък и предизборна кампания да финансират..
До човека ,който спомена Солун като пример - Гърция има желязно законодателство по тези въпроси , имаше специално предаване за нелегалните строежи там ( по нашата телевизия , парадоксално).. та им сцепват гащите меко казано на тези ,които се опитат да строят по егейското крайбрежие..
Положението в мястото с гръмко наименование "западна Европа" - Живея в доста индустриализиран град , гони милиончето и европейските институции са базирани тук.. та мисълта ми беше.. дори в тази джунгла тук.. от магистрали и какви ли не инфраструктурни явления , всяка сутрин виждам по един бобър , видра , патица или лебед , в канала минаващ близо до жилището ми..(това не е шега , имам снимки ! :)
Мисълта ми беше ,че в България имаме уникалната способност да рушим флората и фауната и то не допринасяйки, най-малкото ,за индустрията и икономическия растеж ,ами чисто и просто от глупост, немърливост , безнаказаност и още до болка произнасяни по форуми и седянки суперлативи.
(приемете извиненията ми за бедния език) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ники михайлов

|
Пуснато на: Сря Май 07, 2008 9:28 am Заглавие: |
|
|
да продължим веселата тематика
http://www.dnevnik.bg/show/?storyid=491926 _________________ "You cannot cheat form. Form is not a vehicle for content. It is the content." PETER CHUNG |
|
Върнете се в началото |
|
 |
PetyoDenev

|
Пуснато на: Сря Май 07, 2008 9:43 am Заглавие: |
|
|
бахти гадоста не е добре всичко това _________________ ALFA MILANO |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Ky3Mu4
|
Пуснато на: Сря Май 07, 2008 10:40 am Заглавие: |
|
|
Един колега беше за празниците в Гърция, сега гледах снимки... ми какво да ви кажа - в България, на море? НЕ! _________________ "I'm a ink injected doodling machine. I am the rocker, I am the roller, I am the out-of-controller!" |
|
Върнете се в началото |
|
 |
velinov

|
Пуснато на: Сря Май 07, 2008 11:28 am Заглавие: |
|
|
Аз съм варненец и от както се помня тези дървета бяха там. Дори гадже съм опирал на някой от стволовете, повръщал съм, крил съм трева в храстите когато сигмарите идваха на ненадейна проверка в заведението отсреща и още куп други спомени. Жалка история, жалка управа, кмет-педераст и то не само по отношение на сексуалната му ориентация.
Промяната на Варна започна с третия мандат на тоя капут, когато той и подчинената му администрация, свиркачи и гъзолизци решика като за последен мандат да 'направят' нещо за града. Започна се с безмислени велоалеи, като пространството за тях бе осигурено, като отнеха такова от пътната мрежа на нарочените улици по които върви маршрута на запаления велосипедист. Така от двулентов пътя стана персон и половина. По този начин шофирайки си спокойно колата и минавайки по улици където мога да карам и със затворени очи ми се случи два пъти да се качвам на по 25-30 сантиметрови бордюри. Между другото и до ден днешен не съм видял по тези велоалеи да преминава повече от един велосипедист и то не защото такива няма, не защото идеята сама по себе си не е добра, а защото е странно велоалеята за която са сипани хиляди левове по някоя евро програма да почва от един светофар и да приключва 150-200 метра по нататък, до другото кръстовище... От там велосипедиста трябва да хване уреда на ръка и да си го мъкне до място където може да се кара спокойнмо или да продължи да кара в трафика, което така или иначе прави - със или без велоалеи. В крайна сметка Варна няма улици, булеварди и площади широки по 200 и косур метра, както някои европейски столици. Дори София няма.
Вероятно има още куп безумия, но съм се отказал да живея във Варна и не знам. В същото време видимо грозните, амортизирани и олющени сгради на централната крайбрежна плажна алея стоят и никой не се сеща да подхване поне кампания за събарянето им и превеждането на централния градски плаж в приятно място за варненци и тенденциозно намаяващите качествени туристи. За сметка на това се радваме и задоволяваме с прости Румънци, които се мислят за голяма работа щото от каруцата са се качили на Дачия.
Браво на всички нас какви управници си избираме. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ma4u4a

|
Пуснато на: Сря Май 07, 2008 11:58 am Заглавие: |
|
|
тея са умствено недъгави
баси представата за освежаване _________________ Без паника!
Всичко излиза извън контрол по реда си!
бу. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|